V. Kastl 41.
Z. Wočadlo 73. (p.)
2:3
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.06.2023 18:00

25.kolo, Plzeňský | Plzeň - Město | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Litice vykročili vstříc záchraně


Branky


41. V. Kastl , 73. Z. Wočadlo (p.) - 22. D. Sýs , 77. T. Voves , 90. A. Hanzlíček
11

Zápas o všechno. Tak bychom mohli pojmenovat nedělní zápas mezi Vodními Stavbami a Liticemi. Souboj dvou týmů ze spodku tabulky nabídl intenzivní podívanou od začátku až do finální hvizdu hlavního rozhodčího. V případě úspěchu se mohl každý z týmů vzdálit strašákovi v podobě sestupu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Do kabin se šlo s nerozhodným výsledkem

Do úvodu lépe vkročili hosté, kteří si vytvořili tři slibné šance. Ty zneškodnil dobrými zákroky Řezáč v domácí bráně. Tlak Litic neustával, Vodníky zachránila tyč a smůla hostů. Následný obraz hry se dočasně vyrovnal. Domácí neproměnili pěknou přímočarou akci na pár dotyků, po které míč skončil těsně vedle tyče. Bezprostředně poté se po brankářovu výkopu radovali hosté. Dlouhý míč přeletěl váhající obránce, litický útočník předložil míč Sýsovi, který se nemýlil. 0:1. Řezáč se musel i nadále v domácí bráně otáčet, aby neinkasoval podruhé. Domácí si již byli schopni vytvořit větší množství šancí, které ale končily mimo hostující síť. Ve druhé polovině prvního poločasu hosté viditelně odpadli a nechali se zatlačit před vlastní vápno. Byla otázka času, kdy Vodní Stavby promění jednu ze svých šancí. Nakonec se domácí radovali z nevypracované šance, a to z náhodného nákopu obránce, který špatně odhadl hostující brankář a dovolil Kastlovi vyrovnat. 1:1. Za vyrovnaného stavu se šlo do šaten. Remíza ale nevyhovovala ani jednomu týmu, proto se diváci mohli těšit na napínavý druhý poločas.

Nervy až do finálního hvízdu

Do něho domácí doslova vlítli a jasně litické přehrávali. Ale, jak je již u Vodních Staveb tradicí, územní převaha bývá bez pořádné příležitosti k ničemu. První klinickou smrt domácí přežili. A to, když Litice po svém rohovém kopu nastřelili tyč a hned nato jeden z domácích obránců vykopával míč z brankové čáry. Šance na vítězství tedy stále žila pro oba týmy. Dvacet minut před koncem hostující brankář opět špatně vyběhl. Tentokrát Kastla poslal ve vápnu k zemi a hlavní rozhodčí nařídil penaltu. Tu Wočadlo s ledovým klidem proměnil a poslal domácí do vytouženého a zaslouženého vedení. 2:1. Dobrá nálada Vodníkům nevydržela ani pět minut. Po nepřehledné situaci před vápnem se do míče opřel Voves a vrátil zápas do vyrovnaného stavu. 2:2.Posledních deset minut byl festival neproměněných šancí na obou stranách. Oba týmy si chtěly ze zápasu odvézt plný počet bodů, takže vsadily na totální ofenzivy. A šťastnější nakonec byli hosté. Domácí středopolař se nechal jednoduše obejít před vápnem, k míči se dostal Hanzlíček a pravděpodobně zajistil Liticím záchranu. 2:3. Litice ještě čekají dva zápasy. Nejprve se střetnou ve vloženém zápase s rezervou Lhoty a sezónu ukončí s Ledci. Vítězstvím nad Vodními Stavbami se odpoutali od spodku tabulky a mohou hrát bez zbytečných nervů.Vodní Stavby si pod sebou celé jaro řežou větev, která, pokud se již nezlomila, drží pouze silou vůle. Tu musí Vodníci předvést v posledním zápase s rezervou Chotíkova. Půjde o záchranářský souboj, kde cokoliv jiného, než vítězství pošle Vodní Stavby o soutěž níž.



Ohlasy k zápasu


TJ Vodní stavby Plzeň
Martin Michálek, hráč: Nezvládli jsme klíčový zápas. Litice nebyly lepší, ale bojovaly. To na nás očividně stačí. Teď se musíme modlit, že nám výsledky ostatních zápasů pomůžou. A samozřejmě musíme porazit Chotíkov, což při našem rozpoložení bude tvrdý oříšek

TJ Plzeň-Litice
Václav Vacek, trenér: Jednoduše jsme zachráněni. Jsme rádi.



Sestavy


TJ Vodní stavby Plzeň
D. Řezáč [-] - M. Novák [-] , F. Roskovec [-] , D. Kůrka [-] (46. M. Klouda [-] ) , Z. Wočadlo [-] - D. Dmitrovič [-] (83. [-] ) , J. Feřstek [-] , M. Pytlík [-] (46. F. Mareš [-] ) , M. Mařík [-] (73. D. Štec [-] ) , M. Lochman [-] - V. Kastl [-] -

TJ Plzeň-Litice
M. Horn [-] - A. Hanzlíček [-] , A. Radvanovský [-] (46. D. Blovský [-] ) , L. Kindl [-] , T. Voves [-] , O. Kollros [-] (88. J. Beneš [-] ) , P. Vacek [-] , V. Liška [-] , J. Horn [-] , D. Sýs [-] , J. Krejčí [-]

ŽK: 75. V. Kastl , 78. M. Novák .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: Schingler Milan - DUŠEK Tomáš, KULI Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tomáš Turek

Expert: Pavel Nový
Tip experta: výhra domácích

Další záchranářský souboj. Z utkání obou týmů proti Rapidu B, kterých jsem se zúčastnil, se mi líbili více "Vodníci" a proto jim věřím i v tomto utkání.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů