4:3
(1:1)
40. F. Velfl
71. F. Velfl
74. M. Růžička (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.10.2022 10:15

10.kolo, Divize A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Pro kardiaky velmi náročný fotbal, ve kterém nakonec zvítězili hráči z lázeňského města


Branky


3. D. Pěček , 53. D. Pěček , 83. D. Skopový (p.) , 84. F. Prokop - 40. F. Velfl , 71. F. Velfl , 74. M. Růžička (vl.)
15

Parádní fotbal nahoru - dolu, který přinesl jak spoustu gólů, tak plno dalších zajímavých příležitostí, červenou kartu, zvraty a obraty. Po tom všem slavili fotbalisté Mariánek 3 body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Už ve 3. minutě měli možnost hosté k zahrávání nebezpečné standardky, jenže jí nevyřešili správně a naopak borci ve žlutých drezech se vydali do rychlého protiútoku. V něm Marek Skopový našel dlouhým pasem Filipa Prokopa, který v rychlostním souboji vyhrál nad hostujícím obráncem, vyvalil míč nabíhajícímu Dominiku Pěčkovi a ten lehkým dotekem umístil křížem přes brankáře. Krátce po rozehávce nabídl po ostřejším faulu za žlutou kartu možnost zajímavé rozehrávky Marek Skopový, ale hlavička Černého byla slabá. V průběhu první půle pak byla hra velmi často kouskována fauly a oba celky měly nejen z nich, ale i z rohových kopů, spostu příležitostí k zakončení, které však nevyřešily dobře. A to až do 40.minuty. To se po rychlé akci přesně k tyči prosadil hostující Filip Velfl a do šaten se odcházelo za stavu 1:1.

 

Zvraty na obou stranách

Krátce po výměně stran to ale bylo už opět pro Mariánky. Ty rozehrávaly volný přímý kop poblíž šestnáctky na krátko, míč si vzal Dominik Pěček a nikterak povedenou střelou na přední tyč stanovil průběžné skóre na 2:1. Domažlický Červený v tomto případě neměl úplně čisté svědomí. Dlouho pak probíhala hra podobná té z prvního poločasu, ve které se ale Jiskra stále více tlačila do zakončení. A v 71. minutě se dočkala. Na hranici ofsajdu byl nalezen Jahn, který proti vyběhnutému brankáři nezazmatkoval, přihrál lépe postavenému Filipu Velflovi a ten do prázdné brány s přehledem uklidil. Prakticky hned po rozehrávce pak přišel kolaps domácí obrany. Nejdříve domácí hráči nedokázali protlačit míč do hostující sítě, aby po centru Sedláčka z levé strany, kterého marně stíhal Marek Skopový, míč nepokryl brankář Šmejkal, za nímž se pak od nohy Michala Růžičky odrazil kulatý nesmysl do vlastní sítě.

 

Jenže to ještě nebyl konec zápasu ani všem zvratům v utkání. Po rohovém kopu v 81. minutě ukázkově brankářsky vyrazil míč směřující do sítě rukou Tomáš Korelus a sudí Lovětínský neměl jinou možnost než jej vyloučit. K nařízené penaltě se postavil Daniel Skopový, který svůj pokus s přehledem proměnil. Aby toho pro hosty nebylo málo, tak ihned, po nepřesné rozehrávce, se mezi obránce dostal s míčem Filip Prokop, který si položil Červeného a uklidilna konečných 4:3. Hosté marně reklamovali hru rukou, při předchozím zpracování Dana Skopového, od něhož šla přihrávka právě poslednímu střelci tohoto utkání. V poslední minutě měl pak možnost z přímého kopu srovnat Vojtěch Černý, ale jeho pokus skončil pouze ve Šmejkalovo náručí.



Ohlasy k zápasu


FC Viktoria Mariánské Lázně
Aleš Zach, trenér v pozici diváka: Zápas měl všechno... Nasazení, bojovnost, zdánlivě vyhraný zápas během dvou minut prohraný a pak neskutečný obrat. Důsledně jsme se připravovali, protože po zápase s Aritmou nám chybí dost hráčů a někteří vážně důležití, těžko jsme to dávali dohromady a chtěl bych tentokrát vyzdvihnout výkon stopera z Béčka, Cinkaniče, kterého jsme před zápasem oslovili a i s předchozími zkušenostmi, kdy již v minulosti hrál divizi, tak to zvládl výborně. Jinak jsme do zápasu vstupovali s tím, že musíme vyhrát, protože pak už by to bylo hodně složité. Začátek zápasu se nám povedl, byli jsme živí, zdravě agresivní, brzy jsme vedli a měli další šance, které jsme ale neproměnili. Před poločasem jsme udělali takovou školáckou chybu na prostředku hřiště při ne/dostupování hráče a v tu chvíli na to hráč zareagoval, že si to kolem něj hodil a z brejku jsme inkasovali. Po výměně stran, i když jsme se dostali do vedení, se skóre otočilo po našich dvou chybách, v prvním případě se opět jednalo o nedostoupení hráče, který byl na hranici ofsajdu a ve druhém případě po nedorozumění v obraně. Tam mi bylo kluků líto, protože celý zápas jezdili po prdeli a po takové smůle jsem moc nedoufal, že to zvládneme. Naštěstí nám pomohl soupeř rukou ve vápně, my z penalty srovnali a následně výtečně hrající Filip Prokop utekl obraně, brankáři a uklidil na konečných 4:3.

TJ Jiskra Domažlice B
Stanislav Vítovec, trenér: Do utkání jsme vstoupili špatně a ve 3. minutě dostali gól po brejku do odkryté obrany. Poté se hra odehrávala spíše mezi šestnáctkami. Od 30. minuty jsme byli lepší, začali domácí přehrávat pohybem s ve 40. minutě vyrovnali. Druhý poločas pro nás opět nezačal ideálně s dostali jsme gól z rozehrané standardky. Nicméně jsme ještě zareagovali a skóre otočili v nás prospěch. Chtěli jsme zapas dohrát v klidu, ale bohužel, po našich individuálních chybách, následně penaltě a červené, domácí srovnali a hned po rozehrání nám dali vítězný gól. Pro nás strašnej zápas, pro domácí zlaté body.



Sestavy


FC Viktoria Mariánské Lázně
D. Šmejkal [-] - M. Růžička [-] , M. Drahorád [-] , M. Brož [-] , D. Cinkanič [-] - L. Gavrylovskyy [-] , M. Patrovský [-] (91. J. Lattisch [-] ) , M. Skopový [-] , D. Skopový [-] , D. Pěček [-] - F. Prokop [-] (94. J. Nedbalý [-] )

TJ Jiskra Domažlice B
L. Červený [-] - L. Korelus [-] (46. D. Sedláček [-] ) , M. Hojda [-] (89. O. Sloup [-] ) , T. Korelus [-] - L. Janča [-] (77. P. Voves [-] ) , V. Černý [-] , K. Jahn [-] - M. Buršík [-] (77. A. Vlček [-] ) , F. Velfl [-] - K. Bílik [-] , I. Vojtko [-] (89. L. Marek [-] )

ŽK: 5. M. Skopový , 33. D. Pěček , 88. M. Patrovský , 90. D. Skopový - 37. K. Jahn , 38. L. Korelus , 45. T. Korelus , 87. I. Vojtko . ČK: 81. T. Korelus .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Lovětínský Daniel - EIBL Lukáš, IZUGRAFOV Svjatoslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích