5:4
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.08.2021 17:00

2.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Divoký druhý poločas nakonec zařídil tři body Kaplici


Branky


16. P. Gutheis (p.) , 53. V. Aibl , 56. J. Divoký , 80. P. Gutheis , 83. D. Pál - 43. M. Štochl , 79. K. Mařík , 89. M. Štochl (p.) , 90. V. Jelínek
28

Patrně historicky první vzájemné utkání kaplického Spartaku s Mirovicemi. Přesně tento zápas viděli diváci v rámci druhého kola oblastní první A třídy. Kapličtí v domácím prostředí chtěli potvrdit zisk tří bodů z prvního kola, ale věděli, že je nečeká nic snadného. Nováček z Mirovic spoléhající se na zkušené duo Štochlů rozhodně nebude patřit k outsiderům soutěže...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Spartakovci začali aktivně. Už ve druhé minutě Faltus vyčíhal ledabylou rozehrávku hostů, dostal se až na dostřel mirovické svatyně, mířil však jen nad bránu. V osmé minutě si před vápnem Gutheis vyměnil míč s Vanišem, rázem se objevil v gólové pozici, ale změnu stavu odmítl zkušený gólman Čejdík, který reflexivním semaforem míč vyrazil na rohový kop. V šestnácté minutě se Kapličtí vedoucího gólu přece jenom dočkali.

 

V šestnáctce fauloval Sláma Divokého a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil Petr Gutheis, a i když si Čejdík na míč sáhl, ujali se domácí vedení 1:0. Oba dva týmy chtěly hrát fotbal, a bylo se na co dívat. Ve 26. minutě další pěkný fotbalový moment. Gutheis se pokusil technickým pokusem pod břevno zpoza šestnáctky překonat Čejdíka, ten byl však pozorný a konečky prstů dokázal míč vytáhnout na rohový kop. Zhruba po půlhodině hry se trochu změnil obraz hry. Hosté zjednodušili přechod do útočné fáze a rázem se i oni dostávali do nebezpečných pozicí.

 

Ve 33. minutě po jednom z dlouhých nákopů propadl balón až k Matěji Štochlovi, jenž se pokusil hlavou přehodit vyběhnutého gólmana Schneidera, ale míč skončil v jeho rukavicích. O chvíli později v nebezpečném prostoru chyboval Vaniš, špatnou přihrávkou vyslal do sóla Vondráka, ale jeho zakončení bylo nepřesné a Schneider vůbec zasahovat nemusel. Ve 41. minutě si na pas za obranu naběhl znovu Matěj Štochl, ale i on měl v tomto případě mušku hodně nepřesnou. Tři varování Spartakovcům nestačila, a tak nakonec byli potrestáni. Dvě minuty před přestávkou si na přesný centr z pravé strany naskočil neuhlídaný Matěj Štochl a gólovou hlavičkou srovnal na poločasových 1:1. 

Druhý poločas

Začátek druhého poločasu se odehrával pod taktovkou domácích fotbalistů. Po pěti minutách hry Čejdík vyrazil umístěnou střelu Gutheise. V 53. minutě si vzali Spartakovci vedení zpět. Jinak spolehlivě chytajícího Čejdíka poněkud překvapila dalekonosná střela Václava Aibla, na kterou k pravé tyči nedosáhl – 2:1. Ten tak mohl oslavit premiérovou trefu v mistrovském utkání za A mužstvo.

 

Za další tři minuty už to bylo o dva. Domácí podnikli rychlý výpad do otevřené mirovické obrany. Gutheis na pravé straně vyslal do brejku Pastiera, ten zatáhl míč až do vápna, předložil jej Jiřímu Divokému a ten zacílil přesně – 3:1. Ještě veseleji pro domácí mohlo být v 72. minutě střetnutí, kdy se do samostatného nájezdu dostal Gutheis, ale v tomto případě míč mezi tři tyče neposlal a Čejdík zasahovat vůbec nemusel.

 

Naopak v 79. minutě se Mirovičtí dostali na kontakt. Po rozehraném trestném kopu se v závaru před brankou nejlépe orientoval Karel Mařík, který propálil hradbu těl před sebou, a bylo to 3:2. Domácí zareagovali bleskurychle. Prakticky po rozehrávce nachytaly bránící hráče hostů v nedbalkách, střídající Štěpánek našel v gólové pozici Petra Gutheise a ten vrátil Spartaku dvoubrankový náskok – 4:2.

 

Uběhly jen tři minuty a hostující gólman lovil míč ze své sítě popáté, když po další pohledné kombinaci Gutheis oslovil Dana Pála a ten po dvou minutách na hřišti navýšil vedení domácích – 5:2.

 

Samotný závěr patřil ale hostům. V 87. minutě pálil tvrdě Jelínek, Štrbačka do rány vložil hlavu a míč poslal na rohový kop. Hned v následující minutě chyboval při rozehrávce Štěpánek, Mirovičtí se dostali lacino k balónu, Čutka ve vápně fauloval Matěje Štochla a druhá penalta v zápase byla na světě. K jejímu provedení se postavil sám faulovaný, a i když Schneider vystihl směr, na umístěnou střelu nedosáhl – 5:3. Navíc ještě v úplném konci nastaveného času hosté jednou gólově udeřili, když po rozehraném rohovém kopu a následném centru se hlavou prosadil na zadní tyči Václav Jelínek – 5:4.

 

V divácky atraktivním utkání viděli diváci devět gólů. K atraktivitě přispěli hráči obou týmů. Bylo se zkrátka na co dívat.     

 

AUTOR: LIBOR GRANEC 



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - J. Vaniš [-] (75. F. Štěpánek [-] ) , O. Janoušek [-] , V. Aibl [-] (78. J. Štrbačka [-] ) , T. Faltus [-] (84. V. Kuchař [-] ) , P. Gutheis [-] , E. Pastier [-] (66. J. Smolen [-] ) , R. Daniel [-] , J. Divoký [-] (81. D. Pál [-] ) , J. Gondek [-] , V. Čutka [-]

SK Mirovice
Z. Čejdík [-] - O. Kocourek [-] , K. Sláma [-] (67. J. Mašek [-] ) , M. Viták [-] (56. J. Císař [-] ) , K. Mařík [-] - J. Převrátil [-] (75. R. Peterka [-] ) , M. Huleš [-] , R. Převrátil [-] , J. Štochl [-] - M. Štochl [-] , T. Vondrák [-] (62. V. Jelínek [-] )

ŽK: 62. P. Gutheis , 73. O. Janoušek - 75. R. Převrátil , 90. R. Peterka .
Hráči zápasu: P. Gutheis - M. Štochl .
Počet diváků: 160. Rozhodčí: Tauber Lukáš - NEDVĚD Petr, VÍTEK Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Pavel Keclík
Tip experta: výhra domácích

Kapličtí mají obuté též střelecké kopačky. Asi se zeptám Jirky Divokého, v čem tam kluci kopou, protože bych potřeboval jejich kopačky... Mirovice jsou nováčkem soutěže, ale mají velmi zajímavý tým. V závěru utkání s Planou přišly o premiérové tři body, což je velká škoda. V tomhle utkání věřím Kaplici, protože budou ve větší psychické pohodě a hrají doma.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích