4:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.05.2023 18:00

18.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zápas byl zrušen

Chlapci versus chlapáci


Branky


4

V dohrávce 18.kola přijelo do Pardubiček Torpedo a místy připomínal zápas souboj malého, rychlého a hbitého Davida s fyzicky výrazným Goliášem. Blue boys nakonec vyhráli jasně 4:0, ačkoli se výsledek nerodil lehce - Goliáš dlouho vzdoroval.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Do půlky pouze hubený náskok 1:0

V prvním poločase hráli oba týmy pozorně ze zabezpečené obrany. Pardubičky držely balón a hledaly skulinky v obraně Torpeda. Těch ale za celý poločas mnoho nebylo a navíc domácím vázla přesnost průnikových přihrávek. Hodně slibných akcí tak ukončila nepřesnost. Hosté byli hodně zalezlí, spoléhali na důraz a sílu zejména Nakládala a Poláčka, na standardky Romana a občas se technicky blýskl Ševeček.

U domácích velmi organizovaně pracovala obranná čtveřice v čele se stoperem Křížem, ofenzivní nápady vymýšleli Pečinka s Lukášem Svobodou a na hrotu číhal nebezpečný Troják.

První příležitost na změnu skóre přišla v 7.minutě na levém křídle, kde utekl Troják a naservíroval na střed přesnou přihrávku na Pečinku. Ten velmi pohotově pálil, brankář Žák ale skvěle vyrazil.

Několik jistých zákroků ale v 16.minutě devalvoval právě hostující gólman. Totálně nepovedený odkop od brány zachytily Pardubičky, míč šel rychle na Trojáka a ten v soubojích vyzrál na brankáře i obránce. Do prázdné brány nebyl problém zacílit - 1:0.

Pro Torpedo velká škoda, protože do první gólu se jim až na výjimky dařilo otupovat kvalitní defenzívou útočné ostří domácí jedenáctky.

Velmi sympatické bylo na domácích, že spolu po celý zápas velmi živě komunikovali, včetně brankáře Číži a trenéra Procházky. 

Ve 35.minutě přišla první střela hostů na bránu, po rohu Romana hlavičkoval Lukeš. Na hrotu se bil Poláček s Nakládalem, k jejich útočnému doplnění chyběl ale nějaký rychlostně vybavený forward, který by z jejich silového pojetí hry těžil.

Ve 40.minutě neproměnil obrovskou šanci domácí Hofman, centr zprava tečnul Troják a Hofmanovi na zadní tyči chyběl k míče malý kousek, aby ho lépe usměrnil.

Ve 44.minutě to mohlo být o dva góly, kdyby Troják v přečíslení přihrál úplně volnému Hátlemu. Takto volil Troják přímé zakončení, ale tváří v tvář brankáři ho Žák pěkně vychytal.

Do kabin se tak šlo s jednobrankovým náskokem Pardubiček.

Torpedo explodovalo v 57.minutě

Ve druhém poločase už nedokázala obrana Torpeda příliš dlouho držet na uzdě ofenzivní tlak Pardubiček. K ofenzivně laděným domácím hráčům se přidal ještě navíc Michal Maršíček a obrana Torpeda rázem praskala ve švech.

V 54.minutě převedl pěknou individuální akci stoper Jindra Kříž, kdy obešel jednoho obránce a posunul míč na Pečinku. Tomu se sice trochu zamotal balón mezi nohama, šťastným odrazem se však opět dostal na nohu Kříže. Jeho střela byla lehce tečována těsně mimo tyč.

Z následného rohového kopu to hořelo! Brankář Žák v závaru ve vápně lapil dvě střely domácích z bezprostřední blízkosti a Lukáš Svoboda pak svou střelou těsně minul. Všem ale bylo na stadionu jasné, že góly visí ve vzduchu.

A taky že ano. V rozmezí čtyř minut třikrát udeřilo!

V 57.minutě v brejku dva na jednoho Pečinka přihrál Trojákovi a ten se zblízka nemýlil - 2:0.

O dvě minuty později předvedli pěkný ťukes Troják s Hofmanem a bylo to už 3:0.

A v 61.minutě vyslal výstavní přihrávkou Hofman do samostatného úniku na brankáře Pečinku. Ten krásně šajtlí zvyšoval už na 4:0 a na stadionu bylo veselo.

Domácí prostřídali své řady a trochu polevili v tempu a ostražitosti, a tak se do šancí začali tlačit i hosté.

V 69.minutě měli největší, kdy Koreček po zisku balónu postrčil tento na Petrice. Ten se ale asi zalekl vyběhnuvšího Číži a střílel vedle. Blízko zkorigování skóre byl i Koreček v 71.minutě po rohu.

Pěkné akce ale předváděli i domácí, asi proto, že domácí fandové vyvolávali pověstného bůra. V 72.minutě opět v brejku dva na jednoho Pečinka elegantní patičkou přihrál Šebkovi, toho ale vychytal Žák.

Nejvíc starostí hostům dělaly křížné přihrávky za obranu, jako v 79.minutě, kdy Žák sebral z kopaček gól Metelkovi.

Ačkoli se vítězství nerodilo lehce, domácí blue boys nakonec zaslouženě porazili Torpedo 4:0.



Ohlasy k zápasu


SK Pardubičky B
Stanislav Procházka, trenér: "Přes poměrně vysoké vítězství to směrem dopředu dnes nebylo tak koukatelné jako v minulých domácích zápasech. Tentokrát nám nefungoval přechod do útočné fáze, byl buď komplikovaný nebo mnohdy zbrklý. Dobře zahrál vzadu Kříž a oba dorostenci. Vyzdvihl bych ještě Lukáše Svobodu, který hrál na velkém prostoru a byl tahounem týmu."




Sestavy


SK Pardubičky B
A. Číža [-] - M. Hofman [-] (61. L. Šebek [-] ) , A. Troják [-] (66. J. Kolář [-] ) , J. Metelka [-] , L. Svoboda [-] , O. Pečinka [-] , O. Hátle [-] (46. M. Maršíček [-] ) , J. Oberreiter [-] , M. Svoboda [-] , J. Kříž [-] , T. Vojtěch [-] (46. T. Maršíček [-] )

Torpedo Pardubice
M. Žák [-] - V. Ševeček [-] , J. Poláček [-] (57. P. Koreček [-] ) , L. Vávra [-] (53. S. Petric [-] ) , R. Strejček [-] (46. D. Karnas [-] ) , J. Roman [-] , J. Nakládal [-] , M. Večeřa [-] (46. J. Javůrek [-] ) , F. Lukeš [-] (46. L. Samek [-] ) , Z. Hejhal [-] , M. Filípek [-]

ŽK: 89. M. Svoboda - 60. M. Filípek , 88. D. Karnas .
Počet diváků: 51. Rozhodčí: Čapek Jan - NAVRÁTIL Lukáš, ŠKOLOUT František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Filip Hlaváček

Expert: Petr Hanzl
Tip experta: výhra domácích

Tady není, o čem přemýšlet, s nejslabším celkem soutěže si Pardubičky bez problémů poradí.