Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.11.2022 14:00

1.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Olešná v Senomatech doplatila na špatnou koncovku


16

Zajímavé střetnutí se dalo očekávat od souboje mezi domácími Senomaty, které hostily Olešnou. Pásovka má za sebou velmi povedený zápas v Kněževsi, kde si s chutí zastřílela. Berani naopak doslova vybouchli v Pustovětech. Nyní vše napravili a před zraky svých fans si došli pro vítězství, které se ale nerodilo vůbec snadno.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnání viselo ve vzduchu

Kdo přišel na utkání o pár minut později, tak mohl litovat. Uběhla půl minuta hry a k vidění byl rychlý gól. Centr z levé strany si v šestnáctce našel Žebrakovský a v souboji s bránícím hráčem překonal Zemjanka - 1:0. Senomaty vedoucí branka uklidnila a krátce po ni mohla přijít další, skóre se ale díky výbornému zákroku Zemjanka při samostatném nájezdu neměnilo. Berani se prezentovali spíše defenzivním stylem, na který nejsou příznivci rakovnické okresní kopané tak úplně zvyklí.

 

Domácí celek držel těsné vedení, ale ze hry měla více hostující Pásovka. Olešná chtěla v zápase co nejdříve vyrovnat, překonat domácí tvrz s brankářem Kučabou se ji ale nepodařilo. Po čtvrt hodině hry se po centru Vodrážky dostal k hlavičce Černý, zakončení mu ale nesedlo. O chvíli později se situace opakovalo s tím rozdílem, že zakončoval Bučák. Jeho hlavička minula jen těsně spojnici domácí svatyně.

 

Olešná diktovala tempo hry, ale i domácí se připomněli. Po střele ze střední vzdálenosti zvonilo za hostujícím brankářem břevno! Další příležitost si ale vytvořila Pásovka. Povedenou střelu vyslal na Kučabu zpoza vápna Vodrážka. I brankář domácích ale ukázal své kvality a blýskl se skvělým zákrokem. Dalším, kdo spálil obrovskou šanci, byl po centru Zadnevulytsii hlavičkující Černý, který z těsné blízkosti odmítl téměř jasný gól!

 

K tomu neměla Pásovka daleko ani v posledních minutách první půle. Po rohovém kopu Černého byl v domácí šestnáctce obrovský závar, ze kterého tak tak neprotlačil míč do sítě Hlavsa. A když ani po dalším závaru nedostal míč za záda Kučaby tentokrát zakončující Bařtipán, bylo jasné, že první poločas domácí ustojí a o vedení nepřijdou.

Dvě červené karty

Cíl pro Olešnou byl jasný. Začít proměňovat své šance a pokračovat v herní aktivitě, která povede k vyrovnání. Senomaty vsadily na stejnou kartu a nadále hrály ze zabezpečené obrany. Tato sázka se domácím vyplácela a z ojedinělého protiútoku opět zazněla za Zemjankem branková konstrukce! Po hodině hry nastala po nedovoleném zákroku hromadná strkanice, ze které odešel Zemjanek a R. Hůla s červenou kartou! Brankáře hostí tak nahradil Vodrážka.

 

Nabízí se možnost, že technicky vybavený fotbalista bude chybět ve hře, ale opak byl pravdou. Pásovka byla nadále aktivní a bušila do svého soupeře čím dál tím více. V samostatném nájezdu nepřekonal Procházka gólmana Kučabu, který dalším zákrokem svůj tým podržel a nadále si držel čisté konto. Další zásah si připsal proti Helebrantovi, který na něj postupoval z úhlu. Nic netrvá věčně, o čemž přesvědčila příchozí diváky 77. minuta. Razím našel přesným centrem Černého a ten přesnou hlavičkou vyrovnal - 1:1.

 

O chvíli později mohlo být dílo dokonáno, ale povedená střela Bučáka ze střední vzdálenosti pouze prosvištěla kolem domácí spojnice. Olešná chtěla tak moc, až to bylo příliš. Běžela poslední desetiminutovka a hosté chybovali v rozehrávce na útočné polovině hřiště. Berani podnikli rychlý kontr, na jehož konci byl po přesném pasu Špidry zakončující Žebrakovský - 2:1. A když se při závěrečném tlaku neprosadil Černý, kterého dalším skvělým zákrokem vychytal Kučaba a poté ani Procházka střelou zpoza vápna, bylo o vítězi rozhodnuto.

 

Zdroj: facebookové stránky FC Olešná, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


SK Senomaty
Marek Špidra, záložník: Proti posledním zápasům jsme na soupeře změnili taktiku a hráli jsme osobní obranu na jejich ofenzivní esa. Dařilo se nám vyhrávat osobní souboje převážně ve vzduchu. Hodně nám pomohl začátek zápasu, kdy jsme v nějaké dvacáté vteřině vstřelili gól a o chvíli později jsme mohli přidat další. Soupeř hrál celý zápas hodně kombinačně a herně byl rozhodně lepší. Po vyloučení na každé straně jsme zalezli úplně a přišel trest. Naštěstí se nám podařilo dát vedoucí branku a dohrát zápas do vítězného konce. Zápas jsme ubojovali a musím říct, že jsme takové vítězství ted strašně potřebovali. Zápas měl úplně všechno, emoce byly na obou stranách, tak to mám rád!

FC Olešná
František Itner, vedoucí týmu: Utkání jsme si prohráli sami. Rozhodl důraz domácích a efektivita v zakončení. Ke gólu po několika vteřinách zápasu se snad ani nebudu vyjadřovat... Věděli jsme, že Senomatští hrají na domácím hřišti stylem "kopni a běž", kdy zálohu příliš nevyužívají, přesto jsme na tento styl nenašli vítězný recept. A jelikož fotbal se hraje na góly a ne na držení míče a šance, tak tři body berou domácí. Našim klukům nelze vyčíst snahu a nasazení, ale dnes nám chyběl před bránou důraz například v podobě Kýzla. Čeká nás za týden poslední utkání s vedoucími Žehrovicemi a budeme ho chtít zvládnout.



Sestavy


SK Senomaty
O. Kučaba [-] - L. Žebrakovský [-] , R. Hůla [-] , L. Vrbata [-] , J. Kodeš [-] , L. Mácha [-] , M. Hudák [-] (73. A. Polcar [-] ) , D. Hůla [-] , M. Komín [-] , M. Špidra [-] , R. Trešl [-] (84. M. Sailer [-] )

FC Olešná
P. Zemjanek [-] - V. Zadnevulytsia [-] (73. K. Köhler [-] ) , A. Hlavsa [-] - J. Černý [-] - - L. Helebrant [-] , J. Razím [-] , P. Bučák [-] , J. Bařtipán [-] (82. S. Fiala [-] ) , T. Vodrážka [-] , R. Jiránek [-] , J. Procházka [-]

ŽK: 36. M. Komín , 53. L. Žebrakovský , 53. R. Hůla , 79. M. Špidra - 63. L. Helebrant , 81. J. Bařtipán . ČK: 68. R. Hůla - 68. P. Zemjanek .
Hráči zápasu: O. Kučaba , R. Trešl - J. Razím , J. Černý .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: Fejfar Jakub - JASANSKÝ Petr, VALDHANS Ladislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Jakub Feher
Tip experta: výhra domácích

Senomaty si doma vítězství určitě nenechají utéct.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích