Hráč 12. kola KAREL KREJČÍK: Můj cíl? Zachránit v Náchodě divizi!

Hráček 12. kola byl zvolen hráč Náchoda Karel Krejčík. Jeho Náchod neprožívá dobrý podzim a jsou zatím poslední. Nicméně při pohledu na výsledky je vidět, že týmu chybí jen  málo, aby se štěstěna otočila v jejich prospěch. O všech úskalích jsme s Karlem Krejčíkem mluvili. A jaká podle něj vede cesta k záchraně? To se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Karle, začal bych u vás osobně. Do týmu jste přišel v létě, co vás k příchodu přimělo?
Ano, v Náchodě jsem od nové sezóny. Můj otec se stal od nové sezóny hlavním trenérem a domluvili jsme se, že půjdu hrát do Náchoda z divizního Dvora Králové.
A co ve vás Náchod získal?
Jako hráč bych se popsal, že jsem dynamický hráč rychlostního typu, s tahem na branku. Určitě jsem vítězný typ, dobrý do party, snažím se, aby byla vždy sranda a člověk se fotbalem bavil.
Máte nějaké speciální návyky před zápasem?
Hlavně si udělat dobrou náladu před utkáním, kvalitní spánek a kvalitní jídlo.
Otevřete nám trochu dveře do kabiny, jaká je?
Kabina v Náchodě je suprová. Je potřeba stavět na partě, to je základ. Výsledky bohužel nejsou, ale věřím, že když se tým více sehraje, hráči zůstanou a nikdo neodejde, případně ještě posílíme, tak soutěž zachráníme.
A cíle, které byste měl vy osobně?
Určitě mám na prvním místě zdraví a chci, aby mě fotbal bavil a naplňoval. Rád bych zachránil divizi. Letos se soutěž určitě více zkvalitnila a bude to boj do posledních kol.
Když přejdeme k sezóně, tak jste zatím poslední a asi nevyvíjí podle vašich představ. Byl boj o záchranu to, s čím jste už před sezónou počítali?
Určitě ne, ale bohužel se tak stalo. Je to zapříčiněno i tím, že hráči, kteří měli kabinu táhnout, se zranili. Tým je velice mladý, chybí dva zkušení hráči, kteří by tým ještě více zkvalitnili a dodali do něj jistotu.
Na druhé straně, sice jste poslední, ale máte překvapivě nízký počet inkasovaných gólů. Je dobrá obrana něco, od čeho se dá odrazit k lepším výsledkům?
My se hlavně od začátku sezóny potýkáme s tím, že nemůžeme góly dát. Šance si vypracujeme, ale bohužel je špatně proměňujeme...
Tady asi doplním, že pouze ve dvou zápasech jste dokázali vstřelit více než jednu branku, čím myslíte, že to je?
V týmu chybí snajpr, typický hrotový útočník, zabiják ve vápně, který umí dávat góly a bude postrachem pro obrany soupeřů.
V týmu evidentně síla je, výsledky to ostatně dokazují, jelikož to nejsou žádné příděly. Tak co zlepšit, aby se to otočilo ve váš prospěch?
Začít dávat šance. Chtělo by to dát 2 - 3 branky v zápasech a více se rvát o tři body. Musíme dohrávat zápasy až do posledního písknutí.
Další problém jsou určitě domácí zápasy, kde body rozdáváte.
Ano, chybí nám vyhrávat doma, bojíme se hrát, více si dovolit. Ve venkovních utkáních hrajeme jiný fotbal.
Ještě dvě sezóny zpátky se Náchod pohyboval mezi první trojkou. Loni jste se zachránili jen o 4 body a letos je to zatím sestupové pásmo, proč myslíte, že nastal takový pád?
Před dvěma sezónami jsem v Náchodě ještě nebyl, ale určitě je to tím, že odešlo hodně hráčů. Mění se trenéři a je potřeba tým ustálit. Poctivě trénovat, sehrát se a být všichni zdravotně v pořádku a výsledky by přišly.
Do konce podzimu máte samé těžké soupeře, tak jak vidíte ten závěr podzimu z hlediska šancí na body?
V těchto zápasech bude hlavní, abychom se nebáli hrát a být aktivní. Porazit se dá každý, všichni, co budou na hřišti, musí odvést maximum a výsledky přijdou.
Na závěr mě zajímá váš názor na nejlepší tým v soutěži, který zvolíte?
Myslím si, že to je Liberec. Mají kvalitní tým, který mohou doplnit o hráče z ligového kádru. Postup si pohlídají.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.