FOTO: Souboj starých známých skončil nerozhodně


Branky


55. R. Konvalinka , 73. R. Konvalinka - 35. P. Jindra , 85. P. Jindra (p.)
19

Janov na svém specifickém hřišti přivítal soupeře ze Mšeckých Žehrovic. Jednalo se o duel celků, které ještě minulou sezónu proti sobě nastupovaly o soutěž níž. Hosté ovládli první poločas, ale ve druhém o vedení přišli. V brance Janove se ukázal Jan Sklenář, jinak kouč hředelského FK, který dokazoval, že chytat nezapomněl. Body se ve vypjatém duelu nakonec dělily.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Mšecké Žehrovice byly odměněny

První poločas ovládly Mšecké Žehrovice, které si od začátku utkání vytvářely prostor na zakončení ze střední vzdálenosti. Aktivní byl především Volf a Zázvorka, druhý jmenovaný orazítkoval z jednoho pokusu dokonce břevno janovské svatyně. Další pokusy ovšem postrádaly přesnost, a tak se skóre neměnilo. I domácí zkoušeli své štěstí za šestnáctkou, ale střely létaly mimo Dvořákovo zařízení. Výjimkou byl pokus M. Bradáče, který musel zneškodnit Zuska.

 

První branka padla po půl hodině hry. Povedená akce hostí končila samostatným nájezdem Jindry, který si narazil s Kočím, udělal kličku janovskému brankáři a na malém a nerovném hřišti domácího Sokola otevřel skóre - 0:1. Hosté si těsný náskok do kabiny pohlídali. V závěru poločasu se dostal odražený míč po centru na kopačku Kočího, ten ale odraz nečekal a nepřipravené zakončení poslal ze zajímavé pozice vysoko nad.

Janov vedení neudržel

Druhý poločas začal po odraženém míči ze standardky nádhernou střelou Volfa jeho levačka poslala míč zpoza vápna jen pár centimetrů od Sklenářovo svatyně. Kouč hředelského FK a zároveň velezkušený brankář vypomohl Janovu v tomto zápase a v rámci přestupového období putoval ještě po zápase zase zpátky do agendy svého celku, který koučuje v I.B třídě. V 55. minutě jeho odkop od branky doslova zalepil Konvalinka, prohnal se hostující obranou a nekompromisně zavěsil - 1:1.

 

O pár minut později tentokrát výkop domácího brankáře, který prodlužoval hostující obránce za sebe, kde číhal Konvalinka. Tomu střela z otočky nesedla a mířila skoro do nebe. I Mšecké Žehrovice se připomněly s povedenou kombinační akcí, na jejímž konci byla Volfova dělovka pod břevno a skvělý zákrok Sklenáře! Ten se ve svém věku nebál vystoupat do vzduchu a vytěsnil nebezpečnou střelu na roh.

 

V 73. minutě bylo v janovské aréně ještě veseleji. Houda centroval z prvního dotyku do vápna, kde si míč našel Konvalinka a polonůžkami poslal svůj tým do vedení - 2:1. Za druhý gól v zápase byl po třech minutách "odměněn" nedovoleným zákrokem Kolka, kterému vypíchl míč a hostující hráč ho nekompromisně poslal k zemi, za což si vysloužil žlutou kartu. V poslední desetiminutovce drželi domácí své vedení a nechybělo mnoho, aby nelehký zápas dotáhli do vítězného konce.

 

Hosté ve dvou případech chtěli během utkání po sudím Brejníkovi odpískání pokutového kopu. Fotbalový rozhodčí známý svými kontroverzními výroky a leckdy nevhodným chováním k hráčům na hřišti, o čemž by hned několik rakovnických fotbalistů mohlo vyprávět, vyslyšel volání Mšeckých Žehrovic až v 85. minutě, kdy byl ve vápně stažen Bondarev. Míč si na značku pokutového kopu postavil Jindra a i když Sklenář vystihl směr, tak byl na pokus hostujícího útočníka krátký - 2:2. Do závěrečného hvizdu se skóre nezměnilo, a tak se body v zajímavém duelu dělily.

 

Galerie od Lukáše Ilberga.



Ohlasy k zápasu


Sokol Janov
Jakub Kail, záložník: Zápas byl takový, jaký jsme čekali. První poločas jsme byli dost pod tlakem a nevytvořili si téměř žádnou šanci. Ve druhém poločase už to bylo lepší, konečně se nám taky začíná dařit v zakončení. K hodnocení zápasu od Kočího se asi nebudu ani vyjadřovat, názor na rozhodčího se ze soupeřovo strany měnil každých deset minut. Každý, kdo na zápase byl, tak si obrázek udělá sám.

SK Mšecké Žehrovice
Jan Zíka, trenér: Věděli jsme, že nás v Janově nečeká jednoduchý zápas. Máme problémy s malým hřištěm, na kterém jsou domácí zvyklí, hřiště navíc bylo nerovné. K naši hře potřebujeme větší hřiště, abychom mohli hru a soupeře roztáhnout. V kabině jsme si před zápasem něco řekli a přesně to se nám dařilo. Soupeře jsme dobře presovali a on jen nakopával. Po jedné povedené akci jsme udrželi vedení do konce poločasu. Vstup do druhého poločasu jsme neměli vůbec špatný, ale dvakrát nám utekl Radek Konvalinka a dal dvě branky. Nepřál nám terén, ale pořád jsme měli dvaceti minut na to, abychom se zápasem něco udělali. I přes nucené střídání kluci nesložili zbraně a z penalty jsme v závěru zápasu vyrovnali. Před zápasem bych bral vzhledem k minulým utkáním tento výsledek jako ztrátu, v Janově to ale bude mít každý tým těžké a body se odtud snadno vozit nebudou. Vzhledem k tomu, že jsme v zápase prohrávali a dokázali vyrovnat, k tomu přidejme sílu Janova doma, tak jsem s remizou spokojen.



Počet diváků: 55. Rozhodčí: Brejník Aleš - DOHNAL Petr (N), SLAVÍK Libor (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
10. 9. 2022 16:28
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Redakce Rakovník

Expert: Jan Fujera
Tip experta: výhra hostů

Souboj nováčků v soutěži. Myslím si, že fotbalovější Mšecké Žehrovice těsně zvítězí.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů