Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.06.2022 13:30

25.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

SOKOL SI PO OBRATU PROTI VĚTŘNÍ ZAJISTIL ZÁCHRANU V SOUTĚŽI


20

V posledních týdnech se stalo nepsaným pravidlem, že domácí hřiště bylo dvanáctým hráčem Chvalšin a zároveň jejich hnacím motorem v důležitých zápasech. V těch potřeboval Sokol bodovat a když z posledních čtyř domácích klání vykřesal plný počet bodů, mohli místní hráči díky ostatním výsledkům už po předposledním kole slavit udržení své příslušnosti v krajské soutěži. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Oba účastníci měli v zádech stín podobných statistik, kdy se ani jednomu již dlouho nepodařilo uloupit všechny body na půdě soupeře. Chvalšiny naposledy zvítězily v Dřítni během jedenáctého kola, Větřní dokonce v kole pátém, když si plný počet bodů přivezlo ze Sedlece. Lépe se oběma daří doma a právě toho hodlal Sokol využít. Zvítězil ve třech předchozích soubojích ve své domovině a hodlal tuto šňůru natáhnout. 

Zápas započal v opatrném tempu, ani jeden tábor nechtěl udělat hrubou chybu, jenomže lépe do duelu vkročili Větřínští fotbalisté. Ti vytěžili maximum hned ze své první střely na bránu a v sedmé minutě si vydobyli vedení zásluhou zkušeného Lukáše Konečného, jenž domácímu družstvu tropil nejvíce starostí. Chvalšiny mohly brzy vyrovnat, když se zleva do zakončení hrnul J. Decarli, ve finální chvíli ovšem mířil jen těsně vedle zařízení a tak si gólovou radost domácí tým musel počkat. Ono čekání ale netrvalo přílišně dlouho a už ve dvanácté minutě bylo poprvé v zápase vyrovnáno. Brankář Votýpka nepřesně odehrál balon, ten se ve střední vzdálenosti dostal na kopačku Radovana Kaprála a chvalšinský kapitán si obloučkem přes všechny hráče připsal třetí zásah v posledních třech zápasech.

Vstřelená branka dostala domácí více do hry a ti si postupně začali vytvářet více šancí. A byť hrozilo i Větřní, dalšího zásahu se dočkali svěřenci trenéra Petera Fábiána, když v polovině úvodního dějství misky vah na svou stranu převážil Lukáš Fučík. Ten v poslední době hraje ve skvělé formě a pohodě, načež se po kompletním hattricku z předchozího týdne prosadil znovu. Tentokrát po pohledné souhře po ose bratří Postlů a Kaprála útočil z pravé strany a prudkou střelou na bližší tyč nedal Votýpkovi šanci zakročit. Příležitosti oponenta z Větřní sice takzvaně smrděly, jenže svou daň si vybírala jeho nepřesnost v koncovce nebo důležité zákroky Vosejpky, který nejednou musel zasáhnout proti dotírání hostů.

Jediným, kdo jej dokázal znovu překonat, byl někdejší chvalšinský, nyní větřínský útočník Patrik Podskalský po odehrané půlhodině a nedůslednosti domácí defenzivy, ale podruhé průběžný nerozhodný stav nevydržel déle než minutu. Nyní totiž veškerou odpovědnost na svůj dres sebral Lukáš Fučík a poté, co se prokličkoval do až do střelecké pozice, vrátil Sokolu vedení. To se ve výsledku 3:2 do koce prvního poločasu nezměnilo a spokojenější tak do kabin odcházeli hráči v modrých dresech.

Domácí trenér neskrýval v jistých pasážích hry svou nespokojenost, ale vzhledem k výsledku nebyly jeho emoce v poločasové rozmluvě natolik výrazné. Příliš změn ovšem ani poté hra obou celků již nepřinesla. Větřní bylo nadále nebezpečné, ale tentokrát již střelecký úspěch nezaznamenalo a estetickou změnu na konečném skóre provedli pouze Chvalšinští.

Ti si také vytvořili několik dobrých příležitostí, úspěšná ovšem byla jen jediná, na jejíž konci po Fučíkově pobídce s ledovým klidem zakončoval Vladimír Rychtář. Také on se trefil ve třetím klání po sobě a tentokrát v situaci, kdy si počkal na pohyb brankáře Votýpky a technicky, ovšem nechytatelně, zvýšil na rozdíl dvou branek. Toto vedení přineslo na kopačky Chvalšin více klidu v jejich záchranářské úloze a udržení výsledku bylo v posledních dvaceti minutách pouze v jejich silách.

To se Sokolu podařilo bez výrazných potíží a po čtvrté domácí výhře za sebou už jen sledoval později zahrávané duely. A protože výsledky Dřítně s Loučovicemi a Mladého se Sedlecem dopadly z chvalšinského pohledu pozitivně, mohli zdejší hráči slavit vytoužené udržení v krajské 1. B třídě. Navíc díky prohře Frymburku s Hrdějovicemi pod sebe dostali i zmíněný tým z břehu lipenského jezera. V posledním kole proto mohou být klidní. Navíc se v tabulce mohou posunout na devátou pozici, pokud rezerva Trhových Svinů nepřehraje Frymburské a Sokol úspěšně zakončí sezónu v Loučovicích.

Zdroj:Imrich Hrabovský - TJ Sokol Chvalšiny



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Peter Fábián (trenér): Věděli jsme, co je v sázce a tak jsme k tomu také přistoupili. Teoretická šance na udržení pro nás tkvěla v pouhém získaném bodu, jenže s tím jsme se nehodlali spokojit a naším cílem nadále zůstává šest bodů z posledních dvou utkání. Tedy porazit Větřní a před dokopnou urvat všechny body i v Loučovicích. Ačkoliv tým hostů laboruje s absencí, my na tom nejsme o nic lépe a dlouho jsem měl obavy, v kolika hráčích na soupisce nastoupíme. Naštěstí jsem se znovu mohl spolehnout na Láďu Lamače, před nímž znovu smekám pomyslný klobouk a děkuji i ostatním klukům, kteří nám pomohli i přes nedoléčená zranění. Náš brankář Máťa Kamenský znovu nastoupil do pole a jeho hra se zde zápas od zápasu lepší, nenechal soupeře dýchat a nedaroval mu metr prostoru, dvakrát se znovu trefil Fučík a již tradiční střelci Kaprál s Rychtářem. Jsem rád, že jsme dokázali vyhrát, ale nedostatky v naší hře stále jsou, ty do příští sezóny, věřím, vypilujeme a s týmem, který máme, můžeme hrát podstatně výše. Nejvíce nás bota tlačí v situacích, kdy inkasujeme hned z první střely anebo krátce po našem skórování. Tentokrát jsme ovšem ukázali sílu týmu a brzy nepříznivý vývoj otočili, načež jsme bleskově odpověděli i na soupeřovo vyrovnání. Chválím celý tým i trojici rozhodčích. Ta zápas odřídila kvalitně, nenechala si jej utéct z vlastních rukou a udržela metr, Teď nás čeká poslední zápas na půdě Vltavanu. Ten se po vyhroceném duelu v Dřítni bude muset obejít bez trojice svých hráčů a jak již jsem řekl, jedeme tam vyhrát a užít si dokopnou.

SK Větřní
Rudolf Weinhard (trenér): Zápas jsme nezvládli. Vůbec těch faktorů je více. Špatná docházka na tréninky, zranění, a celkově sháníme lidi, aby nás bylo na zápas aspoň 11 lidí. Je to strašný. Od 15 minuty po hřišti chodíme. Není natrénováno, není síla na hřišti a žádná vůle chtít zvítězit. Je to špatný. S takovým přístupem se nedělá fotbal. Upřímně jsem rád, že bude poslední kolo a bude konec sezóny. Začínám být z toho frustrovaný a nasraný co předvádíme. Pro nás je to impuls aby, jsme začali s týmem něco dělat a i ho doplnili o lidi ,kteří chtějí hrát fotbal za Větrní. Snad se někoho podaří přivést. Jediný, kdo snese měřítko na hřišti je Konečný a Kotlar. Chtějíhrát a jsou aktivní. Ostatní předvádí hodně podprůměrný výkony. To je na 1.B třídu málo a rovná se tak okresnímu přeboru.



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - M. Postl [-] (83. L. Lamač [-] ) , M. Kamenský [-] , J. Klíma [-] (69. P. Zwifelhofer [-] ) , V. Šlejmar [-] (77. J. Podhora [-] ) , V. Rychtář [-] , R. Kaprál [-] , L. Fučík [-] , P. Postl [-] , J. Decarli [-] , J. Motz [-]

SK Větřní
M. Votýpka [-] - F. Soukup [-] , A. Krák [-] , P. Vnuk [-] , R. Weinhard [-] - S. Churan [-] , L. Konečný [-] , T. Hromada [-] (56. J. Fleischmann [-] ) , P. Kotlár [-] - J. Cifreund [-] , P. Podskalský [-] -

ŽK: 59. M. Postl , 65. L. Fučík - 20. T. Hromada , 81. A. Krák .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Vejčík Vít - ŠÍMA Václav, PETROUŠEK Antonín.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Třikrát v řadě jsme vyhráli a k udržení máme dobře nakročeno, ale jistého ještě nic není. Nesmíme se nechat uchlácholit a je třeba, abychom nadále jeli naplno. Větřní, jak to vypadá, laboruje s absenci, jenomže my také. Sešlo se nám to hloupé, ale věřím, že navážeme na domácí úspěšnost.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Miroslav Turek

Expert: Radek Hudec
Tip experta: remíza

Větřní bude venku konečně bodovat.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích