Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.04.2023 17:00

20.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Přestřelku v Janově zvládlo lépe béčko Zavidova


Branky


70. R. Marsden , 78. M. Bradáč , 84. J. Melč (p.) - 8. M. Horvát , 10. M. Horvát , 31. J. Hanych , 80. J. Hanych , 92. M. Horvát
15

Zavidovská rezerva předvádí výkony jako na houpačce a po domácím utkání proti Městečku, kde svěřenci Martina Havla doslova vybouchli, mohli svou reputaci nahradit na půdě Janova. Domácí jsou silným týmem, který těží především z domácího hřiště a prezentuje se jednoduchým fotbalem. Ten ale hosté načetli a nakonec si odvezli cenné vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Luxusní třígólový náskok

Na specifickém hřišti domácího Sokola se na první branku nečekalo vůbec dlouho. Hned v 8. minutě dostal míč Horvát do náběhu za obranu a z mírného úhlu mířil přesně na zadní tyč - 0:1. O dvě minuty později se situace opakovala s tím rozdílem, že si Horvát naběhl z druhé strany od střídaček. Dlouhý míč ale přečetl brankář Melč, bohužel pro domácí jej ve snaze odpálit minul a zavidovský útočník uklízel do prázdné - 0:2. Hrbolaté hřiště si vybralo svou daň...

 

Janov svou typickou hrou, tedy nákopy stopera Melče na rychlé ofenzivní hráče, soupeře nepřekvapil a právě to bylo zavidovskou cestou k úspěchu. Zodpovědné bránění rychlonohého M. Bradáče s Konvalinkou znepříjemňovalo domácím pobyt na jejich vlastním hřišti. Domácí si vypracovali nějaké příležitosti, překonat zavidovskou defenzivu s brankářem Štillerem se jim ale nedařilo. Amler pálil z úrovně penalty, ale přestřelil. Blíže ke kontaktní brance měl Konvalinka, ale jeho pokus zastavilo břevno.

 

Navíc po půl hodině inkasoval Sokol znovu. Havel mladší zahrával rohový kop, míč si našel Hanych a hlavičkou o zem navýšil vedení - 0:3. Na zavidovské straně bylo hned o něco veseleji, naopak domácí jakoby nevěřili svým vlastním očím. Z této studené sprchy se mohli Janovští oklepat až v kabině, kde si měli rozhodně co říci...

Dramatický závěr

Do druhého poločasu vstupovaly oba celky s jasným cílem. Na domácí straně bylo nutné rychle skórovat a vrátit se do hry, naopak u hostí šlo o udržení koncentrace a navázání na výkon z prvního poločasu. Na první branku se dlouho čekalo a nakonec se z ni radovali domácí. V 70. minutě zahrával Kail rohový kop. Na jeho centr si naskočila zimní posila Marsden a míč skončil za zavidovským brankářem - 1:3. O osm minut později bylo zaděláno na drama, když přesně pálil M. Bradáč po centru Lince za obranu a rázem bylo znovu o co hrát - 2:3.

 

Rezerva Zavidova ale nešla do kolen, naopak po dvou minutách svému soupeři, který se hnal za vyrovnáním, znovu gólově odskočila. Přímý kop Hanycha od lajny zahraný prudkou střelou na přední tyč Melč vytěsnit nedokázal a rázem to s Janovem znovu nevypadalo vůbec dobře - 2:4. Domácí měli možnost vrátit se do zápasu z nařízeného pokutového kopu, kdy byl nedovoleně zastaven Konvalinka. Ten na sebe vzal kapitán Melč a i když Štiller jeho pokus přečetl, na míč nedosáhl - 3:4. V další příležitosti pálil Kail a tečovaný míč se dostal k Zuskovi, proti kterému si Štiller připsal hodně důležitý a povedený zákrok!

 

Zuska spálil i další tutovku, v tomto utkání rozhodně neobul střelecké boty. Bylo jen otázkou, co nabídnou poslední minuty tohoto utkání, kde se především v závěru utkání přelévala hra ze strany na stranu a příchozí diváci se rozhodně nenudili. Už se zdálo, že se skóre nezmění, ale opak byl pravdou. Domácí vrhli logicky vše do útoku a toho využil soupeř. Do otevřené obrany utekl Horvát a i když se vyhnal do úhlu, tak i přesto dokázal prostřelit brankáře a stanovit konečné skóre - 3:5.



Ohlasy k zápasu


Sokol Janov
Jakub Kail, záložník: Na zápase se podepsala absence klíčových hráčů, naše žalostné zakončení, které nás zatím na jaře provází a terén také moc nepřispěl. Doufám, že se všechno na příště zlepší, Zavidov vyhrál zaslouženě.

FC 05 Zavidov B
Martin Havel, trenér: Přes týden jsme si něco řekli, protože v zápase s Městečkem jsme doslova vyhořeli a takto to dál nejde. O stylu Janova víme a připravili jsme se na to. Víme, že stoper nakopává dlouhé míče na rychlé útočníky, na což jsme se zaměřili a vycházelo nám to. Musím kluky pochválit, že si předzápasový rozbor a promluvu vzali k srdci a že v tomto zápase doslova žrali trávu. Pánbůh zaplať, že se konečně probudili naši útočníci.



Sestavy


Sokol Janov
J. Melč [-] - R. Konvalinka [-] , V. Zuska [-] , M. Bradáč [-] , A. Alijevič [-] , J. Kail [-] , J. Kloub [-] , M. Amler [-] , J. Koukal [-] (63. R. Marsden [-] ) (63. R. Marsden [-] ) , J. Linc [-] , J. Melč [-]

FC 05 Zavidov B
M. Štiller [-] - P. Vitner [-] , M. Havel [-] (66. M. Zuda [-] ) (66. M. Zuda [-] ) , M. Horvát [-] , J. Klouček [-] , R. Vanický [-] , J. Hanych [-] , E. Pšenička [-] , J. Křivohlavý [-] , J. Jelínek [-] , T. Diepold [-]

ŽK: 60. R. Konvalinka , 60. R. Konvalinka , 79. R. Marsden , 79. R. Marsden .
Místo: TJ Sokol Janov. Počet diváků: 60. Rozhodčí: TICHÝ Martin - BOHATÝ Petr, SVOBODA Dominik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Jan Fujera
Tip experta: výhra domácích

Oba týmy mají kvalitu, ale v Janově se opravdu špatně vyhrává. Domácí jsou zvyklí na vlastní terén a těsně si výhru pohlídají.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích