Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2022 13:30

3.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nováček v soutěži si vyšlápl na Olešnou


Branky


20

Pavlíkov do vyšší soutěže nemohl vstoupit lépe. Na svém hřišti přivítal nevyzpytatelnou Pásovku a od zápasu se dalo čekat velmi zajímavé představení. Utkání hrané za silného deště přineslo větší radost domácím, kteří Olešnou porazili a ukázali, že se s nimi v soutěži bude muset počítat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Laciný gól

Hrací plocha nebyla pro fotbal ideální, terén byl ale uznán jako regulérní a nic nebránilo v zahájení premiérového představení Pavlíkova ve vyšší soutěži. Začátek zápasu byl opatrný a oba celky se vzájemně oťukávaly. Jako první zahrozila Olešná, střelecký pokus Bařtipána ale Turečka příliš neohrozil. O pár minut později se ozvali domácí, ale nadějnou šanci zastavil pozorný stoper Vodrážka. Pásovku zastavila v další zajímavé příležitosti nepřesná přihrávka Černého, a tak se na úvodní branku stále čekalo.

 

Jako první z brankářů se zapotil Zemjanek, který po odehraných dvaceti minutách likvidoval nepříjemnou střelu z úhlu. Olešná měla velmi blízko k vedení, ale střelu Černého dokázala zblokovat s vypětím všech sil domácí obrana až na brankové čáře a následná dorážka Bařtipána volající po gólu mířila pouze do ležícího Turečka. Hosty tato nevyužitá šance mohla mrzet, ale dobře zahraný přímý kop Kalaše zlikvidoval s ještě lepším zákrokem Zemjanek.

 

Uběhla půl hodina hry a Pásovka volala po pokutovém kopu. Bařtipán se v šestnáctce uvolnil přes bránícího hráče, který dle hostujícího celku zahrál rukou. Píšťalka sudího Kozáka však zůstala nemá a penalta se nepískala. Udeřit mohl na druhé straně po chvíli velmi dobře hrající Kalaš, ale jeho hlavička po centru trefila pouze břevno. Pavlíkov se v závěru poločasu přeci jen dočkal. Zemjanek si ve 40. minutě nerozuměl s kapitánem Hlavsou, čehož využil O. Polcar, obešel brankáře a stanovil konečné poločasové skóre - 1:0.

Vítězná čtvrt hodina

Do druhého dějství nenastoupil hostující Urban, který hrál velmi dobře, ale zdravotní stav mu nedovolil pokračovat. Mimo hřiště tak mohl sledovat akci volající po vyrovnání. Pár minut po úvodním hvizdu druhé poloviny se hnal na pavlíkovského brankáře Bařtipán a Š. Procházka. Prvně jmenovaný připravil na zlatém podnose mladšímu parťákovi vyrovnání, ale ten v obrovské šanci míč netrefil. Olešná mohla být záhy potrestána, ale s dalším pohotovým zákrokem přišel Zemjanek. A po rohovém kopu si hosté oddychli znovu, tečovaná střela nabrala směr mimo tři tyče.

 

Olešná to s vyrovnáním myslela vážně. Do gólového úniku se hnal Bařtipán a zdvižený praporek pomezního sudí (laika) hostující celek rozhodně nepotěšil. Uběhla hodina hry a Pásovka se hnala do další šance. Pěkný centr Helebranta našel Jiránka, ale jeho hlavička mířila těsně vedle. Pavlíkov se dostával pod tlak, který vyústil v další gólovku. Bařtipán byl nepříjemný v souboji s bránícím hráčem, kterého obral o míč a mohl se za svou práci odměnit. Tureček ale předvedl další skvělý zákrok a nadále si držel čisté konto.

 

To už neplatilo v 68. minutě, kdy se hosté zcela zaslouženě dočkali vyrovnání. Na Černého centr si počíhal Š. Procházka a v nelehké pozice sebral domácím vedení - 1:1. V 76. minutě nastal další rozporuplný moment, a to u rohového praporku u hostující šestnáctky. Kandlerovo počínání uznal sudí Kozák za nedovolené a byť inkasoval hráč Olešné úder do obličeje, nedovolený zákrok byl odpískán právě jemu. Pavlíkov standardní situaci zužitkoval, centr našel Kalaše a ten nekompromisní hlavičkou vrátil svému celku vedení - 2:1. Na hostech bylo znát zklamání, jejich výkon šel dolů a to byla voda na domácí mlýn.

 

Ve zcela otevřeném zápase, ve kterém se rozhodně bylo na co dívat, kralovali už jen domácí. O dvě minuty později se Pavlíkov radoval znovu, tentokrát po tvrdé střele Jirouška - 3:1. Mistr loňského ročníku III. třídy do svého soupeře bušil dál, v samostatném nájezdu podržel svůj celek Zemjanek. Utkání plynulo ke svému konci, ale stále mělo co nabídnout. Po rohovém kopu se prosadil Kalaš a pavlíkovská radost byla ještě větší - 4:1. Upravit stav mohl po nedovoleném zákroku na Š. Procházku z penaltového puntíku Vodrážka, ale míč poslal mimo branku.

 

Olešná, která se musela poprat s absencí svého lídra Radka Poláška a nebo také s absencí Jiřího Razíma, který bude mít týmu rozhodně co nabídnout, nakonec dohrávala v deseti. Po souboji s domácím kapitánem Ikrényim uviděl druhou žlutou kartu Procházka, který musel v 89. opustit hřiště. Na výsledku to nic nezměnilo a utkání, které nabídlo zajímavou podívanou a gólové šance na obou stranách, skončilo ve prospěch domácího týmu.

 

Zdroj: facebookové stránky FC Olešná, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


SK Pavlíkov
František Kalaš, záložník: Zasloužené vítězství. Mohlo padnout ještě více gólů. Naše hra ale nebyla úplně ideální, nezvládáme osobní souboje a zakládáme pomalu útočné akce.

FC Olešná
František Itner, vedoucí týmu: Věděli jsme, že domácí mají na okresní poměry nadstandardně trénované mužstvo. My jsme naopak před utkáním řešili problémy s absencemi v obranných řadách. Až do stavu 1:1 byl výsledek zcela otevřen se šancemi na obou stranách. Ovšem rozhodla standardka po situaci, kdy v souboji o míč byl udeřen rukou do nosu náš hráč, který utkání díky tomuto zranění utkání nedohrál. Rozhodčí však prý viděl jeho předchozí nedovolený zákrok. Pokud tohle byl faul, tak by museli utkání dohrávat oba týmy ve dvou hráčích... Nicméně i s tím jsme si měli poradit a situaci vyřešit, protože se jednalo o standardku u rohového praporku, tudíž ne úplně nebezpečnou... Pak se naši kluci sesypali a výsledek je takový jaký je. Domácí tak díky závěru vyhráli zaslouženě, ale z kvalitního výkonu do té inkasované branky jsem celkem mile překvapen. Závěr nemá cenu příliš hodnotit, takový fotbal je, že tým, který vydá v utkání mnoho energie na to, aby uspěl, po nešťastném gólu pak psychicky odejde. Domácí pokud budou pokračovat ve stejných výkonech, budou hrát minimálně v první pětce. Nás nyní čeká další těžký soupeř Zavidov, naše šance se opět budou odvíjet od sestavy, ve které nastoupíme.



Sestavy


SK Pavlíkov
P. Tureček [-] - J. Koc [-] (84. L. Hekl [-] ) , O. Polcar [-] , F. Kalaš [-] , P. Chytrý [-] (38. O. Vávra [-] ) , M. Škrlant [-] (46. F. Podhorský [-] ) , L. Polcar [-] , J. Jiroušek [-] (84. M. Benada [-] ) , P. Ikrényi [-] , D. Řezáč [-] , J. Erben [-] (58. P. Čech st. [-] )

FC Olešná
P. Zemjanek [-] - J. Urban [-] (46. V. Zadnevulytsia [-] ) , A. Hlavsa [-] (68. M. Polášek [-] ) , L. Helebrant [-] - R. Jiránek [-] , T. Vodrážka [-] , J. Procházka [-] , J. Černý [-] - J. Bařtipán [-] , Š. Procházka [-] - Z. Kandler [-]

ŽK: 38. J. Procházka . ČK: 89. J. Procházka .
Hráči zápasu: P. Tureček , F. Kalaš , O. Polcar - L. Helebrant .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: KOZÁK Lubomír - ROLL Marek (N), VALDHANS Ladislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
22. 8. 2022 20:47
Akorát že nasadili na posledních pár minut 14 letého kluka a čeká je komtumace. To samé druhý den i jejich B-tým :-(

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Adam Mašek
Tip experta: výhra domácích

Dočkali jsme se po dlouhých letech okresního přeboru a věřím, že do nového ročníku vstoupíme vítězstvím, i když Olešná bude hned na rozjezd těžký soupeř.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích