FOTO: Vacovští ztratili dvougólový náskok a s C týmem Prachatic remizovali


Branky


53. M. Kotrch (p.) , 57. P. Řezník - 32. F. Zitta , 42. A. Bujok
25

Tatran Prachatice C hostil v Aréně Jiřího Pavlíka SK Vacov, tým s ambicemi na postup do vyšší soutěže. V prvním poločase byli lepším týmem hosté a vypracovali si náskok dvou gólů, druhý poločas ale skončil přesně opačně a body se tak dělily.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvním poločase vstřelil dvě branky Vacov

Trojice rozhodčích, Hučík, Švec a Harvalík, hned po zahájení řídila svižný zápas. Pan delegát svazu Třeštík sledoval výkon arbitrů z tribuny a moc práce zřejmě neměl, neboť rozhodčí byli velmi dobří. Od prvních minut to bylo nervózní utkání a spíše boj než fotbal.

 

Hosté se uklidnili dřív a pomalu přebírali otěže hry. Po čtvrthodince hry začali mít hoši z pod javornické rozhledny převahu. Začali kontrolovat hru a vytvářeli si nebezpečné šance. Gólman Hopfinger se měl co ohánět a hlavně dost pochytal.

 

Ve 32. minutě již udeřilo a Filip Zitta posílá hosty do vedení. Vacovští tak korunovali své úsilí - 0:1. V poslední části první poloviny zmáčkli hosté prachatickou rezervu dost silně a chtěli rozhodnout.

 

Domácí obrana dirigovaná zkušeným Lachkovičem a Hopfingerem v brance odolávala až do 42. minuty. To se míč dostává k excelentnímu střelci hostí Antonínu Bujokovi a ten gólem do šatny zvyšuje na rozdíl dvou branek - 0:2. To mělo hosty nakopnout do druhého dějství.

Ve druhém poločase domácí vyrovnali

Jenže druhý poločas přišel na hřiště jako by jiný tým domácích. Hned od úvodních minut této části hry získali prachatičtí převahu. Byli důrazní v osobních soubojích a začali prověřovat gólmana Láchu.

 

V 53. minutě se probíjí obranou hostí Hrbek, toho fauluje při zákroku gólman Lácha, a hlavní sudí Hučík po krátké poradě s asistentem Harvalíkem ukazuje na bod pokutového kopu. Míč si připravil Miroslav Kotrch a nedává Láchovi šanci - 1:2.

 

Tato rychlá branka domácí nabudila a fotbal dostal spád. Domácí povzbuzeni brankou otevřeli hru, a poněvadž stejně hrál i soupeř, začal pěkný fotbal v dobrém tempu.

 

Po čtyřech minutách od branky domácích se k míči dostává Pavel Řezník a jeho střela se od jednoho z obránců hostí odráží jako by lobem přes obranu a zapadá k vzdálené tyči vacovské branky. Je srovnáno - 2:2.

 

Tato branka fotbalu pomohla, hra graduje a oba týmy chtějí vyhrát. Poslední část se divácky musela líbit. Hráči obou týmů chtěli rozhodnout. Domácí se víc soustředili na brejky a hosté na postupný útok. Obránci a v podstatě celý domácí tým dřel a hosté zase chtěli vyhrát a udržet tak první čtyřku.

 

Drama vrcholí, poslední útoky obou týmů, nejdříve na záblatské straně se nepodařilo Hrbkovi z dobré pozice skórovat a z následného protiútoku včasným vyběhnutím zmařil dobrou šanci Bujokovi  gólman Hopfinger .

 

Zápas skončil dělbou bodů. Je to z mého pohledu, stejně jako u většiny diváků, spravedlivý výsledek. Hosté měli víc v prvním dějství a ve druhém domácí. Zajímavý zápas se líbil a tak záblatské fotbalové dopolední menu bylo dobrým předkrmem před nedělním obědem.

 

 

Report sepsal: Ladislav Beran



Ohlasy k zápasu



SK Vacov
Marek Valta: "Do utkání jsme vstoupili opět dobře. První poločas byl plně v naší režii. Vstřelili jsme dvě branky a mohli jsme přidat další dvě. Bohužel se nám to nepodařilo a v poločase kvůli zdravotním problémům musel střídat Míra Vítovec a to nás hodně oslabilo. Soupeř toho využil a díky našim chybám srovnal skóre na 2:2. Poté jsem měli ještě dvě obrovské šance, které jsme však nedokázali proměnit. Špatná koncovka a chyby v obraně nás opět stály body. Je to trochu ohraná písnička. Snad se něco změní a nám se podaří najet na vítěznou vlnu."



Počet diváků: 60. Rozhodčí: Hučík Michal - ŠVEC Hynek, HARVALÍK Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
17. 10. 2021 14:25
Hodnocení zápasu
Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2021 09:11

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2021 18:30

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2021 14:45

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2021 14:30

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2021 11:02

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2021 00:41

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     14. 10. 2021 08:21
Lukáš Hulec

Expert: Jiří Baloušek
Tip experta: výhra hostů

Pokud céčko neposílí, anebo nenastoupí B tým, tak si hosté odvezou 3 body.

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 20:40

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 20:22

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 19:52

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 16:40
Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 16:38

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 09:50

Tip: výhra hostů

Vyrovnaný zápas, ale více štěstí budou mít hosté.

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 06:52
Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů