4:2
(3:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.08.2022 17:00

2.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hrbek vystřílel Staré Hlíně domácí vítězství nad Dačicemi


Branky


7. J. Hrbek , 30. J. Hrbek , 43. J. Hrbek , 65. R. Chmátal - 21. J. Hric , 44. V. Leitkep
23

V rámci 2. kola Okresního přeboru přivítali na svém hřišti fotbalisté Staré Hlíny rezervu Dačic. Během první půle si obě mužstva vytvořili několik šancí a ta skončila těsným vedením domácích fotbalistů. Ve druhém poločase přidal definitivní pojistku kapitán Chmátal, díky čemu zvítězili v utkání 4:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V zajímavém prvním poločase padlo pět branek

V sobotu za hezkého počasí do Staré Hlíny zavítal nováček soutěže z Dačic. Tudíž nevěděli co od soupeře čekat, ale výhra 10:1 z prvního zápasu nové sezóny vzbuzovala respekt.  Trenéři udělali oproti zápasu ve Strmilově změny v rozestavení. V kabině si řekli,  že budou hrát kombinační fotbal, což čekali i od kluků z Dačic.  Proběhla klasická hecovačka na půlce a zápas před hezkou diváckou kulisou mohl začít. Do utkání domácí vlítli jako uragán a hned ve druhé minutě, po hezké přihrávce Bendy, zakončoval Palič (Hrbek) mimo branku. O chvíli později přišla další šance domácích, kdy se po nahrávce Vonky ocitl Hrbek sám před brankářem, ale skórovat nedokázal. To jak zakončil ve Strmilově jen tak nepřekoná, ale tentokrát vyndal z trenýrek naběračku, nabral balón jako polévku a vyhodil ho do nebes, který pak asi minutu padal dolů. Nástup Staré Hlíny byl opravdu výborný. Zaskočeného soupeře k ničemu domácí nepouštěli. Z tohoto tlaku vyústila v 7. minutě první branka zápasu. Vonka poslal pas na Bendu, který přihrávkou pod sebe vyzval Jana Hrbka ke skórování a ten, k velkému překvapení, vstřelil úvodní gól. Domácí fanoušci si museli jít umýt oči, jestli fakt vidí dobře. Poté se hra vyrovnala. Hosté získali územní převahu, ale byli to domácí, kteří si vytvářeli šance. Jenže jak už to bývá zvykem, po zahození několika příležitostí přišel ve 21. minutě trest v podobě vyrovnání. Po faulu na půli hřiště načapali hosté rozehrávkou domácí obranu v nedbalkách a unikající Jaromír Hric překonal hlinského brankáře. Ve 30. minutě dobře hrající Hlína zase vedla. Po výkopu Žižky prodloužil balón hlavou výborně hrající Benda na Chmátala, ten míč zatáhl a výbornou přihrávkou přes vápno našel na zadní tyči Jana Hrbka, který se nemýlil a vrátil vedení starohlinským. Ve 43. minutě se ujala další pěkná akce domácích, kdy Šauer Petr hezkým obloučkem našel Bendu, ten přihrál posile Hladílkovi, který přiťukl Janu Hrbkovi a ten skóroval. Položil si gólmana a dloubáčkem přes něj zkompletoval hattrick. Místo toho, aby domácí do konce poločasu udrželi dvoubrankové vedení, přišel ve 44. minutě další zbytečný gól. Po nedorozumění domácích hráčů kopali Dačice roh a nehlídaný Vojtěch Leitkep hlavou zakončil přesně. Tak se šlo do kabin za stavu 3:2.

Domácí vyválčili všechny body

Domácí si řekli jasné pokyny a chtěli dál diktovat tempo zápasu. Do druhého poločasu se udělala jedna změna. Druhý poločas se nesl v bojovném duchu, kdy všechny akce končily u vápna a žádná větší šance nebyla. Hosté chtěli alespoň vyrovnat, ale dobře hrající hlinská obrana jim nedávala prostor na šance. Když na časomíře běžela 65. minuta, dostal s trochou štěstí Meškan míč za hostující obranu. Vyběhnutý brankář dokázal míč urvat jen k domácímu kapitánovi Radku Chmátalovi, který druhým dotykem krásně poslal z velké dálky padáček do hostující brány.  To už vypadalo pro domácí nadějně. Hosté vrhli všechny síly do útoku a dlouhými nákopy se chtěli dostat do šancí. Vytvořili si několik zajímavých závarů před domácí brankou, ale nedokázali žádný z nich přetavit v gól a zápas tím zdramatizovat. Pět minut před koncem přišla velká šance domácích, kdy pelášil výborně hrající Hladílek sám na bránu, ale zakončil vedle. V neproměňování šancí mezi hlinské borce skvěle zapadl. Poté se už nic nestalo a Stará Hlína si v závěru výsledek pohlídala. Soupeř z Dačic byl velmi kvalitní a utkání bylo náročné a tudíž si třech bodů domácí velmi cení.

Autor: Petr Dolejší



Ohlasy k zápasu


FK Stará Hlína
Petr Dolejší (fanoušek): Na zápas jsem jako kvalitní maskot kluků přijel s dobrou náladou, kterou mi kluci ještě zlepšili. Do zápasu vlítli jako vichřice, což přineslo několik šancí a vedení 1:0. Nástup se mi opravdu líbil, takhle si představuji hru na domácí půdě. Po celý zápas kluci jezdili po prdeli a za mě měli zápas pod kontrolou po celých 90 minut. Musím opravdu všechny pochválit včetně trenérů, protože před hezkou diváckou kulisou předvedli výborný výkon a určitě lidi přijdou znovu, protože takový fotbal musel bavit i je.

FK Dačice B
Vít Syrovátka (trenér): Ve Staré Hlíně nás soupeř zaskočil hned od začátku, začal rozhodně aktivněji než my a k ničemu nás moc nepustil. Využíval rychlých protiútoků, které měli výborně sehrané a naše obrana na to prostě nestačila. Dařila se jim blokovat i naše mezihra a tak jsme se dostali k zakončení převážně ze standardních situací. Celkově to byl hezký zápas, ale soupeř byl prostě lepší a kvůli takovým zápasům s kvalitními soupeři jsme také postoupili o soutěž výše. Bohužel se nám zranil střední záložník, kterých už takhle máme poskromnu. Zlomil si v souboji kůstku na noze a tímto mu přeji brzké uzdravení.



Sestavy


FK Stará Hlína
P. Žižka [-] - P. Šauer [-] , D. Širhal [-] , J. Meškan [-] , M. Pfeifer [-] - M. Hladílek [-] , M. Vonka [-] , M. Šauer [-] , R. Chmátal [-] - J. Hrbek [-] , M. Benda [-]

FK Dačice B
R. Máša [-] - V. Šívr [-] , D. Šmíd [-] , M. Šimánek [-] , M. Moučka [-] , R. Máša [-] , F. Benda [-] , V. Leitkep [-] , M. Březina [-] , Š. Hric [-] , J. Hric [-]

ŽK: 28. P. Šauer , 70. D. Širhal , 73. P. Žižka - 57. V. Šívr , 90. V. Leitkep .
Hráči zápasu: M. Benda , J. Hrbek .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: HANZAL Jan - BARTYZAL Vlastimil, KOŘÍNEK Luboš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip experta: remíza

Domácí vyhlásili útok na první místo, ale vypadá to , že rezervní tým Dačic bude hodně podporován hráči z áčka a proto věřím ve velice vyrovnané utkání.

26. 8. 2022 10:16
Dobrý den, ze Staré Hlíny nikdy a nikdo útok na první místo nevyhlásil :-). Chceme vyhrávat, asi jako každý, ale žádné proklamace nečiníme. To není náš styl. Zdraví Mojmír Vonka, hráč FKSH.
29. 8. 2022 11:19
Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec
Dobrý den, tuto informaci mám jak od Martina Hladílka tak i od p. Hrubého, ale je možné, že Vám to ještě nikdo neřekl.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

23. 8. 2022 09:38
Výhra hostů

Tip: výhra hostů