R. Kneys 76. (p.)
1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.04.2023 17:00

19.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

MLADÉ BYLO PRO SOKOL NEDOBYTNÉ. DOMÁCÍ ROZHODLI PENALTOU


Branky


76. R. Kneys (p.)
20

Sobotní slunečné počasí doprovodilo Chvalšinské vstříc dalšímu klání ve snaze zaskočit dalšího z papírových favoritů. Jenomže stejně tak, jako před týdnem Sokol nestačil na rozjeté Ledenice, bylo nad jeho síly domácí Mladé. Na jeho půdě se mužstvu z Českokrumlovska v minulosti sice dařilo, tentokrát však místní hráči svým oponentům vystavili stopku. Dlouho vyrovnaný stav nakonec rozuzlil až proměněný pokutový kop.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Chvalšiny započaly zápas se změnou v sestavě i rozestavení. Proti houževnatému protivníkovi nastoupil hostující tým s pěti záložníky. Do základní jedenáctky se poprvé podíval novic Kozák na úkor Fučíka, jenž začal na lavičce, úvodní rozehry se nezúčastnil ani Zwifelhofer. Ten si do devatenáctého kola přenesl šrám z předchozího víkendu.  To sice mělo za následek větší kontrolu nad balonem, územní převahu i více ze hry, to důležité chvalšinské hře ale chybělo. Kloudné zakončení. K prvnímu pokusu o ohrožení Pokorného brány se v desáté minutě dopracoval Holas, ovšem nemířil přesně a tak se balón zastavil pouze v ochranné síti.

Mladé o sobě prvně dalo vědět na konci první čtvrthodiny, ale bylo podobně neúspěšné. Proti střílenému pokusu v tuto chvíli nemusel zasahovat ani, Cába, pro domácí tým se však začínaly otevírat možnosti útoků z čehož mohli Českobudějovičtí těžit. Jedna taková situace si svůj čas našla ve dvacáté minutě, Sokol si proti kapitánu Kočvarovi počínal nedovoleně a nebýt efektního zákroku brankáře Chvalšin, mohla tato standardní situace s gólovými parametry skončit úvodní brankou.

Když se úvodní dějství lámalo do své druhé poloviny, bylo rušno na obou pólech hrací plochy. Cába nejprve zadělal na nepříjemný závar a domácí se dožadovali penalty, jeho tým ale situaci zvládl bez újmy a možnost úročil z trestného kopu dostali také Chvalšinští po faulu na Holase v nebezpečné vzdálenosti. Jenomže Kaprálův projektil nebezpečný nebyl. 

Po jedné výrazné šanci měli oba soupeři ještě v závěru úvodního dějství. Babinského nákop Pokorný podběhl a před Chvalšinskými se otevřela dosud největší příležitost. Hosté z ní ovšem nedokázali vykřesat nic víc než rohový kop. Na druhé straně své spoluhráče podržel Cába, když úspěšně zasáhl v situaci tváří v tvář Königovi a prvních pětačtyřicet minut ukončil hvizd rozhodčího za bezbrankové remízy.

Trenér Fábián vsadil na Fučíkův vliv a tak jej po přestávce vpustil do hry. Ten se ovšem s míčem potkal minimálně a tak ze svého repertoáru neměl možnost dostat více než jednu výrazně nepřesnou střelu. Mladé začalo mít více ze hry, bylo nebezpečnější, v zakončení však také nepřesné, z čehož mimo skončila i snaha Kneyse, byť gólově zavanula. Chvalšiny prakticky okamžitě zahájily protiútok. Ten vedl po levé straně Lamač. Díky svým hokejovým zkušenostem a průbojností se dostal až do pokutového území a protože podpora jeho spoluhráčů byla slabá, volil namísto přihrávky před zařízení tvrdou střelu, avšak ta se neujala. Pokorný ji dokázal vyrazit mimo nebezpečí.

Fotbalisté z regionální metropole přeci jen dokázaly osudí klání rozuzlit. A byl u toho opět König, jenž postupoval v individuálním kontru vstříc rozhodnutí. Jeho osobní souboj s Cábou ale skončil vzájemným kontaktem a hvizd sudího se současným ukázáním na penaltový puntík probudil na jedné straně pocit beznaděje, na straně druhé víru ve vytoužený gól. A přestože Cába vystihl směr střely Radka Kneyse, nedokázal letící míč vytěsnit mimo tři tyče a tak tým Mladého ovládla zcela očekávaná radost.

Na zvrat nebo alespoň vyrovnání měly Chvalšiny ještě čtvrthodinu a ačkoliv jim jejich kombinační hra zajistila držení balónu na svých kopačkách, prorazit dobře organizovanou defenzivu se jim nepodařilo.  Papírový favorit tak hubené vedení uhájil a to bude v příštím kole hájit na půdě posledního Velešína. Sokol doma čeká těžký oříšek v podobě lídra tabulky ze Zlaté Koruny.

Zdroj: https://sokol.chvalsiny.cz/



Ohlasy k zápasu


SK Mladé
Imrich Hrabovský (vedoucí týmu): Na svůj tradiční monolog k zápasu, jsem si nechal několikadenní odstup. Nechtěl jsem šít horkou jehlou. Nechtěl jsem se nechat ovlivnit mísícími se emocemi. Chtěl jsem si vyčistit hlavu a uspořádat myšlenky. Do zápasu jsme nevstoupili tak, jak bych si já osobně představoval. Má vize byla a je odlišná, konečná zodpovědnost ovšem nepadá na má bedra, ale biti jsme na tom všichni. Celý tým. Kluci s vlastní situací statečně bojovali a během první zhruba čtvrthodinové pasáže jsme měli územní převahu, postrádali jsme ale to, co nás zdobilo v předchozích utkáních. Nehodlám nyní rozebírat, co mi chybělo a co mi vadilo, byli jsme v tom všichni stejně a zároveň si uvědomujeme, co jsme tím zápasem ztratili. Rozhodla penalta, které jsme se také mohli vyvarovat, ale je to pryč. Nenávratně. Pro nás je nevýlučně důležité, abychom se teď podívali dopředu a co nejlépe se připravili na příští víkend. Trojici těžkých zápasů uzavře lídr a pro mnohé mohou být karty již rozdané. Zápas ale začíná na nule a jak se říká, ta věc je kulatá. My se v první řadě chceme pobavit fotbalem . Chceme si dobře zahrát a ačkoliv si přiznáváme soupeřovu kvalitu a sílu, pokusíme se ze sebe dostat to nejlepší. Čas nám utíká, tabulkou se již propadáme, musíme se s tím poprat.




Sestavy


SK Mladé
M. Pokorný [-] - T. Brozman [-] , A. Kolář [-] , P. Šimek [-] - A. Pešek [-] (84. J. Kouba [-] ) , V. König ml. [-] , V. Šafrata [-] (89. Š. Masák [-] ) , T. Kočvara [-] - D. Ludvík [-] , T. Linhart [-] (46. R. Kneys [-] ) , V. Moudrý [-] (78. D. Vrzal [-] ) -

TJ Sokol Chvalšiny
P. Cába [-] - J. Decarli [-] , M. Babinský [-] , D. Lamač [-] , M. Postl [-] - V. Aust [-] , V. Decarli [-] (78. P. Zwifelhofer [-] ) , T. Holas [-] , V. Rychtář [-] - R. Kaprál [-] , A. Kozák [-] (46. L. Fučík [-] ) -

ŽK: 34. A. Pešek , 83. V. Šafrata .
Hráči zápasu: M. Pokorný .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: JELÍNEK Ladislav - PICKA Pavel, HORA Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Miroslav Turek

Expert: Radek Hudec
Tip experta: výhra domácích

Mladé doma vyhrává a nejinak tomu bude i tentokrát.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích