0:5
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.06.2022 17:00

25.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kaplice doma nafasovala bůra od Strunkovic


Branky


40. J. Brych , 48. J. Brych , 70. R. Žurek , 71. A. Kadlec , 73. M. Kuneš
21

Blaník přijel do Kaplice dobře naladěn, i když bez trenéra V. Beneše, chyběli i P.Beneš,J .Koloušek a Moravec (zranění). Na hře to nebylo znát, nastoupil Černý, brankář Vojtíše zaskočil v útoku a v závěru si zahrál i R.Žurek starší. S přehledem zahrála strunkovická obrana, ostatně je zatím nejlepší v celé soutěži, J.Brych dokonce vstřelil úvodní 2 branky zápasu. Pohroma pro domácí přišla mezi 70.a 73. minutě, kdy postupně nasázeli Kadlec, Žurek a Kuneš na konečných 0:5. (zaslal: M.Mottl)

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

             Ani v posledním domácím utkání nemohl trenér Ginzel nechat vítěznou sestavu z předchozího duelu. Z ní vypadli zkušení středopolaři Divoký s Gutheisem. Po několikazápasové odmlce se vrátil do sestavy Vaniš. I tak se v základní jedenáctce objevil podruhé v řadě teprve patnáctiletý Tomáš Nowak. Kompletní kádr neměli k dispozici ani hosté, kterým chyběl například Koloušek s Kochmou. Gólových šancí v prvním poločase příliš k vidění nebylo. Domácí se pokoušeli o střelecké pokusy zpoza vápna, ve většině případů však jejich střely končily mimo tři hostující tyče, Strunkovičtí se spoléhali především na rychlé kontry vedené kapitánem Žurkem. V deváté minutě pokoušel střelecké štěstí kaplický Čutka, křížná přízemní střela se mezi tři strunkovické tyče nevešla. V minutě třinácté Štrbačka vyslal dlouho přihrávku po pravé straně, za ní se vydal Svoboda, zpětnou náhrou našel ve vápně Daniela, ten však z dobré střelecké pozice bránu soupeře přestřelil. Ve dvacáté minutě se hosté dostávali do přečíslení, které táhl středem hřiště Žurek, ale přes Vávru projít nedokázal. O chvíli později se do zakončení dostal hostující Kadlec, i on stejně předtím Kapličtí hráči, branku soupeře svým pokusem netrefil. Po půlhodině hry měli výhodu standardní situace hosté. Centr do vápna poslal Kuneš, tísněný Brom hlavičkoval mimo bránu Spartaku. Ve 33 minutě další hrozba pro Spartakovce z rychlého protiútoku soupeře. Kontr táhl opět Žurek, z pravé strany pronikl do vápna, hledal před brankou nabíhajícího Kadlece, v poslední chvíli mu však míč ukopl vrátivší se Kuchař. O chvíli později se na druhé straně ke střele dostal Čutka, ale s jeho pokusem si gólman Kašpar poradil. Změnu skóre přinesla čtyřicátá minuta. Stalo se to, co viselo ve vzduchu. Kapličtí zahrávali rohový kop, ale do zakončení se nedostali, naproti tomu hosté podnikli rychlý kontr. Ten táhl po levé straně Kadlec, dostal se až do šestnáctky a po křížné přihrávce zakončoval na zadní tyči do odkryté branky Jiří Brych – 0:1. Hned v následující minutě podržel svůj tým strunkovické gólman Kašpar. Před vápnem Nowak posunul míč Vanišovi, ten si našel prostor ke střele, povedená přízemní střela směřovala k levé tyči, ale Kašpar byl u své tyče včas a vyrovnání nedopustil. 

Druhý poločas

Nástup do druhého dějství vyšel hostům náramně. Po třech minutách hry se jim podařilo přidat důležitou druhou branku. Na levé straně se dokázal uvolnit Žurek, zpětnou přihrávkou našel na hranici velkého vápna Jiřího Brycha, který střelou pod břevno překonal brankáře Schneidera – 0:2. Krátce na to podržel hosty gólman Kašpar. Kuchař přiťukl míč Čutkovi, který vyslal povedenou střelu k levé tyči, ale hostující brankář neméně povedeným zákrokem míč vytáhl na rohový kop. O několik minut později si strunkovické brankář poradil i s tečovanou střelou Vaniše. V polovině druhého dějství po dalším z brejků připravil Žurek gólovku střídajícímu Vojtíškovi, ten však přestřelil i ochrannou síť za brankou. V sedmdesáté minutě už hostům brejk vyšel. Roman Žurek se dostal lacino k balónu, řítil se sám na brankáře a umístěnou střelou po zemi přidal třetí gól svého týmu – 0:3. Hned v následující minutě už to bylo o čtyři góly, když se do otevřené obrany dostal znovu Žurek a po jeho přihrávce prostřelil Schneidera Adam Kadlec – 0:4. Třetí gól v rozmezí tří minut přidali hosté opět po rychlém kontru do otevřené obrany Spartaku. Po spolupráci Žurka s Pravdou zachoval chladnou hlavu v koncovce zkušený Michal Kuneš – 0:5. Kapličtí se snažili alespoň o čestný úspěch, ale nebylo jim souzeno. V závěrečné desetiminutovce po trestném kopu hlavičkoval mimo bránu dorostenec Mokoš. Nedlouho poté se v koncovce po Gondekově přihrávce neprosadil ani Štrbačka. Poslední slovo mohl mít hostující gólman Vojtíšek hrající v útoku, ale v gólové pozici brankáře Schneidera přelobovat nedokázal. Hosté vyhráli zcela po zásluze, na druhou stranu konečný výsledek je pro domácí možná až příliš krutý.  

 

Autor: Libor Granec



Ohlasy k zápasu



TJ Blaník Strunkovice
Roman Žurek st. (vedoucí mužstva): Do zapasu jsme šli s respektem k soupeři, který ještě umocnila naše sestava se kterou jsme do Kaplice jeli. Konec sezony již přináší absence a ne jinak to bylo u nás, ale i soupeře. Přesto se toho hráči, kteří zaskočili, zhostili dobře. Tým ale šlapal především jako celek. Asi bych mohl popsat góly , ale myslím že to výborně shrnul pan Granec. Výhra byla zasloužená a my se už teď budeme soustředit na poslední páteční zápas se Čkyní, kdy nás určitě nečeká lehký zápas.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - V. Čutka [-] (60. J. Gondek [-] ) , J. Vaniš [-] , J. Štrbačka [-] , D. Svoboda [-] (50. N. Popov [-] ) , V. Aibl [-] , T. Nowak [-] (60. D. Mokoš [-] ) , R. Daniel [-] (60. M. Koubek [-] ) , T. Vávra [-] (77. M. Lhotský [-] ) , V. Kuchař [-] , D. Pál [-]

TJ Blaník Strunkovice
A. Kašpar [-] - M. Kuneš [-] (83. R. Žurek [-] ) , V. Páník [-] , R. Černý [-] , J. Brom [-] , R. Žurek [-] , S. Pravda [-] , J. Gažík [-] (49. Z. Vojtíšek [-] ) , A. Kadlec [-] , M. Dvořák [-] , J. Brych [-]

ŽK: 6. R. Daniel , 45. J. Vaniš - 38. R. Černý , 65. J. Brych , 77. V. Páník .
Počet diváků: 156. Rozhodčí: NOVOTNÝ Ctibor - TAUBER Lukáš, HLADÍK Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tento zajímavý souboj nabízí dobrý fotbal s remízou na konci.

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza