2:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.04.2023 17:00

20.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vyloučení kapitána Pavlíkov body nestálo, Lišany snížily příliš pozdě


Branky


10. J. Koc , 26. F. Kalaš - 88. D. Roušavý
15

Generálku na pohárové finále sehrál Pavlíkov, který na svém hřišti přivítal Lišany. Domácí mají o něco dělší vítěznou šňůru, kterou chtěli prodloužit. Naopak hostující celek hnala za vítězstvím cenná výhra nad Senomaty. Po hodině hry viděl Kalaš červenou kartu a Pavlíkov šel do deseti. Kontaktní branka soupeře ale přišla pozdě a body zůstaly doma.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Benada podržel chycenou penaltou

Začátek zápasu patřil domácímu celku. Dva nepříjemné centry do šestnáctky Lišany ustály, v 10. minutě ale rohový kop už znamenal pro zelenobílé problém. Na zadní tyči se prosadil přes své strážce Koc a hlavičkou poslal svůj tým do vedení - 1:0. O chvíli později mohla padnout další branka. Hrbek na pozici posledního promáchl odkop, Škrlant elegantně patičkou přiťukl na hranici vápna Kalašovi, ale jeho obstřel z dobré pozice skončil nad.

 

Po čtvrt hodině o sobě dali vědět také hosté, ale střela Mutinského zpoza vápna skončila o metr vedle. Na druhé straně byla o něco nebezpečnější střela Kalaše, ani ta ale prostor branky nenašla. Trávník byl hodně podmáčený, s čímž se musely oba celky porvat a zatím to šlo rozhodně lépe domácím. Ti ale museli čelit záhy pokutovému kopu. K tomu se postavil Mutinský, ale jeho pokus k tyči přečetl Benada a důležitým zákrokem podržel svůj tým!

 

A zanedlouho mohl přijít trest. Kalaš zahrával přímý kop a svou povedenou ranou orazítkoval tyč. Další šanci založil O. Polcar, který se ze středu hřiště zahnal trochu do kouta, ze kterého ale našel kopačku svého táty Lukáše. Ten práskl do míče a jeho střela na zadní skončila těsně za skluzujícím Kalašem v rukavicích brankáře Řepky. Pavlíkov kousal, byl nebezpečný a zaslouženě se dočkal druhé branky.

 

Ta přišla ve 26. minutě a znovu to bylo z rohového kopu. Slabší chvilku si vybral lišanský brankář, kterému prolétl míč kolem rukou a propadl až na kopačku Kalaše, který měl snadnou pozici - 2:0. Kontaktní branku měl na druhé straně na kopačce Hanzl, když k němu propadlo autové vhazování. Zakryl si míč, obtočil se kolem svého strážce, ale jeho velmi dobrý pokus zastavila tyč!

 

Lišany v závěru první půle měly i další dobrou možnost. Zpoza vápna se dostal k odraženému míči Roušavý, ale jeho přízemní zakončení odvrátil těsně před gólmanem dobře postavený Bureš. Těsně před odchodem do kabin vyzkoušel ještě pozornost Řepky ze střední vzdálenosti Kalaš, ale lišanský kapitán si s nepříjemným pokusem, který ještě vzal mokrou zem, poradil a zalepil ho do svých rukavic.

Lišanský gól přišel pozdě

Na úvod druhé půle musely přečkat Lišany nepříjemný závar ve svém vápně a následně i únik O. Polcara, kterého našel mezi obránce L. Polcar. Pavlíkovský útočník dokázal udělat kličku lišanskému brankáři, ten ho ale zároveň vyhnal do velkého úhlu, odkud pálil domácí fotbalista v pádu mimo tři tyče. Poté se na další šanci dlouho čekalo, ale nuda rozhodně v Pavlíkově nebyla.

 

V 60. minutě byl k vidění během autového vhazování souboj mezi Medřickým a Kalašem, který sudí Hamouz možná k překvapení zejména domácího celku vyřešil žlutou kartou pro oba hráče. Za tři minuty se domácí kapitán provinil nedovoleným zákrokem, uviděl druhou žlutou a před domácími tak stála půl hodina v početní nevýhodě. První zajímavější šanci nabídli domácí svému soupeři doslova sami, zakončení jednoho z Lišanských ale bylo nepřesné.

 

Čtvrt hodiny před koncem hry poslal padající list na pavlíkovskou branku Hildebrand a Benada musel míč raději vyrážet přes břevno. Z následného rohu hosté nedokázali ze závaru dotlačit míč do sítě, a tak na první branku stále čekali, navíc čas nehrál úplně s nimi. Následně museli brankáři na obou stranách na zem, oba své zákroky ale zvládli.

 

Kontaktní branka Lišan přišla až v 88. minutě. Roušavý na hranici vápna uklidil polonůžkami v pádu centr ze strany a drama mohlo začít - 2:1. Po rohovém kopu ale zelenobílí kýženou branku nepřidali, naopak domácí dvě gólovky doslova zahodili. L. Polcar poslal do otevřené obrany Hekla, ale ten samostatný nájezd zakončil vedle. V další příležitosti obral váhajícího stopera o míč Chytrý a šel sám na Řepku. Ten jeho přízemní pokus ale zneškodnil. Ani to ale nezměnilo nic na konečném výsledku, který byl příznivější pro domácí celek.



Ohlasy k zápasu


SK Pavlíkov
Ondřej Polcar, útočník: Téměř celý první poločas byl v naší režii. Dokázali jsme si vytvořit dost gólových šancí, ale pouze dvě jsme dokázali proměnit. Konec prvního a začátek druhého poločasu byl vyrovnaný až do chvíle, kdy jsme po dvou žlutých kartách šli do deseti. To se projevilo v dalším průběhu utkání, kdy nás soupeř tlačil a vytvořil si gólové příležitosti. Podařilo se mu však skórovat až pár minut před koncem a další gól už nepřidal. Pro nás to bylo vydřené vítězství a odměnou nám jsou tři body.

SK Lišany
Zdeněk Řepka, kapitán: Bohužel to, co nás zdobilo minulé dva zápasy, a to velká bojovnost a slušný pohyb, jsme minimálně první půl hodinu zápasu absolutně postrádali. Neměli jsme žádné odražené míče a měli naopak zbytečné ztráty. Pak se zápas vyrovnal a měli jsme šance na vstřelení branky. Druhý poločas byl takový nahoru dolů, ale i tak domácí byli častěji na míči. Po vyloučení domácího kapitána bych od nás očekával více přímočařejších šancí na vstřelení branky, ale bohužel naopak se vytvořilo několik akcí pro domácí, kteří nás prověřili z brejkových situací, ze kterých nakonec mohli výsledek ještě navýšit. Porážku se jim pokusíme vrátit ve finále poháru, o motivaci máme postaráno.



Sestavy


SK Pavlíkov
M. Benada [-] - J. Koc [-] , O. Polcar [-] , F. Kalaš [-] , P. Chytrý [-] , L. Polcar [-] , M. Škrlant [-] (82. J. Schejbal [-] ) , A. Bureš [-] , O. Vávra [-] (61. L. Hekl [-] ) , D. Řezáč [-] , J. Erben [-]

SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Haifler [-] , L. Hanzl [-] (85. J. Váňa [-] ) , J. Hildebrand [-] , F. Laki [-] , V. Mutinský [-] , D. Roušavý [-] , P. Kindl [-] (46. J. Feher [-] ) , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] (70. M. Sahaidak [-] ) , T. Hrbek [-]

ŽK: 52. J. Erben , 60. F. Kalaš - 21. J. Paseka , 60. M. Medřický , 64. L. Hanzl . ČK: 63. F. Kalaš .
Hráči zápasu: M. Benada , O. Polcar , F. Kalaš , L. Polcar , J. Koc - L. Hanzl .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Hamouz Jakub - KNAP Dominik, BLOKEŠ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Redakce Rakovník

Expert: Jan Fujera
Tip experta: remíza

Lišany si posledně připsaly cenný skalp Beranů ze Senomat a budou chtít odskočit sestupovému pásmu ještě více. Pavlíkov ale umí zahrát, takže tipuji remízu.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích