Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.06.2022 17:00

26.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. B, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kralupy i přes dva zraněné brankáře zvítězily na půdě Velvar


Branky


6

Velvarská rezerva padla v minulém kole na hovorčovické půdě. Dnes si chtěla spravit chuť, bohužel pro ně ale na tom papírově nejsilnějším možném soupeři. Kralupy ještě na jaře neztratily ani bod a v minulém kole nasázely Líbeznicím čtrnáct branek. Vysokou produktivitu zaznamenaly i dnes, bohužel pro ně ale také dva zraněné brankáře. V závěru utkání si tak mezi tři tyče musel stoupnout hráč z pole!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pět gólů v domácí síti

Favorizované Kralupy vlétly na svého soupeře hned od úvodního hvizdu a po čtyřech minutách hry se dostaly do vedení. Centrovaný balón netrefil padající Zdržálek, za kterým byl ale připravený kapitán David Hemr, který uklidil balón do sítě. 1:0.

 

Vzápětí mohli domácí odpovědět. David Novák vyslal na hostujícího Šídla tvrdou přízemní střelu, kralupský gólman ji však dokázal vyrazit. Z následného rohového kopu vyhlavičkoval balón letící do brány Jáchym Kulhavý. Kralupy tak přežily dvě velké šance soupeře.

 

Velvarské mohly tyto nevyužité šance mrzet, jelikož o minutu později dostali druhý gól. Hostující Weiner poslal krásnou přihrávku na Petra Junka, který si obešel domácího Tomáše Holuba a pohodlně zakončil do prázdné branky. Kralupští tak vedli 2:0.

 

Ve 12. minutě to bylo už 3:0. Dominik Zdržálek zatáhl balón do vápna, přihrál před branku a Petr Junek střelou do Holubovy odkryté svatyně zaznamenal svůj druhý gól v utkání.

 

O pět minut později mohl snížit Podivínský, který po pěkném vzdušném pasu za obranu unikal sám na hostujícího brankáře. Domácí útočník však Šídla propálit nedokázal.

 

Ve 21. minutě přišel faul na hostujícího útočníka Matějčka. Jelikož se tento incident odehrál ve vápně, Kralupy měly k dispozici penaltu. Tu s přehledem proměnil Zdržálek, a hosté tak vedli už 4:0.

 

Poté přišla série neúspěšných pokusů o snížení v podání Václava Podivínského. Jeho střelu z otočky ve 26. minutě nejprve zneškodnil brankář Šídlo. Ve 34. minutě už domácí útočník překonal kralupského gólmana, jeho slabou střelu do odkryté branky ale stihl odvrátit na rohový kop hostující Houška. O tři minuty později ještě zahrával Podivínský přímý kop z poměrně dobré vzdálenosti. Šídla ale nepřekvapil.

 

Po slepených šancích domácích přišel paradoxně gól hostů. Po pěkné přihrávce se ve vápně ocitl Řenč, který poslal přihrávku na Jakuba Matějčka a ten střelou do prázdné branky stanovil poločasové skóre na 5:0 pro Kralupy.

 

Tři různí gólmani Kralup a dva góly Podivínského

Hned zkraje druhé půle mohl na 6:0 zvýšit znovu Matějček, který unikal sám na domácího Holuba. Po obranném zákroku jednoho z velvarských borců ale nezakončil.

 

Poté se hra ustálila a dlouho se nic nedělo. Za zmínku stojí vystřídání strážce kralupské svatyně Kamila Šídla, který musel hřiště opustit kvůli zranění. Jeho místo nahradil Adam Vondráček.

 

V 69. minutě zazvonilo divákům v uších. Po pěkném centru Novotného hlavičkoval do tyče Kulhavý.

 

O pět minut později se v šanci ocitl Podivínský, střela z voleje mu ale nesedla, a i přes to, že zakončoval z hranice malého vápna, poslal míč vysoko nad.

 

Po chvíli mohl náskok hostů navýšit unikající Weiner, domácího brankáře však nepřekonal. Z následného brejku měly hodně blízko ke snížení Velvary, vyběhnuvšího Vondráčka svým lobem ale Michal Leibl nepřekonal. Jeho střela skončila na břevně.

 

Střídající gólman Vondráček musel chvíli před koncem znovu vystřídat, kvůli zranění. Jelikož už Kralupy na lavičce náhradníků neměly dalšího brankáře, mezi tři tyče se musel postavit obránce Kouba. Ten svého jména nedostál, jelikož v závěru inkasoval dvě branky po rohových kopech. Obě dvě vsítil Podívínský, který se tak po spoustě zahozených šancí dočkal.

 

S konečným výsledkem už to ale mnoho neudělalo, a Kralupy si tak po výhře nad B-týmem Velvar vezou domů tři body.



Ohlasy k zápasu


Slovan Velvary B
Radek Šmíd: Derby, které jsme nechtěli podcenit, nevyšlo. Museli jsme v sestavě udělat nějaké změny, tak jsme do základní jedenáctky dali odpočinuté hráče z lavičky. Mysleli si, že to půjde samo, rychlé góly Kralup ale vše rozhodly.

FK Kralupy 1901
Luboš Černý: Utkání ve Velvarech jsme zvládli. Soupeři pravděpodobně chybělo pár hráčů a tentokrát nebyl posílen o hráče A-mužstva. První poločas skončil 5:0 v náš prospěch, ale hra byla vyrovnanější, než výsledek napovídal. I domácí měli své šance, které mohli skončit brankou. Druhý poločas se utkání dohrávalo a nebylo moc pohledné. V závěru jsme obdrželi dvě branky po rohových kopech, což by pro nás mělo být varování. Kaňkou na utkání je zranění obou našich brankářů v druhém poločase, kdy u Vondráčka se očekává delší pauza, kvůli zranění kotníku. Kamil Šídlo by měl být ale snad na Starou Boleslav příští zápas připraven. K naplnění našeho cíle nám stačí bod z posledních dvou utkání. Pokusíme se ho urvat už příští týden.



Sestavy


Slovan Velvary B
T. Holub [-] - T. Bretšnajdr [-] (46. L. Šmíd [-] ) , L. Černý [-] , D. Šlégr [-] (46. M. Vošmera [-] ) , V. Maňas [-] (46. J. Štefanik [-] ) , V. Podivínský [-] , D. Novák [-] , J. Dörfl [-] , R. Bunikovský [-] , M. Růžek [-] (46. M. Leibl [-] ) , M. Radošinský [-]

FK Kralupy 1901
K. Šídlo [-] (57. A. Vondráček [-] ) - R. Culek [-] , M. Řenč [-] - D. Hemr [-] (61. V. Pakandl [-] ) , J. Novotný [-] , M. Houška [-] , D. Zdržálek [-] , D. Weiner [-] , J. Kulhavý [-] - P. Junek [-] , J. Matějček [-] (67. M. Novák [-] )

ŽK: 60. V. Podivínský , 65. L. Černý .
Počet diváků: 117. Rozhodčí: Šesták Vojtěch - TVAROH Petr, LOUDA Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Matouš Vránek

Expert: Jiří Dvořák
Tip experta: výhra domácích

V tomhle zápase očekávám kvalitní fotbal z obou stran. Myslím si však, že výsledek bude příznivější pro nás.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza