FOTO: Husinec otočil domácí zápas s rezervou Strakonic


Branky


23

Domácí měli za soupeře silnou rezervu Junioru Strakonice a byli jí víc než rovnocenným soupeřem. Bylo to spíš remízové utkání, ale štěstí se přiklonilo na stranu domácích, kteří tak před závěrem podzimu mohou být v pohodě a užívat si místa ve středu tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli se vedení ujali hosté

První poločas to byl vyrovnaný výkon z obou stran, kdy hosté měli možná víc minut držení míče, ale po fotbalové a taktické stránce to bylo naprosto vyrovnané. Husinečtí se drželi víc vzadu, zodpovědně bránili a vyjížděli k rychlým protiútokům.

 

To vydrželo do 9. minuty, když udeřil Junior Josefem Šourkem a šel do vedení - 0:1.

 

Domácí hochy od Blanice to nerozhodilo a pokračovali ve své hře. Přitlačili a začali hrát strakonickým fotbalistům víc do těla a to na ně platilo. Přišly i šance, ale Štangret a zejména Balica své šance neproměnili.

 

Jak ubíhal čas poločasu, hra se víc přesunula do středu hřiště a domácí vyjížděli ze stran k nebezpečným brejkům, ale vše končilo na velkém vápně střelou buď do gólmana Uhříčka, nebo nad branku.

 

Strakonice dokázaly v prvním poločase ještě jednou dostat míč do branky domácích, ale tu rozhodčí po konzultaci s asistentem kvůli údajné ruce odvolal. Poločas tedy skončil těsným vedením hostí.

Ve druhé půlce domácí skóre otočili

Druhý poločas byl podobný prvnímu. Hosté sice získali územní převahu a byly chvilky, kdy domácí mužstvo zatlačili na svou polovinu hřiště, ale obětavá hra Husince a výborný gólman Martin Váša již nic nepropustili.

 

V 68. minutě přišla pěkná kombinace domácích, míč se dostal k volnému Patriku Ťápalovi a bylo srovnáno - 1:1.

 

Hosté byli brankou domácích zaskočeni natolik, že na delší dobu vypadli za hry. V závěrečné čtvrthodince se trochu přiostřilo a rozhodčí Hnilička musel několikrát sáhnout pro žlutou kartu na obě strany a taky krotit horké hlavy. Vše ustál velmi dobře a pro závěr utkání si zajistil klid.

 

Za nerozhodného stavu měli nejprve možnost strhnout zápas na svou stranu hosté, kteří si vypracovali dobrou možnost. Ve stoprocentní šanci ale Josef Šourek trefil z malého vápna pouze otočenného brankáře domácích.

 

Pro hosty přišla zlá chvilka v 84. minutě, to přichází úder domácích po pravé straně hřiště. Rychlá akce domácích, kdy Ondřej Váša zatáhl míč k brance a nádhernou nahrávkou vyzval Tomáše Balicu ke skórování - 2:1. Husinečtí tak otáčeli skóre a pomalu čekali na závěrečný hvizd. Celé akci předcházelo autové vhazování, které podle hostujících hráčů bylo pomezním rozhodčím nařízeno na opačnou stranu, než mělo být.

 

V 90. minutě došlo ke kontroverzní situaci ve vápně Husince, kdy Balica nakopl jednoho ze strakonických fotbalistů. Hosté se tak dožadovali penalty a vyloučení husineckého záložníka, ale rozhodčí incident nepostřehli.

 

Hlavní arbitr Hnilička pak nastavil dvě minuty, ve kterých se nic nestalo a Husinečtí tak z Blanice vydolovali tři velmi cenné body.

 

 

Report sepsal: Ladislav Beran, redakčně upraveno



Ohlasy k zápasu


TJ Slavoj Husinec
Martin Toman: "Splnili jsme svůj milník 20 bodů. Jsme spokojeni. To však neznamená, že budeme vypouštět zápasy. Budeme si chtít ještě vylepšit pozici. Junior byl sympatický soupeř. V neděli se hrál vcelku pěkný fotbal, kdy jsme museli zápas otáčet po mojí chybě. Každopádně kluci zahráli skvělý match."

FK Junior Strakonice B
Jiří Baloušek: "Měli jsme dát 5 gólů a byl klid, první poločas jsme jasně dominovali s jednou šancí domácích po naší chybě. Druhý poločas trochu frustrace po neuznaném gólu, hra se vyrovnala. Po rychlé akci domácích na 1:1 jsme měli 100% šanci, kterou Pepa Šourek nedal. A potom zápas v režii někoho jiného a radši se k tomu nevyjadřovat. Kdo tam byl, ví, kdo ne, přečte si výsledek a řekne domácí vyhráli."



Počet diváků: 60. Rozhodčí: Hnilička Jaroslav - ONDRA Milan, HARVALÍK Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
24. 10. 2021 17:40
Hodnocení zápasu
Automatický komentář z expert tipu     23. 10. 2021 19:09

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2021 18:48

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2021 16:12

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2021 15:02

Tip experta: výhra domácích

Vyrovnaný zápas, v kterém si myslím, že když Husinec ubrání Balouška, tak vyhraje.

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2021 18:50
Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 20:19

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 20:06

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 19:32

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 11:44

Tip: remíza

Těžký zápas, který vidím na remízu.

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 06:47
Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 06:03

Tip: remíza