Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.05.2023 17:00

23.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Tatran s Libušínem překvapivě dlouho držel krok, rozhodla až druhá půle


Branky


5

Libušín doma přehrál poslední Tatran rozdílem tří branek. Opět však nezvládl začátek utkání a většinu gólů vstřelil až v druhém poločase. Dvakrát se trefil Křenek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Překvapivě dobří hostí

Před zápasem měl svůj proslov dlouhodobý člen výboru a bývalý hráč Václav Souček. Jednou z jeho vět byla i ta, která hovořila o tom, aby se "už nemusel rozčilovat během utkání." To mu ale jeho tým tak úplně nevyplnil. Hned od začátku měli domácí s hostující hrou problémy a Tatran držel balón. Paradoxem tedy byl fakt, že do vedení se dostal Libušín. V 16. minutě se Jechumtál po svém úniku po lajně dostal k centru a našel osamělého Ondřeje Portužáka, který zakončil dokonale - 1:0. Domácím ale tento gól vůbec nepomohl, tedy alespoň co se kvality hry týče. O minutu později navíc dokázali hosté srovnat, když se po dvakrát tečované střele prosadil Husák - 1:1.

 

Libušín měl i nadále veliké problémy s mezihrou a hosté překvapivě diktovali tempo hry a drželi míč na svých kopačkách. Tatran se tímto tlakem dostal až k dalšímu gólu. Ve 28. minutě se k dorážce ve vápně dostal mladíček Alexij a dostal tak hosty opět do vedení - 1:2. Libušínští hráči začali chápat, že takhle to opravdu nepůjde a snažili se svůj herní projev zlepšit, což se jim i povedlo. Začali lépe kombinovat a jejich mezihra konečně nějak vypadala. Srovnání přišlo v minutě 33. po krásném lobu Marouška - 2:2. Domácí se mohli následně dostat do vedení, ale Chlumský po přihrávce Křenka síť neroztřásl. V poslední minutě však přišla pro domácí velká rána, když si Kukla natrhl stehenní sval a musel odjet do nemocnice.

Libušínu přestávka prospěla

Hosté v druhém poločase fyzicky začali postupně odpadávat a Libušín začal hrát takovou hru, o jakou se pokoušel v prvním dějství. Tlak sílil a s ním se hromadily i standartní situace. Po jedné z nich dokázali domácí obrátit stav ve svůj prospěch. Maroušek svým rohovým kopem nalezl Křenka, který se opět ukázal jako tradiční střelec domácích a hlavou se nemýlil - 3:2. I další gól padl po ose Maroušek-Křenek. Výkop Poráčanina sklepl Křenek právě na Marouška, který se pak dostal až do vápna a nesobecky předložil Křenkovi balón před prázdnou branku - 4:2.

 

Domácí drželi míč a přebrali tak otěže zápasu. Hosté už v tomto okamžiku věděli, že na body pravděpodobně opět nedosáhnou. Výkon domácích korunoval v 86. minutě Chlumský, když po centru Marouška(jeho třetí asistence zápasu) zvýšil na konečných 5:2 z pohledu Libušína. Zápas se poté už jen dohrával a hostující Tatran tak i po tomto zápase sedí na posledním místě tabulky. Domácí Libušín naopak může slavit a stále má minimálně naději na to, aby dohnal vedoucí Tuchoměřice.



Ohlasy k zápasu


SK Baník Libušín
Faris Poráčanin(hráč): "Na začátku zápasu jsme nebyli dostatečně důrazní a dovolili jsme hostům hrát, z čehož těžili. O poločase jsme si uvědomili naše chyby a do druhé půle nastoupili jako jeden tým. Tři body tak opět zůstaly doma."

TJ Tatran Rakovník
Václav Eck(trenér): "V prvním poločase jsme byli Libušínu rovnocenným soupeřem. Mnoho šancí jsme neproměnili, nebýt naší chyby bychom ale v klidu vedli. Ve druhém poločase už byl náš výkon slabší a hosté i s naší pomocí dokázali zápas otočit ve svůj prospěch."



Sestavy


SK Baník Libušín
F. Poráčanin [-] - O. Portužák [-] , J. Jechumtál [-] , D. Portužák [-] , J. Veselý [-] - L. Křenek [-] (89. J. Homonický [-] ) , T. Felis [-] (86. P. Valenta [-] ) , V. Kukla [-] (44. O. Špalek [-] ) , J. Maroušek [-] , M. Pucholt [-] (88. M. Bučko [-] ) - L. Chlumský [-] -

TJ Tatran Rakovník
A. Beneš [-] - J. Kučera [-] , A. Vrána [-] , A. Zaspal [-] , M. Hájek [-] , M. Alexij [-] , J. Husák [-] , O. Jelínek [-] , M. Těšínský [-] , L. Fidler [-] , D. Dolák [-]

ŽK: 20. T. Felis - 9. M. Alexij .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Divílek Peter - PALEK Michal, ŠPICL David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Adam Byrtus

Expert: Aleš Kraus
Tip experta: výhra domácích

Za mě jasný zápas, Libušín má na jaře formu, Tatran naopak každý týden sotva složí sestavu. Tipl bych vítězství minimálně o tři branky.