Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.04.2023 16:30

19.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Čistá čelila v Lužné třem penaltám a odvezla si sedmičku


Branky


12. J. Vejvoda , 17. O. Pavlíček , 46. J. Vejvoda (p.) , 50. J. Vejvoda (p.) , 60. J. Staněk , 71. R. Grill , 83. J. Vejvoda - 27. L. Milan , 78. R. Votroubek
12

V roli jasného favorita vstupovala Lužná do zápasu s Čistou. Hosté se nachází na samém spodku tabulky stále s jedním bodem a upřímně řečeno, proti Spartě to na bodový zisk prostě není. To se také potvrdilo, domácí si s chutí zastříleli a připsali si snadné vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Veterán v brance

Jako první zahrozili domácí, když J. Vejvoda poslal ze středu hřiště do lajny Grilla, ten zatáhl míč a vrátil ho luženskému kanonýrovi, který poslal na brankáře jednoduchou střelu jako pozdrav a zároveň upozornění, že se má na co během utkání těšit. V brance Čisté se představil František Gebouský, který za rok bude slavit šedesátku. Klobouk dolů!

 

Netrvalo dlouho a Lužná měla další velkou šanci. O. Pavlíček pod sebou hledal J. Vejvodu, který v těsné blízkosti branky poslal ve skluzu míč těsně vedle. Ve 12. minutě už se skóre měnilo. Nepovedený odkop od branky jednoho z hostí domácí potrestali. Střelu zpoza vápna dokázal Gebouský s vypětím všech sil vyrazit, na dorážku číhajícího J. Vejvody už ale nedosáhl - 1:0.

 

Gólman Čisté musel být neustále v pozoru, přímý kop zpoza vápna ho donutil k dalšímu dobrému zákroku. Na druhé straně měl po rohovém kopu na hlavě vyrovnání kapitán R. Votroubek, ale jeho hlavičku M. Pavlíček dokázal vytěsnit. Po čtvrt hodině hry se prosadil u lajny právě kolem čisteckého kapitána mladík O. Pavlíček, zatáhl míč do vápna a střelou o zadní tyč rozvlnil síť - 2:0.

 

Ve 27. minutě se dočkali hosté kontaktní branky. Nahrávka ze středu hřiště propadla až k Milanovi, na jehož zakončení na přední tyč M. Pavlíček nedosáhl - 2:1. Do konce první půle ale hrozila už jen Lužná. Hostující obrana v čele s brankářem Gebouským musela být neustále na pozoru, domácí se hnali za dalším gólem, ale zkušeného veterána v brance ne a ne překonat.

 

V posledních minutách prvního dějství R. Votroubek pozdě vystoupil při nahrávce ze středu hřiště za obranu a J. Vejvoda pelášil sám na bránu. Ve vápně si zasekl míč kolem bránícího hráče, přišla stopka v podobě faulu a pokutový kop. Míč si postavil sám faulovaný, ale trefil břevno! To Lužnou nemuselo mrzet, protože po následném rohovém kopu se provinil proti pravidlům Tesař a J. Vejvoda měl rychlou šanci na reparát, který úspěsně složil - 3:1.

Pepa Vejvoda zase řádil

Hned v 50. minutě dostala Lužná možnost zahrávat třetí penaltu! Mezei poslal míč za obranu, bránící hráč to až moc přehnal při hře tělem a J. Vejvoda z pokutového kopu zkompletoval hattrick - 4:1. Čistá nebyla daleko k další brance, ale koncovka byla nepřesná. Uběhla hodina hry a domácí své vedení navýšili. J. Staněk práskl do míče na rohu velkého vápna a jeho křížná střela skončila v síti - 5:1.

 

Lužná měla v zápase převahu a bylo jen otázkou, na jakém čísle se konečné skóre zastaví. Kdyby byli domácí klidnější a přesnější v koncovce, mohlo to být klidně deset, ale naštěstí pro Čistou se tak nestalo. Pět gólů ale bylo Spartě málo. V 71. minutě se po závaru ve vápně dotkl jako poslední míče Grill, který doslova protlačil kulatý nesmysl za bezmocného brankáře - 6:1.

 

O pár minut později musel znovu Gebouský do akce, aby pohotovým zákrokem držel svůj tým ještě od většího debaklu. Čistá se dokázala gólově prosadit ještě jednou. Rohový kop propadl až na zadní tyč, kde byl s nekompromisním zakončením připravený R. Votroubek - 6:2. Lužná si ale vzala poslední slovo a kdo jiný, než aktivně hrající J. Vejvoda. Ten dostal vysoký míč od lajny za obranu, pohrál si s obranou a střelou podél brankáře stanovil konečné skóre - 7:2.

 

Neproměněná šance v úplném závěru zápasu už luženského rychlíka mrzet nemusela, neboť jeho tým v zápase diktoval tempo, s chutí si zastřílel a splnil si tříbodovou povinnost. Naopak Čistá musí první jarní body vyhlížet v jiném zápase, Lužná byla až moc velkým soustem na případné překvapení.



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Radek Šnajdr, střídající hráč: První půle byla docela protrápená. Bylo tam spoustu nepřesností a přizpůsobili jsme se hře soupeře a byla tam celková laxnost. Druhou půli jsme dali rychlý třetí gól, pak už to bylo na jednu branku a zápas jsme dovedli k zasloužené výhře.




Sestavy


TJ Sparta Lužná
M. Pavlíček [-] - J. Vejvoda [-] , O. Pavlíček [-] (63. R. Šnajdr [-] ) , J. Staněk [-] , K. Gjorgjiev [-] (63. M. Koloc [-] ) , J. Špička [-] , R. Grill [-] (71. J. Hanko [-] ) , J. Kolínský [-] (71. V. Svoboda [-] ) , M. Rek [-] , P. Mezei [-] , D. Vejvoda [-]

TJ Čistá
F. Gebouský [-] - S. Tesař [-] , P. Bedenk [-] , J. Votroubek [-] , A. Lauber [-] , L. Milan [-] , R. Votroubek [-] , R. Wittmann [-] , M. Průcha [-] , P. Schuh [-] , P. Kašpar [-] (71. J. Votroubek [-] )

ŽK: 74. P. Mezei - 46. S. Tesař , 80. P. Bedenk .
Hráči zápasu: J. Vejvoda , D. Vejvoda .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: KOZÁK Lubomír - TICHÝ Martin, VODRÁŽKA Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: František Kalaš
Tip experta: výhra domácích

Čekám debakl, Lužná si v klidu dojde pro tři body.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích