M. Miksa 64.
1:2
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.11.2022 10:00

1.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Lenner držel naděje Kněževsi, které pohřbil dvougólový Jindra


Branky


64. M. Miksa - 56. P. Jindra , 81. P. Jindra
15

V roli favorita zajížděly Mšecké Žehrovice do Kněževsi, kde chtěly urvat vítězství a přiblížit se přezimování na první příčce. Terén fotbalu nepřál, což mohla být šance pro domácí celek. Ten vsadil na hru ze zabezpečené obrany a udeřit chtěl z brejků. Těch moc nebylo, ale stav utkání byl dlouho vyrovnaný. Nakonec rozhodla poslední desetiminutovka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na jednu branku

Počasí se na začátku listopadu otočilo k fotbalu zády a hřiště v Kněževsi, které je za normálu jedno z nejkvalitnějších na okrese, nebylo v ideální kondici. Do karet to mohlo hrát domácímu celku, který proti aktuálně prvnímu celku tabulky vsadil na hru ze zabezpečené obrany a na rychlé brejky, kterých si ale příliš nevytvořil.

 

Aktivnější byli hosté, kteří si vytvořili několik gólových příležitostí. I přes nepříznivý stav hrací plochy si svěřenci Jana Zíky dokázali vytvořit několik tutovek, ale proti byl skvěle chytající Lenner, který držel několika zákroky svůj tým nad vodou. Kněževeský brankář po celý první poločas skvělými zákroky doslova deptal hráče soupeře, kteří o poločasové pauze museli vymyslet jiný recept, protože tenhle měl Lenner skvěle načtený.

Dvougólový Jindra

Kněževes mohla zahrozit ze standardních situací, které zahrával Hertl. Jeho kopačka ale vyslala jen jeden nebezpečný pokus, který jen těsně minul tyč. Skóre se poprvé měnilo v 56. minutě. Z levé strany se hra přesunula k pravé lajně, odkud vyslal aktivně hrající Škutchan přízemní centr přes Žemličku do šestnáctky. V boxu si ho našel Jindra, který elegantně poslal míč přesně k zadní tyči - 0:1.

 

Místo toho, aby vedoucí branka hostující celek nakopla, tak přišla chvilka nepozornosti a po hodině hry bylo vyrovnáno. Pomezní sudí Fejfar sice ukazoval praporkem na druhou stranu, hlavní rozhodčí Týče ale rozhodnutí svého kolegy nepodpořil. Hertl neváhal a ihned vhodil do hry míč, což se ukázalo jako rozhodující. Rozhozená defenziva Mšeckých Žehrovic pak už jen přihlížela, jak na hranici šestnáctky padá míč na kopačku Miksy, který napřáhl přesně ke vzdálenější tyči - 1:1.

 

Na obou týmech byla znát chuť, že se chtějí porvat o každý bod. Ať už domácí o jeden nebo hosté o všechny tři. Na hrací ploše tak byly k vidění emoce a momenty, které do hry nepatří. Ať už v případě domácího Hertla nebo na druhé straně Petra. Čas plynul a zdálo se, že se rodí překvapivá remíza. Tu ale odmítl favorit zápasu. V 81. minutě si na centr z levé strany vápna naběhl Jindra a rozhodl o vítězí utkání - 1:2. Kněževes byla k překvapivému bodovému zisku blízko, soupeř byl ale proti.

 

Galerie od Štefana Ferencze.



Ohlasy k zápasu


FK Kněževes
Pavel Čihař, kapitán: Po celý zápas byli hosté lepším týmem. Nás podržel brankář, který v prvním poločase zneškodnil několik tutovek soupeře. My jsme hráli spíše na brejky. Začátek druhé půlky byl vyrovnaný, ale jen do té doby, než jsme dali vyrovnávací gól. Do konce zápasu byl soupeř lepším týmem a nakonec zvítězil.

SK Mšecké Žehrovice
Jan Zíka, trenér: Kněževes neměla v zápase co ztratit, navíc se hrálo na těžkém terénu, který fotbalu moc nepřál. První poločas jsme měli pod kontrolou, soupeř dost možná ani nevystřelil na branku. Potvrdilo se, že Kněževes zaleze a my budeme soupeře dobývat. Během první půle jsme měli několik šancí, ale Lenner v brance domácích zachytal a několik tutovek zneškodnil. V kabině jsme si řekli, že musíme vydržet hrát naši hru a že se úspěch dostaví. Po povedené akci jsme dali vedoucí gól, ale po vlastní chybě a rychlém autu soupeře bylo vyrovnáno. Poté se mi zdálo, že bylo utkání zbytečně vyhrocené. V závěru zápasu jsme byli šťastnější a došli jsme si pro vítězství, které bylo důležité. Celý tým zápas odmakal a čeká nás tak poslední utkání s Olešnou, které budeme chtít zvládnout a stát se půlmistrem.



Sestavy


FK Kněževes
L. Lenner [-] - R. Hertl [-] (72. M. Čácha [-] ) , M. Miksa [-] , T. Kejla [-] , L. Malafa [-] , L. Fiška [-] , J. Vršecký [-] (49. J. Žemlička [-] ) , J. Kříž [-] (72. M. Johan [-] ) , M. Šefara [-] , V. Kyncl [-] (80. A. Červeňák [-] ) , P. Čihař [-]

SK Mšecké Žehrovice
J. Kolek [-] - P. Jindra [-] , J. Kočí [-] (87. L. Věprovský [-] ) , M. Bondarev [-] (85. S. Neroda [-] ) , O. Zázvorka [-] , J. Volf [-] , R. Škutchan [-] , J. Kolek [-] (46. K. Uher [-] ) , P. Petr [-] , J. Elsnic [-] , J. Hejna [-]

ŽK: 59. R. Hertl , 62. J. Kříž , 76. M. Šefara - 50. J. Kočí , 57. O. Zázvorka , 71. J. Kolek , 71. P. Petr .
Hráči zápasu: L. Lenner - P. Jindra , R. Škutchan .
Počet diváků: 65. Rozhodčí: TÝČE Vladimír - JASANSKÝ Petr, FEJFAR Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Redakce Rakovník

Expert: Jakub Feher
Tip experta: výhra hostů

Žehrovice zde potvrdí roli favorita a odvezou si tři body.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů