3:3
(1:3)
7. V. Hadač (p.)
14. V. Hadač
33. M. Vonka
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2022 17:00

1.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Strmilov smazal proti Staré Hlíně dvoubrankovou ztrátu a bere bod


Branky


37. F. Procházka , 52. D. Sedlák , 55. J. Hudec - 7. V. Hadač (p.) , 14. V. Hadač , 33. M. Vonka
19

Čekání Staré Hlíny na premiérové vítězství v novém ročníku Okresního přeboru pokračuje. Ve Strmilově to navíc dlouho vypadalo, že se hosté budou vracet se třemi body. Ještě v 50. minutě prohrávali domácí o dvě branky, ale fantastickým úsekem hry dokázali alespoň vyrovnat na konečných 3:3.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas vyhráli hosté

Letní přestávka uběhla jak voda a zase nám začal ten fotbalový kolotoč. Los Staré Hlíně na začátek nadělil těžkého soupeře v podobě Strmilova, a ještě na jeho hřišti. K prvnímu zápasu odjížděli téměř v plné sestavě s cílem přivézt domu tři body, i když věděli, že to nebude vůbec lehké. Za chladného počasí, co moc léto nepřipomínalo na celkem dobrém trávníku mohl hlavní sudí písknout poprvé do píšťalky a první mistrovské utkání v nové sezóně mohlo začít. S novým rozestavením Hlína držela míč na svých kopačkách a diktovala tempo hry. Hned první akce skončila proměnnou penaltou. Po hezké patičce nové hlinské posily Hladílka se dostal do vápna útočník Benda a po faulu na něj proměnil bezpečně penaltu Vladimír Hadač. Další obrázek hry byl pořád stejný, Hlína držela míč na svých kopačkách a snažila se dostat do šancí. Ta přišla za chvíli, kdy po hezké průnikovce Meškana centroval Hladílek přesně na hlavu Vladimíra Hadače a ten zvýšil na 2:0 pro hosty. Domácí byli evidentně zaskočeni a na útočnou polovinu se skoro nedostávali. Hosté měli otěže zápasu pevně v rukou a dostávali se do dalších akcí. Jedna z akcí se ujala ve 33. minutě, kdy se do úniku dostal Mojmír Vonka a nekompromisně zakončil a hosté vedli už 3:0. Po chvilce přišel za mě jeden z klíčových momentů zápasu, kdy po krásném ťukesu běžel Hrbek sám na bránu, ale místo klidného zakončení nohou vyndal z trenýrek golfovou hůl a odpálil balón na rohový praporek. Poté se hosté dostali k ojedinělému útoku a vybojovali roh. Ten hostující obrana ubránila a místo jednoduchého odkopu někam asi víte kam, přišla zbytečná ztráta balónu a domácí hráč centroval po zemi a po smolné teči Davida Širhala hosté snížili. Nedáš, dostaneš v praxi. Poté ještě měl střelu nad branku domácí Hudec, ale nemířil přesně. Tak se do kabin šlo za stavu 3:1. První půli hosté hráli hezký fotbal, kdy mohli vést klidně 5:0 a mohlo být po zápase. Domácí neměli jedinou velkou šanci, ale i tak snížili a mohli se v kabině vyhecovat k větší aktivitě, což se i stalo.

Utkání nakonec skončilo remízou

Začala druhá půle a domácí začali být víc a víc aktivní. Jednoduchou hrou se dostávali do tlaku. Hosté najednou přestali hrát svoji hru a byli pod tlakem. Po jednom autu a nedůrazu hostů ve vápně se dostal domácí Daniel Sedlák ke střele a snížil na 2:3. Hosté byli opařeni, ale byli to oni, kdo mohl utéct zase na rozdíl dvou gólů. Do dobré střelecké pozice se dostal hostující Chmátal, ale minul domácí branku. Poté se do další šance dostal výborně hrající hostující Hladílek, ale jen o kousek minul pravou tyč domácí svatyně. Tak domácí mohli stupňovat svůj tlak a nákopy za obranu dělali problémy hostující obraně, ale vážnější šanci neměli. Tak přišla další šance hostů, kdy se za vápnem dostal ke střele Benda, ale domácí brankář výborně zareagoval a udržel naděje domácích na body. Tak přišel pro hosty trest v podobě vyrovnání. Po faulu na půlce rozehrávali domácí standardku. Balón letěl do vápna kde se dostal domácí hráč, evidentně v ofsajdové pozici, k hlavičce, kterou gólman Žižka výborně chytil. Hostující obrana nedokázala však dostat balón mimo vápno a domácí hráč, který také stál v ofsajdu, se dostal k balónu a přihrávkou na malé vápno vybídl domácího Jana Hudce ke skórování. Poté se hra přelejvala nahoru dolů a nebezpečné náznaky akcí byly na obou stranách. Velkou možnost na rozhodnutí těsně před koncem měl Chmátal, kdy mohl nahrávat ještě do lepší pozice, ale vystřelil a minul. Poslední akcí byl roh hostů, ale z něho se už nic nestalo a zápas skončil remízou. Hosté byli v prvním poločase suverénně lepší, ale nedokázali zápas rozhodnout. Druhou půli diktovali hru zase domácí. Z tohoto pohledu je asi bod spravedlivý, i když po takovém průběhu je to pro hosty samozřejmě ztráta.

 

Autor: Petr Dolejší



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Strmilov
K. Lehejčková: První zápas sezóny se pro domácí od samého začátku nevyvíjel dobře. Už v 7. minutě po zákroku V. Kupce kopali hosté penaltu, kterou proměnili. Další rána pro Strmilov přišla hned o sedm minut později, kdy se znovu prosadil V. Hadač. Hosté přehrávali domácí skoro celý první poločas. Kvůli špatné komunikaci a přebírání hráčů St. Hlína ve 33. minutě znovu skórovala. Poté se strmilovští začali zvedat a více napadat. Výsledkem byl ve 37. minutě gól, který si po centru do vlastní brány srazil M. Vonka. Ve druhém poločase se obrázek hry obrátil ve prospěch domácích. Strmilovu pauza pomohla a dostali do hry více pohybu. To vyústilo v další domácí radost, kdy se v 52. minutě trefil D. Sedlák a hned o další tři minuty J. Hudec. Náznaky šancí jsme pak mohli vidět na obou stranách, ale už je nikdo nedokázal dotáhnout do konce. Zápas tedy skončil spravedlivou remízou.

FK Stará Hlína
Petr Dolejší (maskot týmu): Kluci si za odmakaný zápas zaslouží pochvalu. Hlavně první půlka z jejich strany snesla přísné měřítko, kdy hráli fakt výborně, jen ta naše žalostná koncovka. První půle měla být 5:0 a bylo hotovo. Už loni jsme takhle zbytečně ztratili spoustu bodů, kdy nedáme ani stoprocentní loženky a pak dostaneme smolné góly. No nic, teď nás čeká těžké domácí utkání s nováčkem, tak musíme zamakat a urvat tři body.



Sestavy


TJ Jiskra Strmilov
J. Kubíček [-] - F. Procházka [-] , Z. Popelka [-] , M. Novák [-] , S. Murzac [-] , M. Lehejček [-] , V. Kupec [-] , T. Dohnal [-] , J. Hudec [-] , D. Sedlák [-] , D. Hanzal [-]

FK Stará Hlína
P. Žižka [-] - J. Hrbek [-] , D. Širhal [-] , R. Jičínský [-] - V. Hadač [-] , J. Meškan [-] , M. Šauer [-] , M. Hladílek [-] , T. Balek [-] , M. Vonka [-] - M. Benda [-]

ŽK: 51. F. Procházka - 70. M. Benda .
Hráči zápasu: D. Sedlák .
Počet diváků: 112. Rozhodčí: Bumba František - HAVLÍK Zdeněk, TOMEČEK Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Halámky/Hranice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Jan Valenta

Expert: Tadeáš Jindra
Tip experta: výhra domácích

Pro mě zápas kola. Strmilov je dle mého názoru jeden z černých koní tohoto ročníku a myslím si, že první kolo zvládne vítězně.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza