Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.09.2021 16:00

9.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Utkání, které bavilo všechny! 8 branek, 22 penalt v rozstřelu, jedna červená karta


Branky


24

Staňkov svůj poslední domácí zápas vyhrál a byla to jeho vůbec první výhra. Do nadcházejícího zápasu mohlo domácímu celku vyhovovat, že Nýrsko do teď moc branek nestřílelo a domácí si jistě na body věřili. Od další výhry jim chybělo pár minut.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas ve Váchalovo režii

První poločas vyšel lépe domácímu celku, který se brankou v 7. minutě ujal vedení. Na chvilku o jednoho hráče méně oslabení hosté nezachytili rychlý náběh za obranu Pavla Váchala, který následně z úhlu překonal hostujícího brankáře. Hosté srovnali až v 19. minutě, když se po křídelní akci z pravé strany dostal míč před nabíhajícího Imricha Vargu, který z blízka uklidil míč k tyči.

 

Staňkov měl na kopačce v průběhu první půle několik gólů, ovšem prosadil se až ve 35. minutě. To se po chybě veprostřed hřiště opět dostal do úniku Váchal, který si následně s jedním obráncem poradil a v zakončení zachoval chladnou hlavu.

 

Hraje se až do konce

Hra se ve druhé půli hodně kouskovala, což nahrávalo spíše hostům, kteří byli ve standardních situacích nebezpečnější. Dlouho se však skóre nezměnilo, až došlo na 68. minutu. K přímému kopu z pravé strany se postavil kapitán Nýrska Tomáš György, který našel přesně nabíhajícího Tadeáše Kohouta a ten hlavou srovnal.

 

Že by to domácí celek posadilo "na zadek" se říct nedá. Vidina bodů s vědomím "že to jde", je motivovala k dalším nebezpečným útoků. Po parádním centru Pitipáče z pravé strany se k zakončení dostal Matěj Bozděch, který střelou z první překonal brankáře a dal na 3:2. Dlouho se ale domácí neradovali. Z další standardky z pravé strany, kterou opět zahrával György, se po odrazu dostal k zakončení Jakub Lužný a dvě minuty po staňkovské brance je znovu srovnáno.

 

Aby toho nebylo málo, tak o minutu později je to opět o jednu branku pro domácí. Tomáš Pitipáč centroval z pravé strany do vápna, pro míč si vybíhal nýrský brankář Toul, ale tomu propadl mezi nohama a dokutálel se až do brány, hlídán staňkovskými hráči, aby byla branka připsána právě Pitipáčovi.

 

Když už se zdálo, že domácí nakonec vyhrají, hosté se vytasili s brankou v závěru utkání. V 88. minutě napravil své dvě chyby z prvního poločasu Jakub Pavlík, který hlavou dorazil míč do sítě po perfektním zákroku Stashka. O tři minuty později se na bránu hostů valil další útok, ale za záchrannou brzdu správně zatáhl Jakub Lužný, který se následnému vyloučení nemohl divit. Z následné standardky domácí gól nevsítili a šlo se na penalty.

 

 

Celkem 22 penalt

V penaltovém rozstřelu došlo i na brankáře, kteří s přehledem proměnili. Ovšem na straně Staňkova brankář chytil pouze 2, na straně Nýrska pak 3 penalty a tento markant nakonec rozhodl o druhém bodu pro Nýrsko.



Ohlasy k zápasu


FK Staňkov
Ondřej Bauer, místopředseda klubu: Chtěli jsme favorita překvapit a myslím, že se nám to povedlo. Nýrsko bylo lepší na balónu po většinu zápasu, my zas hrozili nebezpečnými brejky. Soupeř si za předvedenou hru určitě nezasloužil prohrát, ale když vedeme v 87. minutě doma o gól, tak nás to mrzí. Ale bod s kvalitním soupeřem bereme.

FK Okula Nýrsko
Tomáš György, kapitán: Náš výkon byl špatný hlavně po taktické stránce, co se týče snahy a přístupu nemůžu nikomu nic vytknout. Ale náš hurá fotbal by potrestal každý tým, v tomhle ohledu to bylo špatné. Jsem rád za 4 vstřelené góly, zlepšili jsme standardní situace, naopak vzadu se budeme muset vrátit k naši poctivé práci. Pokud tyto dva aspekty sjednotíme, budeme vyhrávat.



Sestavy


FK Staňkov
R. Stashko [-] - M. Bozděch [-] , J. Kubina [-] (74. O. Hrdina [-] ) , J. Vrba [-] , T. Pitipáč [-] (82. V. Mifek [-] ) , P. Váchal [-] (60. N. Arrammach [-] ) , J. Šimůnek [-] , V. Záhoř [-] (82. M. Liška [-] ) , D. Drudík [-] , F. Dolejš [-] , T. Doležal [-]

FK Okula Nýrsko
M. Toul [-] (90. F. Jarolím [-] ) - T. György [-] (85. Z. Mašek [-] ) , J. Lužný [-] , T. Kohout [-] , M. Bastl [-] (46. L. Hájek [-] ) , K. Kalivoda ml. [-] , M. Trumpeš [-] , J. Čanecký [-] (60. P. Výtisk [-] ) , J. Pavlík [-] , I. Varga [-] , M. Brož [-]

ŽK: 2. D. Drudík , 59. J. Šimůnek , 63. T. Pitipáč , 67. J. Vrba , 73. T. Doležal - 25. J. Lužný , 32. T. György . ČK: 90. J. Lužný .
Hráči zápasu: M. Bozděch , P. Váchal - T. György , T. Kohout .
Počet diváků: 91. Rozhodčí: Sirový Václav - SLADKÝ Stanislav, KRŮS František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - SK Horní Bříza | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jakub Volák

Expert: Petr Nykles
Tip experta: výhra hostů

I když Nýrsko nehraje v optimální pohodě, tak Staňkov venku těsně porazí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů