1:4
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.09.2022 14:00

5.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Olešná pálila šance, k výhře ji pomohly dvě penalty


Branky


18

Čistá je dalším týmem, který čeká na první bodový zisk. Nyní přivítala na svém hřišti Olešnou, tedy dalšího velmi kvalitního soupeře. Bohužel pro domácí to ani v tomto utkání nevyšlo a všechny body brala Pásovka. V jejím dresu řídil vítězství třígólový Vodrážka a neméně důležitý byl i výborný výkon gólmana Zemjanka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Začarované branky

Kdo čekal, že Čistá do vyšší soutěže posílí, byl na omylu. Odchody kanonýra Dušičky a Havlíčka jsou pro nováčka v soutěži citelnou ztrátou. I v dalším utkání chybělo na straně Olešné hned několik hráčů, i tak ale byla Pásovka jasným favoritem. Začátek utkání nabídl hned několik zajímavých příležitostí. Po dvou minutách se po Černého nahrávce pokoušel o překvapení polonůžkami Vodrážka, ale Kratochvíla nepřekonal. Na druhé straně musel tasit velmi dobrý zákrok Zemjanek proti střele domácích z úhlu, zanedlouho zneškodnil i samostatný nájezd.

 

Neuběhlo ani deset minut a z těsné blízkosti pálil po rohovém kopu nad Bařtipán. A stejný hráč se zjevil v další šanci po vysunutí Š. Procházkou, ale zakončení chyběla přesnost. Čistá mohla jít znovu do vedení, ale brankář Olešné měl svůj den. Desetiminutovku ukončila nahrávka Černého na Jiránka, který pálil těsně vedle a svým zakončením položil otázku, zda nejsou obě branky v tomto zápase začarované.

 

Obrany obou týmů nepředváděly zrovna to, co od nich trenéři chtěli. Olešná své zadní řady přeskupila a postupně získávala pevnější půdu pod nohama. Po úvodní dvacetiminutovce plné šancí si další připsal Jiránek. Jeho povedenou střelu k tyči ale Kratochvíl skvělým zákrokem vyškrábl. Po centru J. Procházky hlavičkoval Černý, ale prostor branky netrefil. O chvíli později byl stejný hráč ještě ve výhodnější pozici, paradoxně jeho zakočení bylo ještě nepřesnější než to předešlé.

 

O slovo se znovu přihlásila Čistá, dlouhý míč za obranu ale přečetl Zemjanek a odmítl inkasovat. Před Kratochvílem postupně přihořívalo, další centr J. Procházky mířil na Zadnevulytsiu, ten místo odkryté branky trefil tyč. Nic netrvá věčně a střelecká nemohoucnost hostujícího celku byla u konce. Vysvobození přišlo po nedovoleném zákroku na Jiránka v domácím vápně. Pokutový kop vzal na sebe Vodrážka a nemýlil se - 0:1. Krátce nato mohl skóre navýšit Bařtipán, situaci vzal na sebe a místo nahrávky na lépe postaveného spoluhráče volil zakončení do náruče čisteckého brankáře. První poločas plný šancí tak nabídl pouze jedinou branku z penalty.

Hattrick Vodrážky

Převaha Olešné byla postupem prvního poločasu patrná a jinak nezačal druhý poločas. Hosté měli daleko více ze hry a přicházely další šance. V 51. minutě do šestnáctky drze pronikl Černý a byl nedovoleně zastaven. Vodrážka si znovu postavil míč na značku penalty a opět nezklamal - 0:2. Další dobrou palebnou pozici připravil Š. Procházka pro Bařtipána, hostující útočník ale znovu branku netrefil, jakoby mu nebylo v tomto utkání přáno. Uběhla hodina hry a Vodrážka ukázal svou výbornou kopací techniku. Přímý kop zakroutil na zadní tyč a na jeho pokus byl Kratochvíl krátký - 0:3.

 

Čistá ztrácela naději na bodový zisk a na hřišti hrála druhé housle. Rozjetá Olešná měla utkání pod kontrolou a další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Znovu to byl J. Procházka, který našel Zadnevulytsiu, ale ani v další své příležitosti hostující fotbalista nemířil přesně. Domácí se připomněli ojedinělou šancí, ale střelu zpoza vápna si Zemjanek pohlídal. Daleko nebylo na druhé straně ke třetí penaltě. Helebrant našel skulinu mezi obránci, prostrčil míč na Jiránka a ten v souboji s bránícím hráčem skončil na zemi. Sudí Husák ale vyhodnotil zákrok v souladu s pravidly.

 

V 70. minutě Bařtipán konečně prolomil svou střeleckou nemohoucnost. Helebrant posadil na hlavu útočníka Pásovky přesný centr a hosté se radovali počtvrté - 0:4. O tři minuty později se dočkali čestného zásahu i domácí. Přímý kop za hranicí vápna vzal na sebe Kašpar a krásnou ranou nedal Zemjankovi šanci - 1:4. Alespoň touto povedenou brankou udělala Čistá svým příznivcům radost. Zbytek zápasu byl až zbytečně nervózní, hodně se faulovalo a výsledkem byla druhá žlutá pro J. Procházku, který musel předčasně do sprch.

 

Zdroj: facebookové stránky FC Olešná, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu



FC Olešná
Šimon Procházka, útočník: Myslím si, že zápas byl silně ovlivněn rozhodnutími rozhodčího. Co se týče samotně hry, tak v prvnim poločase jsme mohli klidně prohrávat o tři branky, naštěstí Čista své šance neproměnila a my ve druhé půli ano. Spíše to byl zápas o tom, kdo si dříve něco udělá. Nedokážu pochopit, že za nakopnutí do hlavy není červená karta. Ale to je prostě fotbal. Příští týden máme Řevničov, tak doufám, že budeme znovu bodovat.



Sestavy


TJ Čistá
V. Kratochvíl [-] - R. Votroubek [-] , P. Schuh [-] , M. Plincner [-] (28. A. Fišer [-] ) , L. Milan [-] , P. Bedenk [-] , M. Průcha [-] (46. P. Kašpar [-] ) , J. Votroubek [-] , S. Tesař [-] , A. Votroubek [-] (63. A. Lauber [-] ) , D. Denk [-]

FC Olešná
P. Zemjanek [-] - L. Helebrant [-] , P. Bučák [-] , V. Zadnevulytsia [-] (63. S. Fiala [-] ) , A. Hlavsa [-] - J. Procházka [-] , T. Vodrážka [-] , J. Černý [-] - Š. Procházka [-] , J. Bařtipán [-] - R. Jiránek [-] (81. P. Kollmann [-] )

ŽK: 60. P. Kašpar , 76. P. Bedenk - 17. P. Zemjanek , 47. J. Procházka , 68. T. Vodrážka , 75. R. Jiránek , 76. A. Hlavsa , 84. J. Černý . ČK: 77. J. Procházka .
Hráči zápasu: T. Vodrážka , R. Jiránek , P. Zemjanek .
Počet diváků: 85. Rozhodčí: HUSÁK Jan - GEBOUSKÝ František (N), VALDHANS Ladislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Redakce Rakovník

Expert: Radek Šnajdr
Tip experta: výhra hostů

Hosté zaberou a budou brát první tři body v sezóně.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů