Věříme si, že nebudeme pouze do počtu a budeme útočit na horní příčky, říká hráč roku Petr Bláha

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče uplynulé sezony a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Petr Bláha ze Staré Boleslavi v rozhovoru prozradil například to, na kterého soupeře se v nadcházejícím ročníku nejvíce těší a jaké jsou ambice staroboleslavských fotbalistů do nové sezony!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Získal jste nejvíce hlasů a stáváte se nejlepším hráčem sezony. Čekal jste, že se něco takového může stát?
Vůbec jsem to nečekal, spíš jsem byl překvapen, že jsem se do sestavy vůbec dostal. (dodává s úsměvem)
Vědí o tom spoluhráči?
Samozřejmě o tom ví.
V průběhu sezony jste vstřelil celkem 22 branek. Na který gól vzpomínáte nejraději?
Letos jsme měli opravdu velmi produktivní sezonu. Měli jsme průměr skoro pět vstřelených branek na zápas a s Danem Krulichem jsme společně dali 47 gólů. Je to úspěch celého týmu, protože i ostatní kluci dali spoustu krásných gólů a také se nám povedl překonat rekord klubu. Vzpomínám hlavně na stý gól. Tuto metu jsme chtěli pokořit doma, před našimi diváky a já byl tím stým střelcem, takže mě neminul poplatek do kasy. (dodává s úsměvem)
V jednom z utkání, konkrétně proti Líbeznicím, jste nastoupil v brance. Proč?
Bohužel nás před tímto zápasem zastihla velká absence gólmanů, a protože jsem do nějakých devatenácti let chytal, tak jsem byl postaven do branky. Mrzí mě ale, že jsem neudržel nulu. Kluci hráli velmi dobře, zápas jsme měli pod kontrolou a inkasovali jsme až ke konci.
Předvedl jste nějaký pěkný zákrok?
Nějaký speciální zákrok si nepamatuji, kluci velmi dobře bránili a moc toho na mě nešlo.
V příští sezoně na vás čeká I.A třída. Jaké jsou ambice Staré Boleslavi?
Naší ambicí je samozřejmě vyhrát co nejvíce zápasů a hrát dobrý fotbal. Chci, abychom se líbili našim fanouškům, kteří pravidelně chodí na naše zápasy. Tímto bych jim chtěl za celý náš klub velmi poděkovat. Myslím, že tato sezona bude velmi těžká, jelikož do naší skupiny spadlo sedm týmů z Krajského přeboru, takže vůbec nedokážu predikovat, jak to dopadne. Máme však dobrou tréninkovou morálku a věříme si, že nebudeme pouze do počtu a budeme útočit na horní příčky.
Jaké jsou Vaše osobní ambice? Máte stanovenou nějakou gólovou metu, které byste chtěl dosáhnout?
Mojí osobní ambicí je se hlavně nezranit a bavit se fotbalem. Nějakou gólovou metu nemám, i když je pravda, že góly dávám rád, jako každý útočník. Spíše je ale důležité, aby se dařilo týmu a je jedno, kdo ten gól dá. Hlavně, že se vyhraje.
Je nějaký soupeř, na kterého se "extra" těšíte?
Těším se na TK Slovan Lysá n/L. Mám tam spoustu kamarádů, se kterými jsme společně hráli za Slavoj nebo se potkávali v mládežnických soutěžích.
Posílili jste přes přestávku?
Moc jsme neposílili, jelikož je náš kádr velmi široký a na trénincích se nás schází okolo dvaceti. Přišel nový hráč F. Mareček, který je z mladších ročníků, z čehož mám radost a byl bych rád, kdyby se náš tým podařilo trochu omladit. Bylo by fajn, kdyby se k nám připojili i nějací kluci z dorostu.
A teď naopak, odešel někdo?
Pokud vím, tak nikdo neodešel. Jsme parta kluků, co mají rádi fotbal a jsme místní odchovanci, takže to většina z nás má kousek od baráku a po tréninku si můžeme společně dát pivo.
Otázka na závěr - bude pro Vás triumf v naší anketě znamenat nějaký příspěvek do klubové kasy?
Je pravda, že jako jeden z prvních mi gratuloval náš kapitán Jan Cruz, který je zároveň i pokladníkem, se slovy „to bude drahé.“ O víkendu nás čeká generálka na novou sezonu a po zápase proběhne i zápisné spojené s oslavou postupu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.