FOTO: Stará Hlína proti Kunžaku splnila roli favorita, rozhodl Štědrý


Branky


25

V sobotu 6. 4. 2019 přivítal tým FK Stará Hlína ve svém fotbalovém areálu vítěze zimního turnaje TJ Kunžak. Domácí tým chtěl hostům z Kunžaku oplatit prohru z finálového utkání přípravného turnaje, které se odehrálo ve Staré Hlíně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po poločase byli spokojenější domácí

Za krásného počasí na skvěle připraveném trávníku se očekával i pohledný fotbal, který oba týmy v úvodu jarní sezóny předvádí. Úvod utkání patřil domácímu mužstvu, které si kombinační hrou vytvořilo několik slibných šancí, ale do góĺového zakončení se přes dobře hrající obranu hostů nedostalo. První brankovou příležitost měl domácí útočník Tomáš Štědrý, který se uvolnil v pokutovém území, ale jeho střelecký pokus brankař hostů vyrazil. Hosté se postupně dostávali do hry, hráči střední zálohy svým pohybem a přesnou rozehrávkou na nabíhající krajní záložníky vytvářeli nebezpečné situace před brankou Staré Hlíny. Pozorné obraně domácích a dobře chytajícímu brankaři Rychlému se všechny pokusy o vstřelení úvodní branky zápasu podařilo bez větších problémů vyřešit. Úvodního gólu zápasu se však diváci nedočkali ani po pohledné akci Staré Hlíny, když se po spolupráci útočníků Meškana a Štědrého, dostal do vyložené šance Tomáš Štědrý, překonal brankaře hostů, ale v souboji o míč směřující do prázdné brány Kunžaku, byl hostující stoper důraznější a míč odkopl do bezpečí. Na druhé straně úřadoval domácí golman Rychlý, když včasným výběhem zlikvidoval rodící se šanci Kunžaku. Ve 20. minutě utkání se ke slovu dostal domácí předstoper Jan Hrbek. Na vlastní polovině hřiště převzal přihrávku od Miroslava Šauera, postupně obešel čtyři bránící hráče, přesně přihrál do pokutového území na nabíhajícího Štědrého, který pokračoval v pohledné akci, míč zasekl a zpětnou přihrávkou našel Jana Hrbka, který svou parádní sólovou akci zakončil tvrdou střelou pod břevno bezmocného brankaře hostů a vstřelil tak úvodní gól zápasu. Do konce prvního poločasu se skóre již nezměnilo a tak šla Stará Hlína do přestávky za příznivého stavu 1:0. 

Drama ve druhé půli se šťastnějším koncem pro Starou Hlínu

Úvod druhé poloviny zápasu patřil hostům, kteří se snažili o vyrovnání, což se jim také podařilo již ve 49. minutě, když domácí záloha nezachytila rychlého krajního záložníka Matyaše Krále, který tvrdou střelou překonal brankaře Staré Hlíny a vyrovnal tak na 1:1. Stará Hlína chtěla na domácí půdě získat všechny body a proto se tlačila do útoku. Příležitost ke vstřelení vítězné branky měl aktivně hrající útočník Tomáš Štědrý, který šel sám na golmana hostů, ale jeho střela těsně minula brankovou konstrukci Kunžaku. Tříbodového gólu se nakonec dočkala domácí Stará Hlína. V 74. minutě zápasu se k pokutovému území vydal Jan Hrbek, obehrál obránce a přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Mojmíra Vonku. Zkušený záložník Vonka, zatáhl míč na hranici malého vápna a místo střely z úhlu chytře a přesně adresoval přihrávku volnému Tomáši Štědrému, který nacvičenou akci zakončil střelou pod břevno a překonal brankaře hostů. Kunžak chtěl ještě alespoň vyrovnat, ale výsledek 2:1 vydržel až do konce zápasu a Stará Hlína mohla slavit zisk tří bodů. 

Autor: Petr Šauer, Vladimír Hadač



Ohlasy k zápasu



TJ Kunžak
Pavel Rokyta: Krásné utkání za pěkného počasí na nádherném hřišti. Domácí předvedli pěkný výkon a vyškolili nás z produktivity. Musíme proměnit minimálně polovinu z šancí a bude vše v pořádku. Výkon rozhodčího mě zklamal. Po 36 faulech na jednoho hráče by minimálně dva hráči soupeře nedohráli. Na výsledku to ale nic nemění měli jsme proměnit šance a vyhrát.



Sestavy


FK Stará Hlína
P. Rychlý [-] - R. Jičínský [-] , M. Šauer [-] , J. Hrbek [-] , P. Šauer [-] , J. Meškan [-] - S. Valek [-] (72. V. Hadač [-] ) , R. Chmátal [-] , M. Vonka [-] - Z. Hrabal [-] (65. S. Kadlec [-] ) , T. Štědrý [-] (88. P. Makovička [-] )

TJ Kunžak
P. Janák [-] - K. Loukota [-] (46. M. Král [-] ) , M. Pelej [-] , V. Pudil [-] , V. Rejžek [-] , F. Fáber [-] , F. Koranda [-] (82. M. Nguyen [-] ) , K. Winkler [-] , Y. Sulimenko [-] , M. Dvořák [-] , D. Karpíšek [-]

ŽK: 40. S. Valek - 25. Y. Sulimenko , 43. D. Karpíšek , 62. F. Koranda .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: ŠVEC Bohumil - KOŘÍNEK Luboš, KOUDELKA Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
7. 4. 2019 09:14
Hráč, Funkcionář, Fotograf - TJ Kunžak | Jihočeský | Jindřichův Hradec
Hodnocení zápasu
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Halámky/Hranice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér - FC Peč | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Fotograf - TJ Kunžak | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

Už potřebujeme vyhrát, i když vím, že v Hlíně to bude opravdu těžké, tak nám věřím.

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj - AC Buk | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích