Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.09.2015 15:00

6.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hořepník veze z Božejova cenný bod, hattrickem se o to postaral Vojta Filip


Branky


0

V Božejově se utkaly týmy, kterým se v posledních kolech vůbec nedařilo. Zápas mužstev z konce tabulky však nenabídl špatný fotbal. Domácí Božejov hrál výborně v ofenzívě, hlavně v první půli si však božejovští s přesnou koncovkou nepotykali. Hosté z Hořepníka zase ukázali, jak se bojuje o mistrovské body. Fotbal, který diváky musel bavit, nakonec skončil smírně. Bod za remízu v poměru 3:3 je úspěchem hostujícího mužstva, domácí vzhledem k průběhu zápasu byli ke třem bodům blíže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Božejov v první půli selhal v koncovce, z velkého tlaku vydoloval pouze gól

Vzájemný zápas obou týmů na konci minulé sezony skončil v Božejově bezbrankovou remízou, když si žádné z mužstev nevytvořilo za celý zápas téměř žádnou brankovou příležitost. Tentokrát bylo vše jinak. V první půli dominoval domácí Božejov, který od samého záčatku utkání dával najevo, že prahne po třech bodech. Domácí hráli velmi svižný, kombinační fotbal, kterým dělali hostující obraně velké problémy. V první poločase domácí hrozili nejen po individuálních či kombinačních akcích, ale také především z rohových kopů. Těch božejovští v průběhu úvodního dějství zahrávali obrovské množství, zkušený Radek Kopejtko posílal do vápna jeden nebezpečný centr za druhým, hostující obrana si i s velkou dávkou štěstí se všemi rohovými kopy však poradila. 

 

Ve vzduchu v hostující šestnáctce kraloval zejména vytáhlý hořepnický stoper Petr Starka, který společně s výborným hlavičkářem Pavlem Dlouhým spoustu vysokých míčů odvrátili z pohledu hostů do bezpečí. Když to domácím nevycházelo vzduchem, zkoušeli to čím dál častěji po zemi. Obrovské šance domácích hráčů dvakrát na brankové čáře hasil hořepnický Petr Zíka, několik střel z dobrých pozic pak povětšinou mířilo mimo zařízení. Skvělou individuální akcí se po půlhodině hry prezentoval šikovný Pavel Kubů, který po krásném sólíčku udělal blafák i hostujícímu brankáři, z úhlu však prázdnou bránu netrefil. Hosté hrozili pouze sporadicky, po jedovce Ondry Petrů však mohli jít do vedení, míč ovšem o centimetry minul levou tyč domácí brány.

 

Ve 34. minutě se domácí konečně dočkali gólu. Do zaslouženého vedení poslal božejovské Mirek Fučík, který se po kombinační akci ocitl sám před hostujícím gólmanem, kterého s přehledem obstřelil. Chvíli poté mohli domácí zvýšit své vedení, ale proti byl hostující gólman Aleš Dlouhý, který tutovku božejovského útočníka zneškodnil. Až do konce první půle měli domácí více ze hry, za svou neplodnou produktivitu však byli na samém konci úvodního dějství tvrdě potrestáni.

Individuální akci hořepnického Vojty Filipa zastavil domácí zadák uvnitř pokutového území jen za cenu faulu, nařízenou penaltu posléze sám faulovaný se štěstím proměnil. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1, který mnohem více těšil hostující fotbalisty.

 

V dramatické druhé půli byl Božejov vítězství blíže, bod Hořepníku zajistil třígólový střelec Vojta Filip

Božejovští si do druhé půle nedokázali přenést tlak z úvodního dějství. Hořepničtí si o přestávce v kabině rozebrali, co bylo v první půli špatně a po přestávce začali hrát mnohem lépe. Jejich brejková hra na domácí začala platit. Božejovskou obranu nejvíce zlobil Ondra Petrů s Martinem Jelínkem, a také útočník Vojta Filip, který na hrotu operoval téměř sám, přesto se dokázal v druhé půli ještě dvakrát gólově prosadit. V 56. minutě zápasu se zvýšená aktivita hostů projevila i na skóre. Hořepnický stoper Petr Starka vyvezl z vlastní poloviny hřiště míč, poté vysunul rozběhnutého Vojtu Filipa, který z levé strany prostřelil božejovského brankáře Haška.

 

Domácí tým inkasovaná branka zaskočila. Znervózněli nejen hráči na hřišti, nervozita byla znát i na božejovské střídačce, na lavičkách kolem hřiště zrovna tak. Naštěstí pro domácí mužstvo jejich herní útlum netrval dlouho. V 68. minutě přišel centr do hostující šestnáctky, kde se hlavičkující Fučík srazil s hořepnickým brankářem. Tento střet byl posouzen jako nedovolený zákrok hostujícího Aleše Dlouhého, a tak dostali domácí výhodu pokutového kopu. Tu s přehledem využili, úspěšným střelcem byl Jaroslav Kumžák. Hned minutku po vyrovnávací brance přišla další gólová radost do domácího tábora. Jeden z božejovských hráčů poslal přesný pas na volného Radka Kopejtka, který podél vybíhajího gólmana poslal domácí tým do vedení.

 

Obrat v zápase domácí tým opět dostal do sedla, v následujících minutách se hrálo převážně před hostující bránou. Božejovští mohli přidat i pojišťující gól, ale krásná střela zpoza šestnáctky skončila pouze na tyči hostující branky. V 73. minutě však udeřilo na opačné straně hřiště. Svůj výborný výkon korunoval třetí brankou Vojta Filip, který využil dobré akce a následné přihrávky Ondry Petrů a opět prostřelil božejovského gólmana Haška. V posledních patnácti minutách se odehrával na hřišti urputný boj. Hosté zuby nehty bránili remízu, domácí naopak chtěli za každou cenu zápas rozhodnout pro sebe. Největší šanci k tomu měli v poslední minutě utkání, ale střela domácího útočníka z malého vápna našla jen rukavice připraveného gólmana Aleše Dlouhého. V zajímavém zápase se tak body dělily, z čehož měli daleko větší radost hráči Hořepníka.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Božejov
Jaroslav Kumžák (hráč Božejova): Po špatných výkonech i výsledcích z minulých kol jsme šli do zápasu s jediným cílem - vyhrát. To se nám nepovedlo, takže jsme hodně zklamaní. Zápas jsme rozehráli dobře, v první půli jsme měli mnoho brankových příležitostí, kopali jsme snad patnáct rohů, bohužel jsme z toho vytěžili pouze jeden gól. Začátek druhé půle jsme prospali, čehož hosté využili. Poté jsme výsledek během minuty otočili a měli si to už pohlídat. Byli jsme herně lepší, zbytečně jsme ztratili dva body. Snad zabereme v dalších zápasech.

TJ Sokol Hořepník
František Jelínek (funkcionář Hořepníka): Domácí byli herně lepší a technicky vyspělejší. Naši hráči však dali do hry srdce a příkladně bojovali. Věřím, že je to povzbudí v dalších bojích v této pro ně náročné soutěži. Vzhledem k průběhu zápasu a vzhledem k tomu, že nám opět chyběli klíčový hráči, kteří tým táhli v minulé sezoně, má pro nás vybojovaný bod téměř cenu zlata.



Sestavy


TJ Sokol Božejov
T. Hašek [-] - M. Havlík [-] (73. J. Šátek [-] ) , P. Kubů [-] , R. Kopejtko [-] , J. Kumžák [-] , J. Vacek [-] , M. Fučík [-] , J. Kumžák [-] , J. Menhard [-] , T. Maršák [-] , M. Carva [-]

TJ Sokol Hořepník
T. Dlouhý [-] - M. Severa [-] , R. Filip [-] (56. J. Blažek [-] ) , V. Mezera [-] , L. Havlín [-] , P. Starka [-] , O. Petrů [-] , M. Jelínek [-] , P. Zíka [-] , P. Dlouhý [-] , V. Filip [-]

ŽK: 38. P. Dlouhý .
Hráči zápasu: M. Fučík - P. Starka , V. Filip .
Místo: Božejov. Počet diváků: 60. Rozhodčí: OBRANEC Dušan - KNĚŽÍNEK Jiří (N), JELÍNEK František (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.