Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.04.2023 16:30

18.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Olešná rozhodla v prvním poločase, Čistá pálila příliš pozdě


Branky


11

V roli jasného favorita vstupovala do zápasu Olešná, která přivítala na svém silně podmáčeném hřišti poslední Čistou. Hosté mohli jedině překvapit, ale hned první poločas ukázal, že se jim to nepodaří. Domácí sice ve druhém poločase polevili, prostřídali, ale na výsledku to i přes snahu hostujícího celku nic nezměnilo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Černého one man show

Domácí na nic nečekali a hned se dostávali do velkých šancí. I když terén utkání nepomáhal, Olešná se hned drala do zakončení. Nejprve po nahrávce Černého nedoklouzal k míči Š. Procházka. Druhá příležitost byla už gólová. J. Procházka našel centrem Černého, který hlavou otevřel skóre - 1:0. Jen o dvě minuty později byl znovu v roli asistenta J. Procházka, který přiťukl Vodrážkovi a ten utaženou střelou k tyči nedal Kratochvílovi šanci - 2:0.

 

Čistá se obratem mohla vrátit do zápasu. Po chybné rozehrávce v mezihře následoval míč za obranu a Fiedler doslova tlačil míč očima do tyče, na které nakonec zakončení jednoho z hostujících hráčů skončilo. A brankář Olešné se musel mít na pozoru i po Helebrantově vlažné rozehrávce, kdy ukázal první povedený zákrok. A když po rohu zastavilo čistecké snaženi břevno, vypadalo to, že při domácích stojí fotbalové štěstí a při hostech naopak fotbalová smůla.

 

Olešná byla blízko navýšení skóre a zejména Černý byl při chuti. Ten našel Kapouna, který byť se sebezapřením, tak do utkání nastoupil, ale mezi střelce se díky skvělému zákroku Kratochvíla nezapsal. O chvilku později si domácí fotbalisté vyměnili své role, Kapoun vysunul Černého a ten nedal čisteckému brankáři šanci - 3:0. Po půl hodině hry vysunul Černého pro změnu Pechanec a prvně jmenovaný zkompletoval hattrick - 4:0.

 

Olešná si tak udělala zápas jednoduchý hned v prvním poločase a nadále se mohla fotbalem v klidu bavit. Což ukázali ve 35. minutě, kdy se do kolonky asistentů zapsal i brankář Fiedler. Ten dlouhým nákopem našel Černého, který v samostatném nájezdu kličkou brankáři podtrhl svou one man show - 5:0.

 

A nemuselo zůstat "jen" u čtyř branek tohoto borce, ale pomezní sudí usoudil, že míč při zakončení při dalším nájezdu na Kratochvíla a kličce kolem něj brankovou čáru nepřešel. Olešná měla za sebou velmi povedený první poločas, který ale přeci jen neskončil čistým kontem. Fiedler přišel o čisté konto v poslední možné chvilce, když do održeného míče po závaru v domácí šestnáctce práskl Milan a upravil konečné poločasové skóre - 5:1.

 

 

 

Snížení přišlo pozdě

Olešná vstoupila do druhé půle s vědomím, že má zápas v kapse a podle toho také vypadalo místy nasazení některých hráčů. Naopak Čistou jakoby branka ze závěru poločasu nakopla. A hosté se svým sympatickým pojetím hry dostali do první větší šance, kterou musel likvidovat velmi dobrým zákrokem Fiedler. Na druhé straně se jako první v domácím dresu dostal do vyložené příležitosti Vodrážka, jehož dělovku musel vyrážet pozorný Kratochvíl.

 

A velmi dobrý zákrok si čistecký gólman připsal i proti Kapounovi, který se nakonec na listině střelců neobjevil. Na domácí straně byl prostor ke střídání a k namočení hráčů, kteří se do základní sestavy zase tak často nedostávají. Toho využila Čistá, ale bohužel pro ni až v poslední desetiminutovce. V 83. minutě využil nesehranosti domácích Schuh - 5:2. V závěru utkání nabídli domácí svému soupeři pokutový kop, který vzal na sebe Wittmann a nezaváhal - 5:3.

 

I přes nepříznivý stav Čistá nic nevzdala, ale góly přišly pozdě. Tři branky na hřišti Olešné body nepřinesly, a tak se hosté nacházejí stále na posledním místě s jedním bodem a předposlední příčka se čím dál tím více vzdaluje. Po hodině hry stojí za zmínku udělení červené karty pro domácího Kollmanna na lavičce, který nebyl spokojený s rozhodnutím hlavního sudí a byl za to náležitě odměněn červenou kartou.

 

Zdroj: facebookové stránky FC Olešná, upraveno redaktorem

 



Ohlasy k zápasu


FC Olešná
František Itner, vedoucí týmu: Z jednoznačného utkání, alespoň co se skóre týče, mohlo být nakonec ještě drama, pokud by se hrálo dalších deset minut... Bylo to však jednoznačně ovlivněno naším hromadným střídáním v závěru utkání. Každopádně Čistá předvedla velice sympatický výkon, kdy se po celé utkání snažila o velice aktivní výkon, i když se pro ně skóre nevyvíjelo příznivě a přesto se tím nenechala otrávit. Z naší strany šlo pouze o splnění povinnosti.




Sestavy


FC Olešná
V. Fiedler [-] - V. Zadnevulytsia [-] (61. Z. Kandler [-] ) , A. Hlavsa [-] - J. Černý [-] - T. Kočovský [-] , T. Kapoun [-] (83. D. Svoboda [-] ) , L. Helebrant [-] , V. Pechanec [-] (78. V. Holík [-] ) , Š. Procházka [-] , J. Procházka [-] , T. Vodrážka [-] (75. S. Fiala [-] )

TJ Čistá
V. Kratochvíl [-] - P. Bedenk [-] (46. M. Plincner [-] ) , J. Votroubek [-] , P. Kašpar [-] , L. Milan [-] , R. Votroubek [-] , R. Wittmann [-] , M. Průcha [-] (75. J. Votroubek [-] ) , P. Schuh [-] , S. Tesař [-] (60. A. Lauber [-] ) , F. Blecha [-]

ŽK: 61. A. Hlavsa , 77. J. Procházka , 89. L. Helebrant , 90. J. Černý , 98. T. Kočovský . ČK: 61. P. Kollmann .
Hráči zápasu: J. Procházka , J. Černý , V. Fiedler - J. Votroubek .
Počet diváků: 94. Rozhodčí: Hamouz Jakub - SVOBODA Dominik, BLOKEŠ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip experta: výhra domácích

Olešná sice neměla kvalitní přípravu, ale má pár dobrých posil a na Čistou to bude stačit.

Tip: výhra domácích