5:0
(3:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.10.2021 12:00

10.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Souboj Slavonic se Starou Hlínou se konal v pravé poledne


Branky


22

Domácí Slavonice přivítaly v 10. kole Okresního přeboru Starou Hlínu, která nemá uplně špatné výsledky. Roli favorita ale slavoničtí zvládli na výbornou. Už po prvním poločase vedli 3:0 a ve druhé půli navíc přidali ještě dvě branky. Nadějeplná Stará Hlína odcestovala s porážkou 0:5.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po poločase se zdálo být hotovo

Před zahájením soutěžního utkání všichni přítomní na Slavonickém fotbalovém stadionu uctili minutou ticha dlouholetého fanouška pana Korbela. Stará Hlína nepoznala porážku v posledních čtyřech kolech, Slavonice takovou šňůru utkání bez prohry neměli, ale i přes to šli do utkání jako mírný favorit. V prvních pěti minutách se oba týmy oťukávali, do první šance Slavonic. V páté minutě si u první střely na bránu rovnal mušku střílející Petr Marhoun, pak si to zopakoval ještě jednou v desáté minutě, úspěch to nepřineslo, v 15. minutě střední záložník domácích Martin Jindrák vybojoval míč na vlastní polovině, rychlím přechodem se dostal k pokutovému území soupeře, kde předložil míč nabíhajícímu Petru Marhounovi, který se již nemýlil a vstřelil první branku utkání - 1:0. Od této chvíle byli domácí silní na míči a vytvářeli si další šance, hosté ze Staré Hlíny dokázali vzdorovat do 28. minuty, Jakub Anděl přihrával, Tomáš „Ešus“ Lukš si míč na levé straně hřiště v plné rychlosti přebral a svojí levou nohou vypálil nechytatelný projektil, který skončil v pravém horním rohu branky - 2:0. Bohužel to pro střelce branky byla poslední událost v utkání a pro zranění nohy musel odstoupit. Hosté se nevzdávali, snažili se hrát konstruktivně, po zemi, ačkoli domácí obrana se zálohou jejich pokusy řešila do té doby v poklidu, tak v 29. minutě rychlonohý Tomáš Štědrý po rychlém přechodu k domácí brance v gólové šanci minul. Varování pro domácí. 32. minutě domácí kapitán Milan Trávníček zahrával přímý volný kop, hostují brankář míč neudržel, dotírající domácí hráči se však k odraženému míči nedostali, brankář se dokázal míče zmocnit a nedovolil tak navýšení skóre. Aktivní rychlonohý útočník hostů Tomáš Štědrý ve 36. minutě zatopil domácím únikem, ale Milan Balík jeho únik bravurním způsobem zneškodnil. Už to vypadalo, že poločas skončí 2:0, ale zmýlená neplatí. Na pravé straně poloviny hostů slavonický záložník Pavel Slabý vybojoval míč mezi třemi hráči, předložil jej nabíhajícímu Martinu Jindrákovi a ten ve 45. minutě střelou z velkého vápna, svojí slabší levou nohou překonal brankáře hostů a stanovil tak poločasové skóre na 3:0.

Slavonice jasně vyhrály

Do druhé půle domácí vlétly jako uragán, ve 47. minutě neproměnil svojí stoprocentní šanci Petr Marhoun, odražený míč z jeho střely na branku nikdo nedorazil. Hosté i přes nepříznivý výsledek neskládali zbraně a občas zahrozili rychlým protiútokem, bez výsledku. V 64. minutě stoper domácích František Žampa našel dlouhým nákopem na levé straně nabíhajícího Petra Marhouna, který přihrávkou pokutovým územím přesně našel Pavla Slabého, který trochu krkolomně dostal míč do branky, krásná akce a 4:0. V tu chvíli domácí na hřišti kralovali, dojem jen kazili občasné zbytečné ztráty balónu, které soupeř chtěl využít rychlými kontry, ale domácí obrana si se vším poradila a když už byla obrana překonána, tak bravurním zákrokem, jako např. v 82. minutě, při protiútoku dva na jednoho zneškodnil zaskakující gólman Vojta Balík slibně se vyvíjející akci hostů. Ale před tímto zákrokem se odehrála ještě jedna zásadní událost, v 78. minutě z levé strany hřiště centroval domácí obránce Jakub Anděl, míč se dostal až na pravou stranu, kde si míč zpracoval Pavel Slabý a tvrdou střelou pod břevno překonal hostujícího brankáře a stanovil tak skóre na 5:0. Na konci utkání to byl spíše boj, domácí měli sérii přímých kopů, které hosté ubránili a nepřipustili tak další změnu skóre a utkání tak skončilo jasným vítězstvím domácích 5:0. V domácím mužstvu vynikali svými výkony v hraném utkání kapitán mužstva, stoper Milan Trávníček a záložník Martin Jindrák.

Autor: Martin Skoumal



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Slavonice
Martin Skoumal (trenér): Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání a ačkoli výsledek vypadá jasně, tak soupeř byl velice kvalitní. Byl to první soupeř, který s námi chtěl hrát fotbal, nenakopával dlouhé míče, snažil se hrát po zemi, konstruktivně. Ve svém týmu má kvalitní rychlé hráče, kteří nám občas dělali problémy, ale naše obrana řízená Milanem Trávníčkem fungovala výborně, soupeř se často zejména v druhém poločase ocital v offsidu a nemohl tak své akce dokončit, to nám konečně fungovalo. Těší mě, že se pomalu a jistě sehráváme, začínají se v naší hře objevovat automatizmy, které nám ve hře tolik scházely. Jen doufám a věřím, že zůstaneme zdraví a epidemiologická situace v republice nám dovolí řádně dohrát podzimní část sezóny.




Sestavy


TJ Sokol Slavonice
V. Balík [-] - P. Slabý [-] , M. Trávníček [-] , F. Žampa [-] , P. Marhoun [-] , M. Jahoda [-] , M. Balík [-] , M. Bodlák [-] , M. Nikrmajer [-] , M. Jindrák [-] , J. Anděl [-]

FK Stará Hlína
J. Jedlička [-] - P. Dolejší [-] , D. Širhal [-] , M. Šauer [-] , J. Meškan [-] - M. Benda [-] , R. Chmátal [-] , M. Vonka [-] , P. Šauer [-] - S. Kadlec [-] , T. Štědrý [-]

ŽK: 41. M. Vonka , 76. J. Meškan , 77. M. Šauer .
Hráči zápasu: M. Trávníček , M. Jindrák .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: KOPŘIVA Miroslav - MACHÁČEK Patrik, CHVÁLA Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
18. 10. 2021 09:57
jMilý Vonko, to asi o přestávce zase šli domácí funkcionáři do kabiny rozhodčích. Nebo vlastně už před utkáním. To jsem zvědav, jestli budeš mít zase nějaké řeči.
Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2021 23:48

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2021 18:27

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2021 18:27

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2021 12:22
Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2021 11:34

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     14. 10. 2021 19:55

Tip experta: výhra domácích

Budu věřit domácímu týmu. Mají formu a věřím, že ji potvrdí vítězstvím.

Automatický komentář z expert tipu     14. 10. 2021 14:09

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2021 12:23
Fanoušek, Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér - FC Peč | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 13:50

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 01:37

Tip: výhra domácích

10. 10. 2021 11:40
Výhra hostů!