2:1
(2:0)
84. A. Bujok
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.10.2021 16:00

8.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. B, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: V souboji týmů z čela tabulky zvítězily Lhenice


Branky


33. M. Mahák , 40. J. Beran - 84. A. Bujok
19

V bojovném utkání šlo o souboj po sedmém kole v tabulce prvních domácích Lhenic a druhého hostujícího Vacova. Lheničtí by v případě výhry čelní postavení obhájili, v opačném by je na první tabulkové příčce vystřídali Vacovští.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí Lhenice si v první půli vypracovali náskok

Vacovští vstoupili do utkání nabuzeni a úvod se odvíjel za jejich herní převahy, v níž získali výhodu rohového kopu bez vážnějšího ohrožení branky domácích. Poté se hra vyrovnala, oboustranně se přelévala, aby v dalším hracím čase to byli domácí, kdo získávali herně navrch a jejich útočná zakončení byla nebezpečnější a častější.

 

Nejblíže k dosažení branky byli ve 13. minutě, kdy po rozehraném trestném kopu při závaru před gólmanem Láchou balón skluzem z malého vápna mezi tyče nedopravili, poté v 17. minutě z Trojanova centru zase Pavel Prenner před brankou placírkou do sítě nezamířil a v 19. minutě týž hráč v obdobném postavení, tentokrát po centru Dominika Kiše, branku přehlavičkoval.

 

Dalších několik minut zase patřilo Vacovským, kdy nejprve ve 24. minutě domácí odvrátili od nich hrozící nebezpečí jejich brance, ale ve 27. minutě již gól inkasovali, který však pro ofsajd nebyl uznán.

 

Následně zase útočnou aktivitu převzal domácí tým. Ve 28. minutě vyslal Mahák k zakončení Mrkvičku, s jeho málo razantní střelou si Lácha poradil.

 

Běžela 33. minuta a lhenický Josef Prenner rozehrál „trestňák“ dlouhým míčem za obranu na nabíhajícího Michala Maháka, který jej hlavou usměrnil do sítě a poslal domácí do vedení – 1:0.

 

Hned po obdrženém gólu Vacovští odpověděli nebezpečným centrovaným stříleným balónem před gólmana Plojhara, který jej stačil vyboxovat do bezpečí. Ve 38. minutě, po narážečce domácích Pavla Prennera s Mahákem, se míč dostal k nepokrytému Schönovi u levé tyče, ten ale branku Láchy zblízka přestřelil.

 

Ve 39. minutě, při presingu, získal míč Jakub Beran a při samostatném průniku přes dva protihráče přesnou střelou navýšil lhenické vedení na 2:0. A tak domácí šli do přestávky s dvougólovým vedením.

Ve druhé půli dokázal Vacov pouze snížit

Druhé dějství zahájili Lheničtí již ve 47. minutě velkou gólovou šancí Burdy, který místo přihrávky spoluhráči ještě v lepším postavení zvolil střelu, avšak ta se mezi tyče nevešla. V 58. minutě zase na druhé straně měli po rohovém kopu možnost ke snížení brankového stavu Vacovští, koncovka hlavou neobsazeného jejich hráče ale mířila přímo doprostřed branky, a tak Plojhar ji bezpečně chytil.

 

V 66. minutě se z úniku do velké šance znovu dostal Burda, střelou v zakončení trefil gólmana hostí a ani následná spoluhráčova dorážka rovněž v síti neskončila.

 

Neproměněné gólovky mohly Lhenické mrzet, neboť tým hostí zdaleka nic nevzdával, zvyšoval ofenzivní úsilí, ohrožoval lhenickou branku a za to byl v 83. minnutě odměněn gólem Antonína Bujoka, při kterém z pravého křídelního prostoru centrovaný či střílený míč zapadl přes Plojhara do sítě k zadní tyči – 2:1.

 

Vidina možnosti vyrovnání Vacovské vyburcovala v blížícím se závěru a v závěru samém k velkému tlaku, v němž domácí při pozorné důsledné obraně odvraceli jejich útočné snahy. Přesto v 85. mintuě jen se štěstím přežili vacovskou gólovou „super tutovku“ útočného dua, kdy po nahrávce druhý z něho až nepochopitelně z malého vápna již odkrytou branku přepálil. Vyrovnání nenastalo. Lheničtí i přes dvouminutové prodloužení hracího času tlaku odolali a dovedli zápas k těsnému vítězství.

 

Autor: Jan Bumba



Ohlasy k zápasu


SK Lhenice
Jan Bumba: "Domácí Lhenice plným bodovým ziskem první místo potvrdili, ač se stále potýkají pro zranění s velkou absencí hráčů a ke stabilizaci jejich sestavy zatím proto nedochází. Hosté se prohrou ve velice vyrovnaném popředí tabulky posunuli až na šesté místo."




Sestavy


SK Lhenice
T. Plojhar [-] - D. Trojan [-] , J. Prenner [-] , D. Kiš [-] , D. Kiš [-] - J. Schön [-] (85. D. Šindelář [-] ) , P. Prenner [-] , J. Beran [-] , J. Mrkvička [-] (62. D. Jirkovský [-] ) - L. Burda [-] (69. J. Pokorný [-] ) , M. Mahák [-] (90. P. Lukšovský [-] )

SK Vacov
T. Lácha [-] - M. Valta [-] (46. J. Bubík [-] ) , K. Procházka [-] , D. Makas [-] , F. Zitta [-] , M. Moutelík [-] (46. J. Mls [-] ) , A. Bujok [-] , J. Ketzer [-] , L. Král [-] , J. Červenka [-] (67. A. Jírovec [-] ) , T. Sova [-]

ŽK: 82. M. Mahák , 88. P. Prenner .
Hráči zápasu: M. Mahák - K. Procházka .
Počet diváků: 72. Rozhodčí: Trkovský Tomáš - NEUMANN Karel, DATSENKO Mykhailo.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Derby týmů ze dvou konců okresu Prachatice zůstane nerozhodné.

Tip experta: výhra domácích

Bude to dobrý fotbal plný šancí. Týmy hrají nahoře a mají kvalitu. Body zůstanou ve Lhenicích.

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Těžký zápas ... nemohu jinak než dát výhru Vacova. Věřim že tento zápas zvládneme a zvítězíme.

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích