2:2
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.04.2016 15:30

17.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bojovný zápas v Hořepníku vítěze nepoznal


Branky


0

Hořepník vs Plačkov, to byl zápas dvou týmů, kterým jde ještě o hodně. Platí to především o domácích, pro které je každý zápas existenční. Případný sestup by dost možná znamenal hořepnický pád až do IV. třídy, či nepřihlášení týmu do soutěží. V bojovném zápase se nakonec urodila remíza, která více těší domácí mužstvo. Hořepník odehrál zejména druhou půli opět v křeči, dlouho to pak vypadalo na třetí porážku v poměru 1:2 v řadě. V 80. minutě však prudkou hlavičkou rozvlnil síť plačkovské branky Tomáš Dlouhý a rozhodl o tom, že se v Hořepníku body dělily.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas přinesl góly ze vzduchu, na hlavičku Romana Filipa odpověděl René Zemek

Důležitý zápas v Hořepníku neodehrálo ani jedno z mužstev v optimálním složení. Na domácí straně chyběl Pavel Moravec, Jan Jelínek a také Pavel Dlouhý, který za své extempore v Ústrašíně vyfasoval stopku na šest zápasů. Domácím však v nelehké situaci šel vypomoci stoper Michal Joneš, který má za sebou rok a půl trvající fotbalovou pauzu. Na volný post předstopera se pak postavil Petr Buchta, jenž do Hořepníka přišel na hostování z Velké Chyšky. Také plačkovská sestava měla k ideálu daleko. Hostům chyběl T. Keller, O. Kubů či L. Ehrlich.

 

Zápas, v němž šlo oběma týmům o hodně, by fotbalového fajnšmekra zřejmě nenadchnul. Nervozita svazovala nohy zejména domácím, který bojují doslova o holou existenci. Hra se odehrávala převážně mezi šestnáctkami, na mokrém terénu bylo k vidění spíše hodně bojovnosti než fotbalové krásy. Šancí se na obou stranách urodilo jako šafránu. Hostující hru režírovali zejména lehkonozí Kalivoda se Zemkem, Hořepničtí pak spoléhali především na rychlé brejky. První vážnější atak domácí branky přišel v desáté minutě, střílený centr před Lapáčkovu bránu však pouze prolétl hořepnickým malým vápnem, aniž by nalezl adresáta. V 18. minutě zčista jasna udeřili domácí. To když do hostujícího vápna přišel dlouhý centr Michala Joneše, na nějž nejvýše vyskočil nejmenší hráč na hřišti, Roman Filip, který přeloboval Novotného. 

 

Hosté, kteří po celý zápas byli iniciativnější, odpověděli po pár minutách, a také to byl gól ze vzduchu. Přesný centr Kalivody z levé strany nalezl Reného Zemka, který potvrdil gólovou fazónu. Do konce poločasu už se toho moc zajímavého neudálo. Ani jeden tým si nedokázal vytvořit čistokrevnou šanci, a tak se do kabin odcházelo za stavu 1:1.

Zlatý bod do hořepnického vlastnictví přinesla hlavička Tomáše Dlouhého

Po přestávce hořepnickému týmu tradičně došly síly, a tak se míč zdržoval téměř výhradně na hostujících kopačkách. Domácí obrana však fungovala až na malé vyjímky spolehlivě, takže se brankář Lapáček příliš ohánět nemusel. Několik plačkovských střel bylo zblokováno obětavě hrajícím domácím týmem, párkrát pak hosté dlouze váhali se zakončením, až ho stačila domácí obrana odklidit do bezpečí.

 

Hořepnická obranná taktika přinášela ovoce přesně sedmdesát minut. Poté přišla pro domácí smolná situace, když se do možného brejku mohl dostat Vojta Filip, na mokrém terénu ho však neposlechl míč, jenž se dostal k hostujícím hráčům, kteří podnikli přímočarou křídelní akci a po milimetrově přesném centru do vápna Lapáčka zblízka prostřelil nejlepší hráč Plačkova, Jiří Kalivoda. Domácí po inkasované brance hledali poslední zbytky sil k možnému zoufalému náporu, a našli je nečekaně brzy.

 

V 80. minutě kopal roh domácí Vojta Filip, na prudký míč si krásně naběhl Tomáš Dlouhý, který nechytatelnou hlavičkou přinesl obrovskou radost do zelenobílého tábora. Pro hořepnického kapitána, který v minulé sezoně patřil k elitním okresním kanonýrům, to byla po vleklých zdravotních potížích vůbec premiérová mistrovská branka v tomto ročníku soutěže. Pro domácí mužstvo však měla nevyčíslitelnou hodnotu. Posledních deset minut už se odehrálo v naprosté plačkovské režii. Zisk tří bodů pak odmítl jeden z hostujících hráčů, který ve výborné pozici o milimetry minul zařízení. V bojovném zápase si tak oba týmy body rozdělily, více radosti ze získaného bodu měli bezesporu Hořepničtí, kteří se však po překvapivé výhře Ústrašína nad Maratonem i tak usadili na dně tabulky.

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Hořepník
Pavel Dlouhý st. - funkcionář: Jsme v nelehké situaci. Vzhledem k průběhu zápasu a také k tomu, že jsme opět měli velké problémy se sestavou, je získaný bod velmi cenný. Snad kluky povzbudí a dodá jim sebevědomí. Mrzí mne přístup Honzy Jelínka, který bez omluvy nepřišel na zápas. Je to pro nás nepostradatelný hráč. Ale když za sezonu odehraje sotva půlku zápasů, je to pak těžké. I proto jsme tam kde jsme...

TJ Sokol Plačkov
Martin Němec - obránce: Na těžkém terénu se hrál bojovný zápas. První poločas byl vyrovnaný, po přestávce jsme pak měli více ze hry, dostali jsme se do vedení a měli ho udržet. Bohužel jsme si v závěru nepohlídali standartní situaci a domácí nás za to potrestali vyrovnávací brankou.



Sestavy


TJ Sokol Hořepník
J. Lapáček [-] - R. Filip [-] , M. Joneš [-] , L. Havlín [-] (58. M. Severa [-] ) , P. Starka [-] , T. Dlouhý [-] , O. Petrů [-] , M. Jelínek [-] , P. Zíka [-] , P. Buchta [-] (68. P. Vesecký [-] ) , V. Filip [-]

TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - L. Palán [-] , J. Kašpar [-] , R. Štěpán [-] (78. Z. Kratochvíl [-] ) , M. Němec [-] , K. Vaňous [-] , R. Hájek [-] , R. Zemek [-] , J. Kalivoda [-] , F. Mottl [-] , R. Tesař [-]

ŽK: 75. P. Zíka - 21. R. Zemek .
Hráči zápasu: M. Joneš , O. Petrů - J. Kalivoda , R. Zemek .
Místo: Hořepník. Počet diváků: 50. Rozhodčí: POUL Daniel - DLOUHÝ Pavel (N), JANĎOUREK Milan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.