Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.05.2022 17:00

23.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kamenný Újezd udolal Chvalšiny


Branky


16

Chvalšinští se ve své nevydařené sezóně chytli a na domácím hřišti se jim začalo dařit. Zde nejprve přehráli Frymburk, poté i Mladé, ale na půdě soupeřů se jim stále nedaří. Do karet jim navíc nehraje ani los, kdy tým z Českokrumlovska nejprve utrpěl krutou porážku v Roudném a po zápase u lídra soutěže jej čekalo klání v domovině druhého celku tabulky. V pro oba tábory těžkém utkání padlo hned sedm gólů, načež si těsné vítězství uzmuli domácí a stále tak s malou ztrátou mohou usilovat o prvenství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Mokrý a kluzký terén ztěžoval hru oběma Sokolům a úvodní desetiminutovka nabídla pouze hru mezi oběma brankovišti, načež případné zakončení postrádalo potřebné parametry a ujala se až šance z jedenácté minuty. K překvapení celé chvalšinské defenzivy, kdy nikdo nečekal střelu, mířil Kamil Kubíček přesně k levé tyči a byť se Vosejpka natahoval, na míč nedosáhl a domácí si vydobyli vedení. 

Úvodní gól ale znamenal průtrž dalších šancí a zněm v průběžném výsledku. O pouhých pět minut později se po faulu ve středu hřiště prosadili hosté, čímž se vyjádřili k vyrovnání. J. Decarli načechral balon do pokutového území a tam jej v hlavičkovém souboji do sítě usměrnil zkušený matador Tomáš Holas.  Jenomže ani hostujícímu družstvu nevydržela gólová radost nikterak dlouho, protože už ve dvacáté minutě Kamenný Újezd znovu vedl po brejkové situaci. S tou  Aleš Prokop naložil nejlépe, jak mohl a podtrhl tak svou pozici v soutěžním žebříčku kanonýrů. A krátce na to mohl jít papírový favorit utkání do trháku, když si Motz počínal nedovoleně a zakončení po standardní situaci z pravého kraje vápna skončila na vnější straně tyče.

To bylo pro chvalšinské výrazné varování a ti z nadcházejícího protiútoku znovu udeřili. Situace u jejich druhé trefy byla navíc téměř totožná jako u prvního vyrovnání. Po nevybíravém faulu na Holase znovu přišel centr od J. Decarliho, který si tentokrát našel Vladimíra Rychtáře a v pětadvacáté minutě bylo znovu vyrovnáno.

Ve zbylé části poločasu měli více ze hry domácí hráči, prosadit se však dokázali znovu pouze jedinkrát. Tentokrát si vybral daň kluzký terén, jenž donutil hosty k nezaviněné chybě a před Alešem Prokopem se otevřel volný prostor k vrácení svého týmu do vedení. Ten si svou druhou trefou v zápasu navíc zajistil náskok v tabulce střelců před svým týmovým kolegou. Pro hostující Sokol mohlo být zle, ale tentokrát na svou důležitost poukázal Vosejpka, když nejprve zlikvidoval stoprocentní šanci po kombinaci Špáta s Dvořákem a nedlouho na to špičkou kopačky vytáhl křižnou střelu zleva. Chvalšinám se ale také otevřela příležitost na jejíž konci znovu hlavičkoval Holas, tentokrát proti němu však Kokejl dokázal zasáhnout a než stihl dorazit dobíhající Kamenský, domácí gólman míč zkrotil.

Po změně stran se iniciativy chopil domácí tým a startující čtvrthodina druhé půle patřila jejich síle na míči a obléhání defenzivy hráčů v modré kombinaci dresů. Obrana hostů, kterou diriguje zkušené duo Motz s Holasem, ovšem pracovala úspěšně a třikrát navíc bezchybně zasahoval Vosejpka. Navíc se svěřencům Petere Fábiána vyplatila trpělivost a jejich protiútok poté sklidil radost nejen týmu, ale i dorazivších fanoušků. Holas po dobré práci ve středu hrací plochy skvělým a přesným pasem vyslal do individuální akce kapitána Radovana Kaprála a ten tváří v tvář brankáři ještě vedl kličku doprava, načež pohodlně zakončil do zívající prázdné brány.

Před oběma účastníky zbývala poslední půlhodina, aby rozhodli o osudí zápasu a stále blíže k vedoucímu gólu byli červenožlutí, kteří si vytvářeli více šancí. Při jedné z nich znovu úřadoval Vosejpka, když ze svého repertoáru vytáhl v klíčový moment reflexivní zákrok nohou, ale Kamenný Újezd se na základě své aktivity dočkal šestnáct minut před závěrečným hvizdem. Po kontroverzním rozhodnutí sudího Votavy využil Kamenný Újezd možnosti přímého kopu v nebezpečné vzdálenosti od chvalšinské brány a protože v obranné činnosti hostů s brankářem došlo k chybné komunikaci, kapitán Aleš Černý dostal balon do sítě a rozhodl o konečném výsledku, v němž favorizovaný celek doslova urval vítězství v poměru 4:3.

K vyrovnání měly Chvalšiny ještě další dvě dobré příležitosti a pokaždé ve finální fázi operoval rychlonohý Fučík, jenomže mu v obou případech k úspěchu chyběly pouhé centimetry. Nejprve po chytré pobídce obloučkem od Fice mířilo jeho obstřelení brankáře těsně vedle levé tyče, později vedl útok zprava a střela hostující jedenáctky prosvištěla malým vápnem. Zde nikdo z druhé vlny situaci neuzavíral, aby mohl dorážet míč do odkryté klece a tak skončil v zámezí.

Zdroj:Imrich Hrabovský - TJ Sokol Chvalšiny



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Chvalšiny
Peter Fábián (trenér): Do Kameňáku jsme jeli v roli outsidera s vědomím, že nemáme co ztratit, ale pouze získat. Mohli jsme soupeře překvapit a to se nám, myslím, podařilo. Odvedli jsme dobrou práci, ozdobil nás týmový výkon a roli favorita jsme místním hráčům výrazně snížili, když jsme navíc sahali po remíze a bodové dělbě. Za předvedenou hru musím pochválit všechny kluky, znovu děkuji Láďovi Lamačovi, že nám přijel pomoci, když stále nemáme k dispozici dost klíčových hráčů, ale zvláštní pochvalu si zaslouží náš mladý brankář Máťa Kamenský. Ten poprvé nastoupil v útoku a role v poli se zhostil bravurně. Dokázal šance vytvořit sobě i spoluhráčům, soupeři stěžoval defenzivní činnost a zaslouží uznání. K hlavnímu rozhodčímu se tentokrát nemohu vyjádřit kladně. Nedokázal nad utkáním držet metr, udělal z toho doslova guláš a ke konci zápasu se mu to vymklo z rukou. To se vůbec nemuselo stát, kdyby shodné situace hodnotil stejnoměrně. Výsledek vidíme pozitivně, v tomto ročníku Kameňáku nikdo nevstřelil dva góly, natož tři a nás důležitější zápasy teprve čekají. Jeden z nich hned příští týden v přímém souboji o udržení s Dřítní a na ten se musíme pečlivě připravit.



Sestavy


TJ Sokol Kamenný Újezd
F. Kokejl [-] - M. Sadloň [-] , D. Průdek [-] , V. Šimek [-] , M. Štemberk [-] (70. M. Samborský [-] ) - A. Prokop [-] , P. Dvořák [-] , M. Špát [-] , A. Černý [-] - M. Sládek [-] , K. Kubíček [-]

TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - R. Kaprál [-] , M. Kamenský [-] , L. Fučík [-] , V. Rychtář [-] , V. Decarli [-] (75. L. Lamač [-] ) , J. Fic [-] , J. Doubrava [-] , J. Decarli [-] , T. Holas [-] , J. Motz [-]

ŽK: 75. P. Dvořák , 88. M. Sadloň - 87. L. Lamač .
Hráči zápasu: A. Prokop , A. Černý - M. Kamenský .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Votava Pavel - KOTNAUER Lukáš, ZEVL Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Sráží nás četná absence, která se navíc rozrostla o další jméno. Někdo z klíčových hráčů se snad vrátí, ale ostatní stále schází. Alespoň bod z horké půdy v Kameňáku by byl sice velkým překvapením, ale absolutně po tomto týdnu netuším, v jaké sestavě tam přijedeme. Favorit se prezentuje vůbec nejlepší obranou v soutěži a za poslední pětici zápasů inkasoval pouze čtyřikrát, naproti tomu vsítil hned dvaatřicet gólů. Já budu věřit, že se sejdeme v normálním počtu a odvedeme důstojný výkon, čekají nás důležitější zápasy.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Miroslav Turek

Expert: Aleš Prokop
Tip experta: výhra domácích

Snad Chvalšiny přijedou aspoň v 11 nebo jestli se rozhodli, že k celkům ze shora budou jezdit v 9? Uvidíme…

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích