2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.03.2023 10:00

17.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Šanovské hřiště ochutnalo okresní přebor a výhru Jesenice


Branky


40. R. Bešík , 81. K. Pros
10

Pustověty zahájily jarní mistrovskou část proti silnému soupeři z Jesenice. Nehrálo se ale na hřišti domácího celku, které není způsobilé, ale v Šanově. Hostující Sokol měl před sebou těžkou misi, kterou nakonec bodově nezvládl, i když měl v utkání obrovské šance. Domácí udeřili pokaždé v závěru poločasu a na vítězství dvě branky stačily.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pustověty zahazovaly gólovky

Hned první výraznější šance zápasu málem skončila brankou! První zakončení hostujícího celku bylo ještě zblokované bránícím hráčem, míč se ale odrazil na kopačku Bičovského a ten pumelicí orazítkoval tyč. O pár minut později už musel brankář Jesenice zasahovat. Přímý kop do vápna vyzval k hlavičkovému zakončení Šimona, který sice překonal ve vzájemném souboji urostlého Jeníčka, ale Flajšingr mu radost z povedené hlavičky překazil výborným zákrokem.

 

Uběhlo dvacet minut a blízko ke gólu bylo i na druhé straně. Pros se elegantně obtočil s míčem, práskl do něj pravačkou a jeho povedený střelecký pokus na vzdálenější tyč se vytočil těsně mimo branku. Další ohrožení přišlo na druhé straně. Hranai se opřel do míče zpoza vápna a už to vypadalo, že jesenický brankář jeho pokus udrží. Míč však neudržel a ten se dostal do velkého úhlu k Bičovskému, který pouze rozvlnit boční síť.

 

Z první branky se radovali domácí až ve 40. minutě. Vše začalo výkopem Flajšingra, po kterém se dostal míč až na kopačku Bešíka. Ten si míč píchnul kolem bránícího hráče a netypickým způsobem ho trefil tak, že nabral výšku a rychle zapadl za vyběhnuvšího Beneše - 1:0. Nechybělo moc a v závěru poločasu mohlo být vyrovnáno. Holeček si narazil na hranici vápna s Hranaiem, ale o míč přišel. Ten se však odrazil zpět k Hranaiovi, jehož první dost možná gólové zakončení mířilo do obránce a dorážka také z dobré pozice pro změnu vysoko nad.

Produktivita Jesenice rozhodla

Hned začátkem druhé půle mohla přijít uklidňující branka na domácí straně. Jednoduchá akce, během které dostal Pros od střídaček míč do středu hřiště na J. Johna, který ještě posouval do levé strany na volného Jeníčka. Přihrávka byl o něco delší a pod nohy jesenického snajpra se vrhnul obětavě Beneš. Jeníček se ale přes něj dostal, k brance byl ale už zády a z úhlu nedokázal rozvlnit síť.

 

Utkání bylo bohaté na gólové šance. Vyrovnání mohlo přijít ze standardky, když centr do šestnáctky ve snaze odvrátit míč do bezpečí prodlužoval za sebe J. John. Jeho hlavička ale přidělala hodně práci Flajšingrovi, který musel hlavičku svého spoluhráče vyškrábnout na roh. Zákrok zápasu měl na svědomí čtvrt hodiny před koncem utkání Flajšingr, který podržel svůj tým reflexivním zákrokem proti hlavičce Hranaie.

 

Jesenice se svému brankáři odvděčila krátce poté, když přidala uklidňující branku. Pros dostal míč za obranu a pod nohy se mu vrhnul Beneš, který zdálo se zažehnal nebezpečí. K míči se ale rychle dostal Jeníček, udělal gólmanovi Pustovět kličku a ve snaze uklidit míč do sítě orazítkoval ve skluzu pouze tyč! Akce ale pokračovala, Pacourek vrátil centrem míč do ohně a v těžkém souboji s Jeníčkem brankář Beneš sice míč vyškrábnul, ale pouze do míst, kde byl připravený Pros a ten už propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:0.

 

Zajímavé utkání, ve kterém mělo více příležitostí ke skórování mužstvo Pustovět, nakonec ovládli domácí, v jejichž dresu odehrál velmi dobrý výkon na pozici šestky věkem ještě dorostenec Bouda. Sokol mohl litovat zahozených tutovek, kterých nebylo rozhodně málo.



Ohlasy k zápasu


FC Jesenice
Petr John, kapitán: Spokojeni jsme s výsledkem, předvedená hra ale nebyla nic moc. Pustověty nás mačkaly, měly pět nebo šest obrovských šancí, při kterých nás podržel Flajša v bráně. My jsme se spoléhali na brejkové situace a i přes zahozené gólovky soupeře jsme to zvládli. Dost hráčů nám chybělo, ať už z pracovních důvodu nebo především kvůli zranění.




Sestavy


FC Jesenice
P. Flajšingr [-] - V. Bouda [-] , R. Bešík [-] , D. Jeníček [-] (84. J. Drahoňovský [-] ) , D. Brda [-] (77. M. Pacourek [-] ) , K. Pros [-] , P. John [-] , J. Kočička [-] , J. John [-] (69. J. Pfejfer [-] ) , D. Halámek [-] , J. Mutínský [-]

TJ Sokol Pustověty
M. Beneš [-] - M. Hranai [-] , V. Bičovský [-] (74. T. Černý [-] ) , T. Elznic [-] , P. Matějovský [-] , M. Šimon [-] (77. F. Kratochvíl [-] ) , P. Holeček [-] , J. Hula [-] , O. Hula [-] , P. Hovorka [-] , T. Volráb [-]

ŽK: 57. D. Brda , 76. J. Pfejfer - 67. T. Volráb , 88. F. Kratochvíl .
Hráči zápasu: V. Bouda , K. Pros , P. Flajšingr .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: SVOBODA Dominik - JASANSKÝ Petr, STROUHAL Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Zdeněk Řepka
Tip experta: výhra domácích

Ne každému velké hřístě Jesenice svědčí. Proto za sebe, ač se Pustověty nevzdají lehce, tipuji těsnou výhru domácích.

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích