2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.04.2022 11:00

19.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dolní Dvořiště doma porazilo Chvalšiny


Branky


37. M. Urazil , 82. T. Zeman
19

Dolní Dvořiště bylo jasným favoritém zápasu a tyto předpoklady potvrdilo, i když trenér Bršťák byl s výkonem svého týmu nespokojen.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Přílišný respekt hosté z týmu Dolního Dvořiště neměli a ihned po jejich rozehře se odhodlali do napadání na útočné polovině. Z toho vzešel vzruch, ten ale gólovými parametry nezavanul a tak se později hra přelévala z jedné strany na druhou, doprovázena řadou chyb v rozehrávce a osobních soubojů. První větší příležitost Chvalšin měl Fučík na konci odehrané první čtvrthodiny, když vybojoval míč a zakončil, jenomže zkušený brankář Jirkal neměl s jeho pokusem větší problémy a s klidem jej kryl. K dorážce se ihned záhy v prostoru za pokutovým územím dostal V. Decarli, ale nemířil přesně.

Domácí měli svou šanci na otevření skóre nedlouho na to v podobě přímého volného kopu z nebezpečné vzdálenosti, tentokrát však úřadoval gólman na druhé straně, načež Vosejpka úspěšně reagoval i na dorážku z bezprostřední blízkosti a držel dosavadní skóre beze změny. Na sklonku poloviny úvodního dějství se scénář hry odehrával před oběma bránami, ale zatímco Jirkal zasahovat nemusel, Zeman na protilehlém pólu dějiště donutil Vosejpku k dalšímu úspěšnému zakročení.

V momentě, kdy na časomíře odbyla odehraná půlhodina, do pokutového území zatahoval balón domácí Kapitán Štifter a když už tamním fotbalovým stadionem zavanulo gólové aroma, chvalšinská defenziva dokázala míč uklidit do bezpečí. Favorit utkání se ale prvního důvodu k radosti přeci jen dočkal. Po kombinaci v další ze snah v jejím finále zakončoval dlouhonohý Marek Urazil a přízemní střelou k tyči otevřel skóre. V závěru poločasu se Sokol ještě nadechoval k vyrovnání a po Motzově centru so šestnáctky byl úspěchu velice blízko, jenže Holas nedokázal míč dopravit za záda znovu úspěšně zasahujícího Jirkala.

Po změně stran sehráli fotbalisté Dolního Dvořiště svůj lepší poločas, co se odvedené hry týče. Drželi více míč na noze, lépe kombinovali, ale chybám se stále nevyvarovali, což vedlo k dalším protiútokům Chvalšin. Ty ale své snažení nedotáhly do konce a povětšinou se musely obejít bez střeleckého pokusu.

Na navýšení vedení měl obrovskou šanci Štifter, jenž se proti obrannému bloku hostí dokázal dobře uvolnit a střelou na zadní tyč Vosejpku překonal, míč však adresoval jen nepatrně mimo zařízení. Na druhé straně dvakrát v krátkém časovém sledu Fučík operoval sám tváří v tvář domácímu gólmanovi, ale ten jej v prvním případě vychytal a poté také on nedokázal střelu usměrnit do sítě  a minul.

Chvalšiny neměly co ztratit a s ubíhajícím časem se rozhodly svou hru více vysunout kupředu, čehož domácí bezchybně využili a dočkali se gólové pojistky. Obrana hostí v důležitý moment propadla, načež se Tadeáš Zeman ocitl v individuální příležitosti sám před Vosejpkou a všem přítomným v areálu i za jeho plotem ukázal, jak může být úspěšné zakončení jednoduché.

Pět minut před koncem navíc na brankáře hostujícího celku střílel Pecha, avšak tentokrát si zimní posila nyní posledního celku tabulky připsala další úspěšný zákrok a stav zápasu tak zůstal bez další změny.



Ohlasy k zápasu


FK Dolní Dvořiště
Štefan Bršťák (trenér): Nevím, ani jak hodnotit zápas. Ale do nějaký vyšší kvality to mělo daleko. Asi jsme si mysleli, že se přijedou porazit sami. Když budu opravdu upřímný, tak nejvíc mě mrzí, naše hra. Místo toho, aby jsme hráli to svoje, tak vymýšlíme věci, do kterých pak soupeře díky našim chybám dostáváme do šance. Potom to vypadá, tak že soupeř měl vyhrát. A při vší úctě k soupeři. Šance měli, ano pravda ,ale po našich hrubých chybách, kdy jsme jim vlastně darovali šanci. Zaplať pánbůh nás Jirkal vždy podržel. Jinak vlastního na nás nic nevymysleli. Když to vezmu z minulého týdne, tak Dříteň je o level jinde v bojích o záchranu. Chvalšinám samozřejmě přeju záchranu, je to okresní parťák, ale budou muset přidat. Nevím jak jsou na tom Loučovice. Moc dobře asi ne. Teď s nimi hrajeme, a musíme se na ne připravit. Nebude to nic jednoduchého.

TJ Sokol Chvalšiny
Peter Fábián (trenér): Sice se budu opakovat, ale i pro tentokrát musím říci, že jsme odehráli kvalitní zápas. Nebylo znát, že se potkali soupeři z opačných pólů tabulky. Do utkání jsme vstoupili aktivně, domácí jsme poctivě napadali a kdybychom se po naší snaze dostali do vedení, nikdo by se nemohl divit. Po přestávce jsme v aktivitě pokračovali s ještě vyšším důrazem, kdy jsme si vypracovali několik vyložených gólovek, ale stále nás trápí finální rozhodnutí. Tlačili jsme se dopředu, avšak bez efektu. Osobně s týmem nechci hrát takzvaný beton. Mojí vizí je útočný fotbal a to se nám od vlastních i soupeřových fanoušků vrací formou pochval. Fotbal jako celek se jim líbil, jen nám stále chybí ty vstřelené góly, ale my se do toho dostaneme. Zlomová část sezóny nás čeká právě v dalším kole i těch nadcházejících. Hrajeme s mančafty, které jsou v tabulce nedaleko nás a ukáže se, zda jsme na dobré cestě za záchranou soutěže, Pochválit musím celý tým, že kluci chtěli s nepříznivým stavem něco udělat a bojovali až do konce. Zápas zvládli odřídit i rozhodčí, byť ne zcela bezchybně, ale s přispěním obou týmů, kdy se oba snažili zahrát fotbal, který se divákům dle jejich reakcí líbil.



Sestavy


FK Dolní Dvořiště
M. Jirkal [-] - T. Zeman [-] , J. Kříž [-] (56. F. Sulzer [-] ) , P. Pecha [-] , M. Tesař [-] , Š. Štifter [-] , M. Urazil [-] , P. Micák [-] , J. Krenauer [-] , J. Kubík [-] , M. Rubeš [-] (56. L. Doucha [-] )

TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - L. Fučík [-] , V. Decarli [-] , R. Kaprál [-] , J. Fic [-] , J. Klíma [-] (78. P. Sluka [-] ) , V. Aust [-] (88. J. Urban [-] ) , J. Doubrava [-] , D. Lamač [-] , T. Holas [-] (48. P. Postl [-] ) , J. Motz [-]

ŽK: 26. M. Urazil , 28. J. Kubík , 63. P. Micák , 78. J. Krenauer , 83. M. Tesař - 8. J. Motz .
Hráči zápasu: M. Jirkal , J. Kubík .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: ŠŤASTNÝ Petr - JANDA Jaroslav, PÍCHA Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Dolnak doma body neztrácí a nemyslím si, že by měli ztratit zrovna s Chvalsinama. Ještě se budou chtít poprat o postup. 5-1