Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2022 17:00

1.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vimperk doma nestačil na Mirovice, brankář byl vyloučen


Branky


24

Do Vimperka v sobotu dorazil k utkání prvního kola 1. A třídy celek z Mirovic. Ač hostům chyběli dva hráči ze základní sestavy, odváží si ze Šumavy všechny tři body za výhru 3-1. Domácí museli zápas dohrávat o deseti kvůli zbytečnému zákroku brankáře Formánka v přerušené hře a do brány tak ke své premiéře v mužích nastoupil dorostenec Lukáš Svěchota.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zápas začal lehkou převahou Mirovic na míči, kterou hosté dokázali už v 7. minutě využít. Po chybě domácích se prosadil kapitán Peterka. Domácí tým dál po gólu srážely zbytečné chyby a další chyba ve 30. minutě skončila druhou brankou Mirovic. Po přímém kopu se dostal k míči osamocený Kocourek a zvýšil už na 2-0.

 

Do druhého poločasu zafungoval „vítr“ v kabině domácích a na hřišti byl úplně jiný tým. V 63. minutě mohli domácí snížit z přímého kopu. Ten nejprve napálil Rod do zdi a následně odražený balón skončil po Pospíchalově střele na břevně.  Bohužel pro domácí ale hned v 65. minutě přišel další smolný moment.  Hosté díky sražené střele od dalšího hostujícího hráče dostali míč do branky. Domácí se dožadovali ruky, tu ale žádný rozhodčí neviděl. Zároveň si v nestřeženém okamžiku dovolil hostující hráč provokativně oslavit gól přímo před brankářem domácích, který za následné strčení do soupeře dostal žlutou kartu. To ale nebylo všechno z incidentu. Vyvrcholení přišlo o pět minut později, kdy po vyboxování balónu domácí brankář šlápl podrážkou úmyslně na záda ležícího soupeře. Touto chybou tak poslal svůj tým do deseti a do brány musel dorostenec Lukáš Svěchota, pro kterého to byla premiéra v mužské kategorii. Ten v 74. minutě založil akci rozehrávkou na Vintra. Ten poslal centr z pravé strany, který zpracoval Chvosta pro Frčka, který snížil z pohledu domácích na 1-3. Z následného tlaku ale domácí už nic dalšího nedokázali vytvořit a tak všechny tři body míří do Mirovic.

 

Autor: Václav Plachta



Ohlasy k zápasu


TJ Šumavan Vimperk
Lukáš Sýs (trenér, pro FB Šumavan Vimperk): Bohužel se nám nepovedl vstup do utkání a v šesté minutě jsme poprvé inkasovali. Ve třicáté minutě hosté zvýšili skóre na 2:0. Mrzí mě, že jsme tyto dva góly hostům darovali po našich chybách, které pramenily spíše z nezkušenosti. Musím uznat, že měli do této doby hosté více ze hry a vytvořili si několik gólových příležitostí, které zneškodnil skvěle chytající Formánek. Poté jsme se již osmělili a hra se vyrovnala. O přestávce jsme si řekli, čeho se vyvarovat a co změnit a jsem rád, že to kluci ve druhém poločase plnili do puntíku. Z mého pohledu jsme ve druhém poločase byli lepším týmem na hřišti. I přes naše zlepšení nám soupeř vstřelil třetí branku a zdálo se, že je po fotbale. Bohužel chvilku po obdržení třetího gólu se nechal nesmyslně vyloučit náš brankář. Paradoxně to nás ještě více nakoplo k lepšímu výkonu a i v oslabení jsme dokázali vstřelit branku a vytvořit si i několik slibných šancí. I v deseti jsme soupeře tlačili, ovšem ke srovnání skóre už to nestačilo. Musím svoje hráče pochválit za to jak utkání odmakali. Je třeba se od tohoto výkonu, bez ohledu na výsledek, odrazit a navázat na něj v dalším utkání, kdy doma hostíme nováčka ze Lhenic. Všichni naši hráči odehráli velmi dobré utkání, ale vyzdvihl bych výkon sedmnáctiletého Petra Bendy, který exceloval v naší obraně.




Sestavy


TJ Šumavan Vimperk
J. Formánek [-] - V. Chvosta [-] , O. Rod [-] , T. Žofka [-] (83. F. Potůček [-] ) , J. Pospíchal [-] , L. Vintr [-] , P. Benda [-] , P. Vondrášek [-] (56. M. Novotný [-] ) , V. Pankratz [-] (72. L. Svěchota [-] ) , L. Frček [-] , J. Formánek [-]

SK Mirovice
Z. Čejdík [-] - O. Kocourek [-] , J. Vodňanský [-] (61. P. Janota [-] ) , J. Štochl [-] , K. Mařík [-] - J. Viták [-] , J. Císař [-] (82. P. Kvěch [-] ) , R. Převrátil [-] - J. Převrátil [-] (82. K. Sláma [-] ) , R. Peterka [-] (50. M. Viták [-] ) , T. Vondrák [-] (86. V. Jelínek [-] )

ŽK: 13. J. Pospíchal , 26. V. Pankratz , 65. J. Formánek , 76. L. Vintr - 28. J. Císař , 67. M. Viták , 85. P. Kvěch , 93. R. Převrátil . ČK: 70. J. Formánek .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: Tauber Lukáš - JAROLÍM Jiří, NOVÁK Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Michal Špírek

Expert: Aleš Prokop
Tip experta: výhra domácích

Vůbec netuším a ani nemám představu, jak na tom mužstva jsou. Vimperk přirovnáváme k dřívějšímu Frymburku a tam se nevyhrávalo.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů