Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.04.2016 16:00

18.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Horní Cerekev deklasovala Počátky a dál neohroženě vládne Poutník lize


Branky


10. J. Serbus , 23. L. Suchý , 50. L. Loukota , 61. L. Suchý , 65. L. Suchý , 77. J. Razima , 87. P. Chadim - 51. R. Měkuta
0

Rázný krok za vytouženým postupem do 1.B.třídy udělali fotbalisté Horní Cerekve, když v 18. kole Poutník ligy rozebrali hosty z Počátek. Horní Cerekev po Obratani jasně přehrála dalšího soka ze špice tabulky a dala všem jasný důkaz o tom, kdo je v této soutěži nejlepším mančaftem. O postup by nyní hornocerekvické mohl připravit pouze zázrak, jedenáctibodový náskok na čele tabulky zdá se býti rozhodujícím.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lídr tabulky šel od začátku za vítězstvím, Serbus se Suchým zařídili poločasové vedení Horní Cerekve

Krásné slunečné sobotní odpoledne, výborný terén, kvalitní soupeř, boj o postup – co víc si mohou fotbaloví diváci přát…snad už „jen“ kvalitní fotbal a vítězství domácího mužstva. Obojího se dočkali, ze začátku to ale nebylo tak snadné, jak napovídá výsledek utkání.

 

Od úvodního hvizdu se do sebe obě mužstva pustila s úmyslem zvítězit, domácím velí vidina postupu bodovat v každém zápase a hosté měli cerekvickým co vracet z podzimu (Počátky – HC 1:6). Rychlá hra, akce se střídají na obou stranách, zatím bez vyložené šance, až přišla 8. minuta a závar před domácí brankou, poslední střelu Vlčka zblokoval Kůta a založil tím akci domácích, kterou zakončil centr Suchého na hlavu Serbuse a ten poslal nekompromisně domácí do vedení.

 

Hra ještě více nabrala na tempu, na hráčích obou mužstev byla vidět snaha o útočnou hru. Staňkovu vydařenou střelu ze 30 m pod břevno ještě brankář Novotný vytáhl na roh, ale na zakončení Suchého po křídelní akci Havla a zpětné přihrávce už nestačil – 2:0. Opticky se domácí dostávali do převahy a nadále předváděli bojovnou, ale i líbivou a účelnou hru se zakončením. Po kolmém vysunutí Mezery samostatný nájezd Kůty zneškodnil hostující brankář, Suchého křižná střela jen těsně minula počáteckou branku. Do kabin šli domácí s dvoubrankovým náskokem, ale z odehraných 45 minut bylo cítit, že se ve druhé části hry ještě máme na co těšit.

Hra jako z partesu, domácí poslali Počátky domů se sedmigólovým přídělem

Hosté se odmítali smířit s nepříznivým stavem, ale Kocourek ve velké šanci těsně po přestávce sám před domácím brankářem Bečicou neuspěl a tak přišel trest. Z protiútoku se zrodila jedna z nejhezčích akcí utkání, kdy Suchý nacentroval do šestnáctky míč na nabíhajícího Serbuse, ten posunul patou na Kůtu, povedená střela domácího kapitána sice skončila na břevně, ale odražený míč si na prsou zpracoval Havel a zblízka skóroval vedle bezmocného brankáře hostí – 3:0! Snad ještě v euforii z výrazného vedení však domácí nechali zpracovat odražený míč počáteckého Měkutu, ten nezaváhal a z hranice velkého čtverce přesnou střelou k tyči překonal jinak spolehlivě chytajícího Bečicu – 3:1.

 

O pár minut později ještě střídající Švarc našel před domácí brankou Měkutu, ten však hlavičkoval mimo tři tyče cerekvické branky. To bylo ze strany hostů na delší dobu vše, protože domácí se brzy z obdržené branky vzpamatovali a tak mohla přijít excelentní pětiminutovka Lukáše Suchého. Útočná snaha HC byla zúročena v 61. minutě. Metr před šestnáctkou byl faulován agilní Serbus, míč si přichystali tradiční exekutoři Havel se Suchým, Havel se s míčem jen „pomazlil“ a Suchý krásnou střelou přes zeď do pravé šibenice zvýšil na 4:1, čímž definitivně vzal hostům šance na bodový zisk.

 

Domácí soupeře přehrávali a dostávali se do dalších zakončení. O čtyři minuty se předchozí akce zopakovala jako z televizního záznamu – Serbus faulován, trestný kop zahrává Suchý a opět přes zeď překonává hostujícího brankáře přesnou střelou, která se otřela o břavno, teď však na opačné straně brankáře – 5:1. Spokojení diváci měli možnost tleskat dalším akcím, z nejpovedenějších vyberme uvolnění Mezery a jeho přesný centr na Havla, jehož hlavičku kryl brankář Novotný. Jen o pár minut později se vyplatilo napadání počátecké rozehrávky střídajícímu Pavlu Chadimovi, vybojoval rohový kop, který hosté odvrátili jen na hranici šestnáctky. Tam si na míč počkal čerstvý otec Jan Razima a krásnou střelou z voleje k tyči skóroval – 6:1.

 

Následovala akce neúnavného Serbuse, který si přehodil obránce a prudkou střelou rovnou ze vzduchu trefil spojnici tyčí Novotného svatyně. Hned vzápětí zopakoval svůj střelecký výstup Razima, tentokrát bez gólového efektu, ale jeho střela určitě zapadla do rámce utkání s množstvím úspěšně zakončených akcí. Až pět minut před koncem zahrozili hosté, ale střelu jejich hráče obětavě pádem zablokoval střídající Plachý. Gólovou tečku obstaral v 87. minutě domácí kapitán Kůta, když zužitkoval kolmou přihrávku Chadima a podél vybíhajícího brankáře stanovil konečný stav 7:1. Domácí tak ještě překonali podzimní výsledek a po závěrečném hvizdu celý tým sklidil zasloužený potlesk více než stovky diváků.



Ohlasy k zápasu


SK Horní Cerekev
Jiří Topka - trenér: Chci pochválit hráče za bojovnost i fotbalovost, všichni podali na svém místě velmi dobrý výkon a díky tomu jsme soupeře dokázali přehrát po všech stránkách. Vyzdvihnul bych hru Serbuse, Kůty, Havla a zejména Suchého, který byl u většiny vstřelených branek.




Sestavy


SK Horní Cerekev
A. Bečica [-] - J. Koten [-] - M. Kůta [-] , J. Havel [-] - J. Serbus [-] - Š. Filsoch [-] , J. Razima [-] , P. Staněk [-] , L. Suchý [-] , L. Loukota [-] , J. Mezera [-] (74. P. Chadim [-] )

TJ Spartak Počátky
F. Novotný [-] - T. Pavlíček [-] , R. Měkuta [-] , V. Kocourek [-] , P. Wiener [-] , T. Vlček [-] , D. Blažek [-] , J. Doležal [-] , M. Tesař [-] , M. Pavlíček [-] , P. Neuber [-] (45. D. Švarc [-] )

ŽK: 35. J. Mezera - 64. R. Měkuta .
Hráči zápasu: M. Kůta , L. Suchý , J. Serbus .
Místo: Hor. Cerekev. Počet diváků: 40. Rozhodčí: BEZSTAROSTA Jiří - MEZERA Jiří (N), BRÝNA David (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.