Souboj rivalů ve Starém Městě skončil přestřelkou


Branky


8. K. Střalka , 50. T. Baran , 50. M. Dušík , 54. T. Baran - 27. T. Krčmárik , 39. K. Tomíček , 71. J. Blahut (p.) , 89. D. Forch (vl.)
3

Souboj 22.kola ČPP 1.A Třidy nabídl ve Starém Městě před skvělou diváckou kulisou gólovou přestřelku. Hosté si tak vezou zpátky do Lučiny alespoň bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté chybovali, poločasové skóre ovšem dokázali otočit

I přesto, že postavení v tabulce domácích na osmém místě nahrává tomu, že by mohli sezónu už jen v poklidu dohrát, našlo si na jejich sobotní domácí zápas cestu zhruba 320 diváků (což je mimochodem o téměř stovku více než na souběžně hrané utkání MSFL mezi nedalekým Frýdkem-Místkem a Hodonínem). Ti ze začátku viděli aktivnější nástup hostí, kterým se do sestavy vrátil také uzdravený stoper Marek Kohut. K první nebezpečné střele se z kraje utkání dostal lučinský Erik Smítal, domácí brankář Svoboda ale jeho pokus vyrazil na roh. Z následného rohu těsně nad bránu hlavičkuje zcela osamocen Marek Kohut. Po slibném začátku ale v 8. minutě přišla chyba hostující obrany, kterou využil chytrým obstřelem z hranice vápna kanonýr Kamil Střalka a překonal bezmocného Balka - 1:0. Lučinu úvodní branku po dobrém vstup do utkání zaskočila a domácí se stále více dostávali na míč a do tempa. Hosté spoléhali především na rychlého Erika Smítala, který domácím zatápěl svou rychlostí i hbitostí. Další ránu hostům zasadilo vynucené střídání ve 20. minutě. Martina Bláhu, který se při střídání držel za zadní stehenní sval, nahrazuje Miroslav Bubík. Ve 27.minutě z nenápadné akce hosté vyrovnali. Centr pravé strany by si jistě staroměstská obrana pohlídal, kdyby ovšem nesměřoval na zcela volného Tomáše Krčmárika, který napálil míč do protipohybu brankáře Svobody - 1:1. Hra se poté vyrovnala a hrálo se spíše mezi oběma vápny. Hosté ale přece jenom zápas do poločasu ještě otočili, když se ve skrumáži po rohovém kopu nejlépe zorientoval Kamil Tomíček - 1:2. Po prvním poločase tak mohli být spokojenější hosté.

Divočina ve druhé půli

Do druhého poločasu nastoupili hosté myšlenkami nejspíš stále ještě v šatně. Starému Městu se podařilo totiž během prvních deseti minut zcela změnit ráz utkání. Nejprve totiž ve 47.min se po špatném odkopu jednoho z obránců hostí k míči dostal Martin Dušík. Ten následně krásným lobem překonal Jana Balka - 2:2. Poté se v 50. minutě povedenou střelou prosadil Tomáš Baran - 3:2. Baran o čtyři minuty později sám obrat dokonal, když se ke čtvrté brance domácích dokázal probít po nedorozumění domácí obrany a podklouznutí brankáře Balka - 4:2. V té části utkáni mohli domácí zcela zlomit zápas na svou stranu. Klíčové tutovky nejprve neproměnili Střalka a Vyvial a neujal se ani volej z kopačky Tomáše Brana. Po pokusu Barana přišla zápletka celého utkání. Z následného rychlého protiútoku pláchl domácí obraně Erik Smítal, kterého nedovoleně zastavil lučinský brankář Svoboda. Za svůj zákrok si ale vysloužil u rozhodčího utkání Perniše červenou kartu a staroměstští tak dohrávali v deseti. Domácí po vyloučení znejistili. V 71. minutě se lučinští dostal k pokutovému kopu po faulu na Michala Chlebka. K penaltě se postavil Jan Blahut a bezpečně proměnil - 4:3. Hosty snižující branka povzbudila a dostávali se k čím dál tím většímu tlaku. Staroměstští nakonec rozhodující branku vstřelili, ovšem do vlastní sítě. V 87. minutě uklidil přetažený centr za záda střídajícího brankáře Smolíka David Forch - 4:4. Po vyrovnávající brance se rozhodčí domluvili skrz červenou kartu a střídání brankařů na šestiminutovém nastavení. Po velkém tlaku hostí se k nevoli obou týmů ovšem rozhodl zápas ukončit už v 92. minutě. Schytal tak od obou týmů řadu nadávek a po jedné z nich dokonce domácímu Blažkovi udělil červenou kartu. Remíza je ale vzhledem k vývoji utkání nakonec pro oba týmy spravedlivá.



Ohlasy k zápasu


První SC Staré Město
Martin Vojkovský, trenér: o slibném začátku a rychlém vedení jsme polevili v soustředění a soupeř po našich chybách výsledek do konce poločasu otočil. Do druhého poločasu jsme vstoupili s cílem vrátit vedení na naší stranu, což se nám během deseti minut povedlo a vedli jsme 4:2. Poté převzali iniciativu utkání rozhodčí. Svými výroky dokázali domácím hráčům i fanouškům znechutit fotbalové utkání. I přesto jsme měli vyhrát, šancí jsme si vytvořili hodně. (zdroj: prvni-sc.cz)




Sestavy


První SC Staré Město
D. Svoboda [-] - M. Dušík [-] , L. Pavela [-] (63. O. Šimek [-] ) , A. Fojtík [-] , L. Boček [-] (67. D. Smolík [-] ) , K. Střalka [-] (82. J. Blažek [-] ) , D. Papaj [-] , V. Kaňok [-] , T. Baran [-] , D. Forch [-] , P. Vyvial [-] (63. O. Vojkovský [-] )

Finstal Lučina
J. Balko [-] - J. Blahut [-] , K. Tomíček [-] , J. Myšinský [-] , M. Bláha [-] (20. M. Bubík [-] ) , M. Chlebek [-] , M. Kohut [-] , J. Mokryš [-] , T. Krčmárik [-] , R. Tomiček [-] , E. Smítal [-]

ŽK: 32. M. Dušík , 77. V. Kaňok - 12. J. Mokryš , 91. T. Krčmárik . ČK: J. Blažek , 65. D. Svoboda .
Počet diváků: 318. Rozhodčí: PERNIŠ Ľuboš - PODRACKÝ Pavel, KOTAS Adam.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích