Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.06.2023 17:00

26.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Přestřelka pro Hrdějovice


Branky


17

Domácí dvojzápas, jenž uzavře ročník 2022/2023, zahájilo chvalšinské mužstvo duelem s Hrdějovicemi. Sokol ve své domovině hodlal navázat na předešlé výkony s chutí uzmout jakýkoliv bodový příděl, jenže proti němu stal již jistý vícemistr soutěže a velmi nebezpečný tým směrem dopředu. A přestože se Slavoj prezentoval vynikající efektivitou a rovnou dvakrát vedl o tři branky, domácí tým se nesložil a zadělal na pořádně drama. O tři ze čtyř gólů se navíc zasloužili žolíci z lavičky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V rámci šestadvacátého kola na fotbalové dějiště do Chvalšin přicestoval vůbec nejlépe hrající účastník oblastní soutěže, s nímž se Sokol utkal, a ten o sobě dal brzy vědět. Už v páté minutě Cábovu pozornost prověřil Čapek, mířil ovšem jen těsně vedle levé tyče. Při vedeném protiútoku se o podobně nebezpečnou situaci snažili i místní hráči, když si dlouhý balón u pravé lajny přebral Fučík. Ten vracel vzdušnou pobídku před Šturmovu klec, ale nenašel nikoho ze spoluhráčů.

Chvalšinští se brzy zmocnili míče zůstali na soupeřově obranné polovině. Po dobře odvedené práci Holase navíc mohli těžit z velké šance Cifreunda, kdyby se však jeho střílený pokus snesl o něco málo níže. To vše se odehrálo během odehraných sedmi minut a ihned vzápětí došlo na tvrzení nedáš, dostaneš! Hrdějovice využily chyby svého soupeře ve hře, nato založily rychlý kontr a průniková přihrávka na Lukáše Kaislera znamenala jednoduché obstřelení brankáře Cáby, načež se míč zastavil až v rozvlněné síti.

Po uplynutí čtvrthodiny hry byli hráči Sokola velmi blízko odpovědi. Rychlonohý Fučík postupoval až do pokutového území, kde namísto zakončení volil příhru na nohu Jakuba Decarliho. Ten byl stíněn, proto neměl čas na přípravu a jeho okamžité zakončení proletělo pouze na vzdálenější šibenicí. Mezi dvacátou a dvaadvacátou minutou byli domácí navíc doslova politi studenou sprchou. Nejprve Babinský nedokázal zastavit Pavlův postup dopředu, z čehož se zrodila další gólová příležitost, jíž využil Lukáš Kaisler a ihned záhy po ose Pavel – Čapek doputoval balón na nohu Miroslava Tressla. Ten přes Cábovu nejistou snahu zakročit zvýšil na 0:3 a poukázal na obrovskou sílu v hrdějovické ofenzivě.
  
Chvalšinám se vpředu nadále nedařilo a nic na tom nezměnila ani vůbec první chyba v obraně hostů. To běžela již třicátá minuta zápasu. O nedlouho později mohlo být pro Sokol opravdu zle. Pavel, který dělal domácím zadákům obrovské trable, z jejich chyby vytěžil protiútok, dostal se přes Motze, ale ve finální moment řekl svůj nesouhlas Holas, jenž se dobře vrátil a odvrátil nebezpečí.

Tentokrát nevyužitou příležitost svého soka potrestali Chvalšinští. Jakub Decarli dlouhým nákopem za obranu poslal do individuálního tažení Lukáše Fučíka a ten dokázal své rychlosti využít v zakončení podél bezmocného Šturmy a vsítil již svůj sedmnáctý gól v sezóně. V konečné fázi úvodního poločasu se domácí tým probudil a snažil se o takzvaného šatňáka v podobě kontaktní trefy. Blízko toho byla iniciativa Jakuba Decarliho. Ten vybojoval rohový kop, kdy Fučík svým centrem našel hlavu zkušeného Holase, jenže také jeho zakončení se mezi tři tyče jen těsně nevešlo a tak oba celky odcházely do šaten za průběžného stavu 1:3.

Na nepříznivý vývoj klání musel domácí tým reagovat a tak do pokračující poloviny zápasu vstoupil se dvěma změnami. Po deseti minutách se navíc zasloužil o další závar. Po faulu na levé straně Vojtěch Decarli poslal vzdušnou pobídku až před Šturmu, kde míč doletěl na nohu Motze, jenomže ten jej rovněž adresoval pouze vpravo vedle zařízení.

A protože Sokol nedokázal být tak produktivní jako jeho protivník a odmítl další příležitost ke snížení na rozdíl jediného gólu, Slavoj svou další možností nepohrdl. Jeho přečíslení tří útočících hráčů proti jedinému obránci nemohlo skončit jinak než naprosto klidným uklizením míče Miroslavem Pavlem do odkryté části brány za bezmocným Cábou a domácí znovu čelili tříbrankovému manku.

Chvalšiny se ovšem nehodlaly vzdát a svou kůži odmítly prodat lacino. Do konce klání zbývala ještě půlhodina a místní fotbalisté si byli dobře vědomi faktu, že jim zbývá dostatek času na drama. To také podtrhli v sedmašedesáté minutě. Přízemní pobídka v pokutovém území doputovala až na nohu Radovana Kaprála a ten nechytatelnou ranou pod horní tyč dosáhl gólu a povzbudil své spoluhráče i fanoušky. Dále bylo oč hrát.

Toho si byl domácí tým velmi dobře vědom a tak znovu nebezpečně zaútočil patnáct minut před závěrem základní hrací doby. Po standardní situaci od rohového praporku míč po odrazu obranného bloku hostí doletěl na hlavu Motze, po jehož vysokém obloučku se míč snášel k břevnu hrdějovické brány. Na to Šturma reagoval vyražením zpět do vápna a to pouze do míst, kde číhal Michal Anderle. Ten má na gólové situace čich a po pouhých šesti minutách na hřišti poslal přízemní projektil přesně k pravé tyči, čímž dostal svůj tým do kontaktu se soupeřem.

Domácí toužili po vyrovnání a jejich hra tomu odpovídala. Slavoj měl strach o výsledek a tak potřeboval bezpodmínečně znovu udeřit. A to se mu podařilo. Do zakončení se probojoval Lukáš Kaisler, jenž zkompletovaným hattrickem vrátil své mužstvo dvanáct minut před koncem do dvoubrankového vedení a dalo by se pozdávat, že je zajímavé utkání rozhodnuto.

S tím ovšem Sokol odmítal souhlasit a v závěru tohoto střetnutí na svého soka znovu několikrát zatlačil. V zakončení se mu ale opět nedařilo. Buďto střelecké pokusy domácích mířily mimo Šturmovu svatyni anebo úspěšně zvládl zasáhnout brankář Hrdějovic. Další trefou, celkem devátou v utkání, se zaskvěl Michal Anderle. Ten se sice v zápase trefil podruhé, ale až v nastaveném čase a tak už se nic dalšího neudálo a proto si tým Chvalšin zapsal další těsnou prohru.

Zdroj: sokol.chvalsiny.cz/



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí týmu): S Hrdějovicemi jsme chtěli uhrát dobrý výsledek. Proti celkům z horních pater tabulky se umíme prezentovat líbivým fotbalem a dokážeme s nimi držet krok. Toho jsme se chtěli držet a v naší víře byla i možnost, že ukořistíme nějaký bod. Bohužel jsme vlastními chybami soupeři nabízeli gólové příležitosti a ten je s velkou úspěšností využíval. Když jsme po jednadvaceti minutách prohrávali 0:3, kdekdo by nás zřejmě odepisoval. Kluci se ale nevzdali a za to jim patří mé uznání. Potřebovali jsme se chytit gólem. To se nám podařilo zásluhou Fučíka, zvedli jsme se a v závěru poločasu jsme byli blízko umazání manka na rozdíl jediného gólu. Sice jsme se neprosadili, ale věděli jsme, že i za takhle nepříznivého stavu můžeme hrát důstojnou roli. Sáhli jsme na sestavu, prostřídali a věřili, že se soupeř chytne v Csaplárově pasti (smích). Nevyšla nám ani další možnost, jak se dostat na dostřel a po následující minele nám Slavoj znovu odskočil. Podruhé jsme prohrávali o tři. Ani to nás ovšem nesundalo na kolena a druhý poločas se nesl v dobrém střídání. Nejprve tvrdou ranou snížil Kaprál, jenž nastoupil po přestávce a po šesti minutách na place se uvedl náš žolík Anderle. Byli jsme v kontaktu se soupeřem a snažili se o vyrovnání, jenže Hrdějovice byly v útoku opravdu vražedné a znovu jsme inkasovali. Dostali jsme se do poslední desetiminutovky a neměli co ztratit. Soustředili jsme se na útok a po několika neproměněných šancích se dočkali. Byl u toho znovu Anderle. Bohužel už běželo nastavení a na další snahu nezbyl čas. Byli jsme svědky slušného a pohledného zápasu bez karet a s množstvím gólů. Divákům se zápas musel líbit, nás ovšem mrzí, že jsme nedosáhli alespoň na dělbu bodů. Když doma vstřelíme čtyři góly a přesto nevyhrajeme, jasně to poukazuje na krásu fotbalu, ale zároveň na jeho krutost. Zkrátka jsme dostali lekci z produktivity. Kluky ovšem chválím. Nesložili zbraně a přestože jsme dvakrát prohrávali o tři góly, dokázali zápas pěkně zdramatizovat. Příští týden nás čeká dohrávka prvního jarního kola proti Frymburku a my všechny naše fanoušky zveme na rozloučení se sezónou. Pozor, hrajeme už v 10 hodin dopoledne.

TJ Slavoj Hrdějovice
Miroslav Tressl (hráč): Zápas jsme zvládli, hosté potvrdili domácí formu a opravdu hodně nás trápili. Jsem rád že jsme vyhráli a odvezli všechny body, ale vážně nechápu proč Chvalšiny nemají lepší výsledky, divákům se zápas musel líbit.



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
P. Cába [-] - J. Motz [-] , T. Holas [-] , D. Lamač [-] (46. V. Rychtář [-] ) , M. Babinský [-] - J. Decarli [-] , V. Aust [-] (46. R. Kaprál [-] ) , V. Decarli [-] (69. M. Anderle [-] ) , M. Postl [-] - L. Fučík [-] , J. Cifreund [-] -

TJ Slavoj Hrdějovice
B. Šturma [-] - M. Tressl [-] , M. Pavel [-] , F. Záveský [-] , P. Voráček [-] , L. Kaisler [-] , P. Kukačka [-] , V. Čapek [-] (61. F. Leiš [-] ) , P. Nedvěd [-] , Z. Filípek [-] , O. Lipold [-]

Hráči zápasu: M. Tressl , L. Kaisler , P. Voráček , M. Pavel .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: Zabilka Luboš - JELÍNEK Ladislav, ADAMOVIČ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

Hrdějovice potvrdí dobrou sezonu.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů