2:3
(2:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.08.2022 17:00

3.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Vítězství Městečka se nerodilo snadno


Branky


17. M. Medřický , 49. L. Hanzl - 42. P. Šnídl , 46. J. Urban , 67. M. Tvrz
19

Na úvod soutěže zamířilo Městečko do Lišan, kde se sehrál souboj dvou tradičních soupeřů. Od vzájemného měření sil se dala očekávat zajímavá podívaná, což oba týmy potvrdily a rozhodně se bylo na co dívat. Zejména závěr prvního poločasu byl velmi atraktivní a dramatický.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gólový závěr

Jako první v utkání zahrozili domácí. Mutinský napadl rozehrávku a po nepřesné rozehrávce T. Lodera se dostal k zakončení, jeho pokus z úhlu ale mířil pouze do boční sítě. O chvíli později měly Lišany další příležitost. Povedený centr našel Fehera, který obloučkem přeloboval brankáře, ale s ním i jeho branku. Po čtvrt hodině hry se zelenobílí dočkali. Po povedené kombinační akci se uvolnil kolem dvou bránících hráčů Medřický a přesnou střelou na zadní tyč otevřel skóre - 1:0.

 

Vstřelená branka vlila lišanským hráčům krev do žil a nadále pokračovali v aktivním pojetí hry. Městečko se dlouho nemohlo do žádné šance dostat a pouze přihlíželo, jak tempo hry diktuje soupeř. Po úvodní dvacetiminutovce se konečně ozvali i hosté, ale Šnídlovo zakončení postrádalo přesnost. Daleko blíže k brance měl Tvrz, který chytrým lobem chtěl překonat Z. Řepku, ale lišanský kapitán se předvedl s pěkným zákrokem.

 

Uběhla půl hodina a blízko k další brance měli domácí. Na konci rychlé akce byl Mutinský, který udělal kličku brankáři a mířil do tyče. K odraženému míči měl nejblíže Urban a právě Mutinský, kteří spolu svedli souboj o míč. Domácí hráč dostal kulatý nesmysl za brankovou čáru, ale dle sudího Beneše si pomohl v souboji s Urbanem nedovoleným zákrokem. Skóre se tedy neměnilo a to ani po další příležitosti domácích. Medřický protáhl T. Lodera a donutil ho vyrazit míč na roh.

 

Městečko se osmělilo až v závěru poločasu. Pozornost lišanského brankáře zkoušel znovu Šnídl, ale Z. Řepka byl na místě. Ve 42. minutě už byl kanonýr Městečka úspěšnější, uvolnil se kolem bránícího hráče a nedal brankáři šanci - 1:1. Konec první půli nabídl obrovské drama. Lišany přežily závar ve vlastní šestnáctce, ale tlak Ohnivce nebral konce. Vyústil v přihrávku přes celé vápno, kterou nikdo z bránících hráčů nedokázal odvrátit. Na zadni tyči tak přijel ve skluzu Urban a zařídil vedení - 1:2.

 

To ale netrvalo vůbec dlouho. Ještě před odchodem do kabin ukončil lišanské snažení o vyrovnání T. Loder, který ukryl míč do svých rukavic a šel s ním na zem. Míč však ponechal na zemi a při doléhání jednoho z domácích jej znovu vzal do rukavic. To neuniklo hlavnímu sudí Benešovi, který si přestupku všiml a nařídil nepřímý kop. Lišany chybu potrestaly a Hanzl rozvlnil síť - 2:2. Před odchodem do kabin tak bylo na hřišti živo, branka ale byla uznána a bylo jen otázkou, co nabídne druhý poločas.

 

Tvrz rozhodl

V úvodu druhého poločasu měl blízko ke gólu Hildebrand, s jeho pokusem si brankář Městečka poradil. Na druhé straně zachránila domácí celek tyč, kterou orazítkoval slušným projektilem Šnídl. Po hodině hry měl Ohnivec další gólovku, čerstvý Jůna po rohovém kopu ale zívající branku přehlavičkoval. Hosté ale nemuseli smutnit. V 67. minutě si našel Tvrz dlouhý míč za obranu a přízemní střelou překonal Z. Řepku - 2:3. Při následné oslavě gólu si bývalý předseda SK Rakovník sundal dres, a tak měli příchozí diváci o zábavu postaráno.

 

Lišany se hnaly za vyrovnáním, ale čas hrál do karet soupeři. Městečko je zkušeným týmem, které si své těsné vedení hlídalo. Zbytek zápasu se hrál mezi vápny, domácí se hnali vpřed, ale defenziva hostí působila kompaktně a svého soupeře do vyložených šancí nepouštěla. Městečko dotáhlo dramatický zápas do vítězného konce, Lišany se musely smířit s porážkou. Kdo na utkání přišel, rozhodně nelitoval.

 

 


Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Zdeněk Řepka, brankář: Bohužel nás hned na začátku sezóny trápí absence vzhledem k dovoleným, práci, zranění či rodinným povinnostem. Díky tomu dáváme tým těžko dohromady a ani příští týden to nebude o moc lepší, spíše naopak. Nastoupili jsme s tím, co šlo a i přes některá sebezapření odehráli dobrý zápas, kterému přispěl i soupeř. Šance byly na obou stranách, ale myslím si, že jsme měli více vyložených šancí než Městečko a nezasloužili jsme si tento zápas prohrát. I tak vyhlížíme dny, kdy budou všichni připraveni a budeme moci sbírat body. Chtěl bych poděkovat všem hráčům za srdnatý a odmakaný výkon.

SK Ohnivec Městečko
Stanislav Jansa, trenér: Bylo znát, že to byl první ostrý zápas. Snažili jsme se hrát kombinačně, ale terén nám nehrál do karet. Domácí měli více šancí, při některých při nás stálo štěstí. My jsme si také nějaké šance vypracovali. Lišany jsou těžkým soupeřem, což nyní ukázaly a body z jejich hřiště se nebudou vozit vůbec snadno. Za vítězství jsem rád, nerodilo se vůbec snadno.



Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Jankovič [-] , L. Hanzl [-] , J. Hildebrand [-] , J. Hamouz [-] , V. Mutinský [-] , V. Hamouz [-] , M. Medřický [-] , P. Ledvinka [-] , T. Hrbek [-] , J. Feher [-]

SK Ohnivec Městečko
T. Loder [-] - M. Tvrz [-] (89. F. Jelínek [-] ) , J. Vician [-] , P. Šnídl [-] , J. Kučera [-] (46. T. Linhart [-] ) , M. Telvák [-] (76. J. Ryba [-] ) , R. Otcovský [-] , J. Loder [-] (46. J. Jůna [-] ) , J. Urban [-] , J. Hadrava [-] , T. Heger [-] (70. J. Křikava [-] )

ŽK: T. Loder , J. Loder , 49. P. Šnídl , 67. M. Tvrz .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: BENEŠ Jan - SABO Jiří, ČERVENÝ Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Adam Mašek
Tip experta: remíza

Těžké utkání, které skončí remízou.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích