Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.03.2023 10:00

17.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Béčko naservírovalo Čáňovi na lavici vítěznou premiéru


Branky


10

Trenérskou premiéru měl před sebou Martin Havel, legenda rakovnické kopané. Ten své borce připravoval na duel proti Olešné, jejíž zimní příprava byla hodně slaboučká. Chuť hráčům Pásovky ale na první mistrák jistě nechyběla. Bohužel pro ně chyběly body, které zůstaly doma.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zavidov trestal chyby

Na první výraznější šanci se muselo čekat. Hned v 6. minutě o sobě dal vědět Jiří Vydra, který si kromě dobrého výkonu připsal také svou oblíbenou žlutou kartu. První příležitost přišla po čtvrt hodině hry a na svědomí ji měla posila Olešné. Po nahrávce Černého skončilo zakončení Tomáše Kapouna rohovým kopem. Další akce, zprvu dosti nenápadná a nečekaná, skončila brankou. Slabší chvilku si vybral Vodrážka, který pouštěl nahrávku za sebe na brankáře, ale nevšiml si Horváta a ten hrubou chybu potrestal – 1:0.

 

Po půl hodině hry byla radost na domácí straně dvojnásobná. Až příliš prostoru dostal v šestnáctce Klouček, který hlavou uklidil nadýchaný Horvátův centr ze strany hřiště – 2:0. Olešnou dvougólové manko nesrazilo a brzo viselo ve vzduchu vyrovnání. Vodrážka poslal do šance Černého, ten svým lobem sice překonal brankáře Štillera, kromě rakovnického diskžokeje ale poslal míč i nad jeho branku. O něco blíž byl zakončením z prvního dotyku Černý, ale jeho povedený pokus zastavila tyč.

 

Další chybou v mezihře nabídli hosté svému soupeři další gólovku a znovu byli potrestáni trestem nejvyšším, navíc typicky do šatny. Ve středu hřiště si nerozuměli bratři Procházkové, následovala přihrávka do křídla na Horváta. Ten potáhl míč, našel ve vápně Jančaříka a ten zakončil jednoduchou akci až do kuchyně gólem - 3:0. Svým zásahem stanovil konečné poločasové skóre, které při souběhu se zavidovským A-týmem možná málokdo čekal.

Posila se uvedla gólem

Pokud chtěla Olešná se zápasem něco udělat, musela přijít rychlá branka, která by vrátila Pásovku do zápasu. A to se také stalo. Hosté i přes třígólové manko zařadili vyšší rychlostní stupeň a postupným tlakem dosáhli cíle. A vědět o sobě dala zimní posila. Kapoun se elegantně obtočil kolem bránícího hráče a na hranici vápna práskl do míče tak, že Štiller v brance na jeho pokus mířený přesně k tyči neměl šanci - 3:1.

 

Souboj číslo dvě zavidovského brankáře s Kapounem nastal o minutu později. To se pro změnu vytáhl s fantastickým zákrokem Štiller, když vytahoval přímák letící přímo pod břevno. Olešná nepřestávala a nadále do svého trochu opařeného soupeře bušila. Po hodině hry se objevil v dobré šanci Procházka, ale Štiler držel svůj tým nad vodou.

 

A když Štiller na míč nedosáhl, tak mu pomohla dobře postavená svatyně. Kontaktní branku a svou druhou v zápase měl na kopačce Kapoun, ale z hranice malého vápna orazítkoval pouze tyč. Hosté se hnali za vyrovnáním a jelikož času moc nezbývalo, tak museli otevřít zadní vrátka. Kýžené kontaktní branky Olešná nedosáhla, zlepšení přišlo bohužel pozdě. V závěru ukázal své kvality také Fiedler, který byl na konci nebezpečných zavidovských protiútoků, znovu se ale překonat nenechal.

 

Tři body vzhledem k souběhu s A-týmem byly pro domácí rezervu obrovským úspěchem. Náhoda to ale zřejmě nebyla, protože na lavičce béčka se usadil nový kouč Martin Havel, který si prožil vítěznou premiéru.

 

Zdroj: facebookové stránky FC Olešná, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


FC 05 Zavidov B
Miroslav Skoupý, záložník: První poločas byl z naší strany super. Pohybově jsme byli tam, kde jsme být měli a k tomu jsme měli dobře pokrytý střed hřiště, přes který se nám dařilo kombinovat a zakládat akce. Olešná hrozila z levé strany, kde se prosazoval pohybem Černý. Jinak hrál soupeř hodně dlouhé míče na Kapouna, což mu moc nefungovalo. V prvním poločase jsme dali jednoduchý první gól po chybě soupeře, poté jsme přidali do poločasu další dva. Do druhého poločasu změnila Olešná styl hry, hráli ve třech hráčích vpředu a snažili se nás tlačit, ale bez efektu. Naše obrana ale odolávala a sice jsme jednou inkasovali, ale naštěstí jsme vítězství nepustili a dotáhli to do vítězného konce.

FC Olešná
František Itner, vedoucí týmu: Bohužel mizerná zimní příprava a nesehranost, se alespoň co se prvního poločasu týče, projevila více než jsme si byli ochotni před utkáním připustit. Všechny tři góly jsme domácím darovali po neskutečných chybách a nedůrazu při bránění. Druhý poločas byl již z naší strany diametrálně odlišný a hrálo se v podstatě na jednu branku. Pokud hráči v dalších utkáních naváží na tento výkon, přijdou i výsledky. Škoda dvou tyčí a dalších nevyužitých šancí. Když to shrnu, tak dnes jsme se porazili sami. Nepříjemností je zranění Jiránka po tvrdém zákroku. K výkonu trojice rozhodčích nemáme výhrady, odřídili utkání bez zásadních pochybení.



Sestavy


FC 05 Zavidov B
M. Štiller [-] - J. Jančařík [-] (71. V. Bohuslav [-] ) , M. Horvát [-] , J. Klouček [-] , M. Dvořák [-] (60. M. Skoupý [-] ) , J. Křivohlavý [-] , T. Diepold [-] (46. T. Urban [-] ) , M. Krejčí [-] , J. Vydra [-] , M. Zuda [-] (86. R. Samson [-] ) , E. Pšenička [-]


ŽK: 6. J. Vydra , 78. E. Pšenička .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Šefara Milan - KOZÁK Lubomír, TICHÝ Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Zdeněk Řepka
Tip experta: výhra hostů

Domácí rezerva měla přípravu se svým A-týmem, což je plus pro rezervu, ale bohužel v tomto kole má áčko i béčko souběh. Olešná asi moc dobrou přípravu neměla, ale dle informací přivedla slušné hráče, což by v tomto zápase mohlo být znát.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích