Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.10.2021 14:30

8.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Slavonice v okresním derby nadělili Peči šest branek


Branky


20

V osmém kole Okresního přeboru na sebe narazili dva týmy z horních pater tabulky, pořadí určovalo pouze skóre, počasí bylo objednáno, diváci zaplnili tribunu, derby mohlo začít.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas vyhráli domácí

Hosté se na začátku utkání pokusili o několik dlouhých nákopů za obranu domácích, ale nic jim to nepřineslo, za to domácí, po nevydařeném zápase v přechozím kole v Novosedlech, vlétli do důležitého utkání s ukázkovým nasazením, byť s trochou nervozity, ale ta během pár minut opadla. Domácí si začali hrát svojí hru, v prvních jedenácti minutách tři neproměněné stoprocentní šance mrzeli, ale v 13. minutě, po pěkné akci, se dostal k míči Martin Bodlák a nekompromisně ho poslal z levé hranice velkého vápna, tvrdou ranou, do pravého rohu Plachého branky. Domácí byli silní na míči, ovládali střed hřiště, vytvářeli si šance, které neproměňovali a hosty z Peče defakto do ničeho nepouštěli, až na ojedinělou křižnou střelu z 41. minuty Josefa Nováka z hranice velkého vápna, která minula Pospíchalovu branku. Po rozehrání od domácí branky a rychlém přechodu do útoku se k míči dostal Tomáš Lukš, který  svým třetím gólem v sezóně zvyšoval na 2:0, zrovna probíhala 43. minuta. Pro domácí důležitý gól do šatny.

Slavonice jasně ovládly derby

Po změně stran, přesně v 47. minutě útočník domácích Petr Marhoun vstřelil branku na 3:0, hosté byli viditelně otřeseni, nedařilo se jim, domácí je dostupovali a odebírali míče, v 52. minutě po akci po levé straně hřiště se dostal do vápna aktivní Petr Marhoun, který byl faulován ve velkém vápně a hlavní rozhodčí nekompromisně a bez diskuzí nařídil pokutový kop. K zahrání se postavil střelec první branky Martin Bodlák, ten si postavil balon na značku pokutového kopu, rozběhl se a neproměnil. Štěstí pro hosty, protože slavonický bomber tyto situace normálně s přehledem proměňuje. Hosté však netušili, že za krátko budou prohrávat o čtyři branky. To probíhala 55. minuta, krásná akce ze středu hřiště na levou stranu, kolmá přihrávka pokutovým územím a skluzem zakončující Matouš Nikrmajer, který v té době byl na hřišti asi dvě minuty, povedené střídání. Hosté byli evidentně otřeseni z průběhu utkání, domácí je zastavovali ve středu hřiště, neumožňovali jim rozehrávku, všechny akce končili hned v zárodku, velkou zásluhu na tom měl výborně hrající středopolař domácích Martin Jindrák, který vymazal ze hřiště Tadeáše Jindru, který se po celý zápas k ničemu nedostal. 72. minuta a na světelné tabuli se měnilo skóre, po opět krásné akci zvyšoval na 5:0 domácí záložník Pavel Slabý, který hrál svoje zatím nejlepší utkání v sezóně, nabíhal si, dovolil si kličku jeden na jednoho, útočil, bránil, nic nevypustil a pravou stranu svým výkonem ovládl, samozřejmě i za pomoci pravého obránce Martina Jahody, Jiří Novák, útočník hostí si na jejich straně takřka nezahrál a ani jednou vážně nezahrozil. Domácí se hnali do útoku, cítili, že soupeř neklade větší odpor a je prostor na vstřelení většího počtu branek. Velký počet střeleckých pokusů končil vedle brány, aktivní Milan Trávníček měl několik možností vstřelit branku, ale né a né se trefit, až v 90. minutě uzavřel krásnou střelou a gólem na 6:0 utkání, po rozehrání ve středovém kruhu hlavní rozhodčí ukončil utkání a domácí hráči společně s velkým množstvím diváků mohli slavit jednoznačné vítězství.

Autor: Martin Skoumal



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Slavonice
Martin Skoumal (trenér): Hráli jsme doma a chtěli jsme se konečně předvést v plné parádě, předchozí domácí utkání nám herně nevycházela podle našich představ a zůstávali jsme daleko za očekáváními a naším potenciálem. V tomto utkání jsme to chtěli zlomit a myslím, že se nám to povedlo. Provedli jsme několik změn v obsazení jednotlivých pozic, které se v celkovém souhrnu vyplatili. Celý zápas jsme měli pod kontrolou, ovládli jsme střed hřiště, obrana pochytala všechny nákopy soupeře, vstřelili jsme branky a zaslouženě vyhráli. Ačkoli jsme vstřelili šest branek a jsme schopni je střílet pravidelně, tak mě trápí špatná efektivita. Při vypracování šance si nedokážeme vyhovět v útoku a díky tomu neproměňujeme velké množství takřka stoprocentních šancí, což se nám může v budoucnu vymstít a taky se nám to už vymstilo a zrovna v minulém utkání, které jsme po velké bitvě a spoustě neproměněných šancí prohráli. Velký dík patří fanouškům, kteří přišli ve velkém množství, 200 platících a k tomu zhruba 70 neplatících (ženy a děti) vytvořili krásnou kulisu. Mám-li zvolit dva hráče utkání za domácí a přidal bych k tomu, dva hráče celého utkání, tak Martin Jindrák a Pavel Slabý svými výkony předčili všechny a pomohli nám k jednoznačné výhře.




Sestavy


TJ Sokol Slavonice
J. Pospíchal [-] - P. Slabý [-] , T. Lukš [-] , M. Trávníček [-] , F. Žampa [-] , P. Marhoun [-] , M. Jahoda [-] , M. Balík [-] , M. Bodlák [-] , M. Jindrák [-] , J. Anděl [-]

FC Peč
T. Plachý [-] - L. Tomšů [-] , O. Novotný [-] , R. Pátek [-] , R. Kuneš [-] , V. Hledík [-] , J. Novák [-] , J. Novák [-] , T. Jindra [-] , F. Smejkal [-] , T. Doležal [-]

ŽK: 60. M. Balík , 90. M. Trávníček .
Hráči zápasu: M. Jindrák , P. Slabý .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Bumba František - JANÁK Pavel, SAIDL Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Fanoušek, Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér - FC Peč | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Fotograf - TJ Kunžak | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů