3:2p.
(2:0)
53. T. Hrbek (vl.)
70. A. Trejbal
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.08.2021 17:00

1.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dramatický zápas v Lišanech šel do penalt


Branky


19. J. Haifler , 37. J. Haifler - 53. T. Hrbek (vl.) , 70. A. Trejbal
5

Velmi zajímavý duel byl k vidění na hřišti lišanského SK, kam zavítal Řevničov. Sparta má ve svém kádru zvučnou posilu v podobě Adama Trejbala, který byl na hřišti znát. Právě on zatápěl nejvíce lišanské defenzivě, ale i díky výbornému Řepkovi v brance šel zápas až do penalt, po kterých se radovali domácí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvakrát Haifler

Vstup do utkání patřil hostujícímu celku, který využil vlažného vstupu domácích a ihned se tlačil do šancí. Fujera s Husákem lišanskou obranu nepřekonali. Územní převahy Sparta nevyužila, a tak si vzali slovo zelenobílí. Upozornit na sebe nechal Haifler, ale Peterku nepřekonal. To ale neplatilo v 19. minutě, kdy byl šťastnější domácí hráč. Pasekovo zakončení brankář Řevničova vyškrábl, ale míč se dostal k Haiflerovi a ten bez problémů uklidil do sítě - 1:0.

 

Řevničov mohl litovat neproměněných šancí ze začátku zápasu, ale stále zbývalo spoustu času s výsledkem něco udělat. Hosté ale nevyužili ani další svou příležitost, tentokrát byl neúspěšný Trejbal. Hra Sparty nebyla taková, jakou by si představovala a přišel druhý trest. Řepka dlouhým výkopem vyslal Roušavého, jehož centr našel neobsazeného Haiflera a ten se radoval podruhé - 2:0. Lišany tak získaly do druhé půle velmi slibný náskok. Ale všichni víme, co vítězství 2:0 může znamenat...

Trejbal poslal zápas do penalt

Dvougólové manko čekalo na hostující celek, kterému na změnu skóre zbýval pouhý poločas. A se Spartou mohlo být ještě hůře! Domácí si vypracovali velmi slibné šance, ale Paseka s Roušavým klid na domácí kopačky nepřinesli. Řevničov ofenzivní snažení lišanských hráčů přežil a řekl si znovu o slovo. Vědět o sobě dal Trejbal, posila z Baníku Lubná. Technicky velmi zdatný fotbalista prošel kolem brankové čáry a stříleným centrem donutil Z. Řepku míč vyrazit. Kulatý nesmysl se ke smůle domácích odrazil do míst, kde stál Hrbek, od kterého se odrazil za brankovou čáru - 1:2.

 

Řevničov jako by ožil. Hosté cítili šanci k vyrovnání a šli za ní. Lišanská obrana byla v permanenci a pod neustálým tlakem. Právě z toho pramenila chyba při přihrávce gólmanovi domů, která postrádala razanci. Míč ukořistil Trejbal a kličkou bezmocnému Z. Řepkovi nedal šanci - 2:2. Do konce zápasu zbývaly dvě desítky minut a hosté šli stále za další brankou. Z řevničovských hráčů byla cítit touha naplno bodovat.

 

Hosté byli velmi blízko, ale i domácí dali do zbytku utkání všechny síly. To bylo vidět v případě obranného skluzu Fehera a následného výborného zákroku Z. Řepky proti L. Skoupému, kterému lapil téměř jasný gól. Jelikož ani zajímavá střela Trejbala nenašla prostor branky, přímý kop domácího celku v samém závěru také mířil mimo, zápas dospěl do penaltového rozstřelu.

 

Penaltový rozstřel měl svého hrdinu, kterým byl lišanský brankář. Zdeněk Řepka chytil hned dva penaltové pokusy, jeho spoluhráči byli stoprocentní a plusový bod zůstal doma.

 



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Zdeněk Řepka, brankář: Před zápasem jsme věděli, jakému soupeři čelíme. Osobně si myslím, že Řevničov bude patřit do první pětky okresu. Šli jsme do zápasu s respektem a možná až s velkým, což se ukázalo v prvních 15 minutách. Poté jsme převzali otěže zápasu. Těžko říci, jak by vypadal zápas, kdybychom začátkem druhého poločasu proměnili naše stoprocentní šance a odskočili na tři, na čtyři góly. Bohužel, jak u nás bývá, nadřeme se na góly a ty jednoduché nedáme. Šance jsme neproměnili a pak jsme se strachovali, abychom vůbec nějaké body získali. Musím říct, že po hodině hry měli šance skoro pouze hosté. Penalty jsou pak o štěstí, které se přiklonilo k nám, i když musím říci, že jsem nám v této dovednosti věřil.

SK Sparta Řevničov
Jan Fujera, útočník: Do Lišan jsme přijeli vyhrát. Do zápasu jsme vstoupili aktivně, ale góly dával soupeř. V úvodních patnácti minutách jsme byli lepší, ale postupně s námi soupeř držel krok a šel do vedení. Ve druhém poločase jsme se dokázali zvednout a díky aktivnímu Adamovi srovnali. Škoda neproměněných šancí, mohli jsme odvézt tři body. Díky klukum z Lišan za skvělý první mistrák. Snad na jaře znovu!



Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - M. Šutera [-] (71. P. Ledvinka [-] ) , J. Haifler [-] , L. Hanzl [-] (90. D. Beneš [-] ) , R. Žalud [-] , D. Roušavý [-] , P. Kindl [-] (46. J. Feher [-] ) , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] , T. Hrbek [-] , L. Řepka [-]

SK Sparta Řevničov
J. Peterka [-] - L. Přibyl [-] (46. V. Kapr [-] ) , L. Vait [-] , M. Pedál [-] (44. J. Urbanovič [-] ) , M. Tóth [-] - J. Murčo [-] , A. Trejbal [-] , F. Skoupý [-] , L. Skoupý [-] (86. L. Petráček [-] ) - J. Fujera [-] (75. P. Kohout [-] ) , J. Husák [-] -

ŽK: 90. D. Roušavý - 50. J. Fujera , 83. P. Kohout .
Hráči zápasu: Z. Řepka , J. Haifler , J. Feher - A. Trejbal , L. Vait , J. Peterka .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: ŽEMLIČKA Josef - CVEKL Jan, KINKAL Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip experta: výhra domácích

Obecně těžko předpokládat , jak jakýkoliv tým na okrese se v covidové době schází. Ač Řevničov přivedl výbornou posilu do útoku v podobě Adama Trejbala, tak jakožto kapitán týmu musím věřit v naše vítězství na domácí půdě.

Tip: výhra domácích