1:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.10.2022 14:30

13.kolo, Divize C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Červený mariáš v Čáslavi: Rozhodčí Glogar vyhodil tři hráče už v první půlhodině


Branky


12

Měl to být souboj týmů, kterým jde hlavně o body, ale už během prvních třiceti minut se zápas změnil v to, kdo vůbec zápas dohraje. Rozhodčí Glogar použil červený kartónek třikrát už po 26 minutách hry. Tím naprosto změnil ráz zápasu, který měl být především o gólech, ale byl o kartách. Na červené karty domácí vyhráli 2:1, ale na góly to skončilo smírně 1:1. Těžko říct, kdo ze zápasu odešel více zklamaný.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jedna, dvě, tři a všichni ven

Veledůležitý zápas, který by se dal nazvat soubojem o šest bodů. Čáslav doma proti Dvoru Králové potřebovala nutně uspět, aby alespoň trochu napravila špatný podzim a trochu ulevila svým bedrům. Od sestupu jí zatím totiž dělí jen lepší skóre právě na úkor Dvora Králové. Navíc ostatní týmy v okolí začaly v posledních kolech sbírat body pravidelně, a tak bylo třeba, aby oba týmy připsali do tabulky nejlépe plný počet. 

 

Domácí trenér Jakub Svoboda mohl po dvaceti minutách roztrhat veškeré zápasové plány a vinil z toho hlavního sudího Glogara. „Utkání bohužel znehodnotil hlavní rozhodčí, který nám v případě Hajníka za běžný souboj o míč a u Ronovského za vypíchnutí míče před soupeřem oba naše hráče vyloučil. K oběma vyloučením podáme námitku," podotkl k výkonu sudího domácí lodivod pro klubový web. A tím mariáš nekončil. „Na druhou stranu si to zřejmě pan rozhodčí uvědomil a kompenzoval vzniklou situaci vyloučením hráče hostí, které dle mého názoru bylo také neoprávněné,“ doplnil trenér Čáslavi.

 

Na hřišti tak bylo o tři hráče méně a bylo otázkou, jak bude zápas vypadat. Domácí ačkoliv stále měli o jednoho hráče méně než Dvůr, tak zůstavali aktivní. Hejný se dostal do dvou šancí, které zváněli gólem, ale ani jedna jeho hlavička nenašla cíl. Proto nebylo divu, že se o slovo přihlásili také hosté ze Dvora. 

 

Hosté se do vážnějších situací nedostávali, ale nakonec přeci jen udeřili, když jim k tomu výrazně dopomohl gólman Barták. Ve 44. minutě přišel dlouhý nákop Dvora a Barták odskod neodhadl, míč ho přeskočil a hostující Močkovský už měl před sebou jen prázdnou branku. Poslal Dvůr do vedení a byla otázka, zda tolik direktů nezlomí domácí Čáslav úplně.

Čáslav i v devíti dokázala vyrovnat

Na hráčích Čáslavi bylo vidět značné rozčarování, ale i podle řeči těla šlo poznat, že jsou odhodlání s výsledkem něco udělat. Domácí trenér ani nepřistoupil k jedinému střídání a dál věřil devítí mužům, kteří nastoupili od začátku. Musel ale na hráče apelovat, aby se nechali moc unést, protože další dva hráči byli pod hrozbou druhé žluté karty. Na druhé straně to ovšem nebylo o moc lepší, protože hned tři hráči měli žlutou kartu, a tak všichni čekali zda přijde další červená. 

 

Hned v úvodu druhé poločasu měl obrovskou šanci domácí Chábera, ale Václavík předvedl skvělý zákrok, čímž držel těsné vedení Dvora. Hosté ani ve druhé půli taktiku neměnili a dál spoléhali do brejky. To mohlo přinést uspěch, protože domácí se stále více hnali za vyrovnáním, čímž se otevírali okénka v jejich obraně. Šance na rozhodnutí zápasu nakonec pro Dvlr přišla, ale v nadějné příležitosti selhali a tyč znemožnila navýšit jejich vedení.

 

Proto domácí stále živili šanci na vyrovnání, které nakonec přišlo po hodině hry. Míč si vyměnili Chábera s Vančurou, po krásné akci nalezli Konyvku a ten do poloprázdné branky skóroval. Na domácí straně propukla nefalšovaná radost.

 

Naprosto logická byla otázka, zda Čáslav vydrží v devítí mužích v poli se silami. Zdálo se ovšem, že větší vůle je právě na straně domácích. Do konce zápasu měli ještě několik zajímavých příležitostí, ale ani jedna brankou neskončila. Proto se oba týmy rozešli smírně, což nepomohlo nia jednomu z nich.

 

Předposlední Náchod dokázal vyhrát a dotáhl se na dostřel oběma týmům, což nám dává velmi zajímavou zápaletku do konce podzimu a zbytku soutěže. 



Ohlasy k zápasu


FK Čáslav
Trenér Jakub Svoboda pro klubový web: Co k tomu říct. Kluky musím pochválit, protože na hřišti nechali úplně všechno, a i v početní nevýhodě jsme byli lepším týmem na hřišti. Jsem rád, že hráči na hřišti verdikty sudího ustáli a že se zápas obešel bez zranění na obou stranách. Do zápasu navíc zasáhli už i Hannich a Mach, kteří kvůli operacím kolene nehráli soutěžní zápasy dlouhé měsíce. Jeden bod je ovšem pro nás v této situaci málo, musíme domácí ztrátu nahradit bodovým ziskem na půdě Hlinska.




Sestavy


FK Čáslav
O. Barták [-] - V. Slavík [-] (73. L. Mach [-] ) , V. Junek [-] , K. Schovanec [-] , O. Hajník [-] , F. Konyvka [-] , A. Chábera [-] (60. J. Hannich [-] ) , A. Ronovský [-] , P. Mráz [-] , K. Hejný [-] , J. Vančura [-]

TJ Dvůr Králové nad Labem
D. Václavík [-] - D. Sojka [-] , J. Prokš [-] , L. Mertlík [-] , T. Picha [-] , M. Hrubý [-] , V. Reichl [-] (60. J. Rejl [-] ) , M. Močkovský [-] (76. J. Zivr [-] ) , M. Hruška [-] , R. Bína [-] , W. John [-]

ŽK: 12. J. Vančura , 52. F. Konyvka - 13. L. Mertlík , 36. M. Močkovský , 47. M. Hrubý , 84. M. Hruška . ČK: 12. O. Hajník , 21. A. Ronovský - 26. J. Prokš .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: Glogar Lukáš - POLENA Jiří, ŠVORC Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 21:44
Ctibor Jarkuliš

Expert: Karel Krejčík
Tip experta: výhra domácích

Tipuji výhru domácích. Potřebují vyhrát a určitě nechtějí hrát o záchranu v divizi.

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 06:49

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2022 12:15

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 09:29

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2022 16:17

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2022 06:26

Tip: výhra domácích