2:0
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.04.2019 16:30

16.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Strmilov zvládl s Halámky nelehký zápas, doma vyhrál 2:0, rozhodčí rozdal celkem tři červené karty


Branky


28

Na jaře rozjetý Strmilov přivítal společenství Halámky/Hranice, které naopak zatím nebodovalo. Mírným favoritem proto byli domácí, v první půli však byli hosté lepší, leč bez využití. Po obrátce se karta otočila i kvůli silnému větru, remízový zápas nakonec přetavili ve vítězství domácí. Zbytečnou tečku za utkáním udělala 82. minuta, kdy po šarvátce byli vyloučeni hned tři hráči, když do toho dokonce vstoupili i domácí diváci. Hosté tak stále čekají na bodový zisk a vzhledem ke zraněním a vyloučením mají další starosti navíc.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas skončil bez branek

Do utkání lépe vstoupili hosté, kteří vyhráli los a vybrali si hru z kopce po silném větru. Domácí gólman nebyl schopen vykopnout balon ani za polovinu hřiště. První velkou šanci hostů promarnil Svoboda, když dobře hlavičkoval v 15. minutě těsně mimo. Ve 27. minutě se dokonce hosté radovali z gólu vstřeleném M. Slavíkem, ale ten nebyl uznán pro ofsajd. Až po půl hodině se dostali nebezpečnou hlavičkou ke slovu také domácí, bez využití. Hned ve 32. minutě po rohu střílel z voleje znovu M. Slavík ale také minul a konečně domácí Nečeda zahodil svou šanci ve 43. minutě a netrefil bránu.

Vítězství Strmilova a tři červené karty

Po obrátce se strany otočili a také výhoda větru, kterou skoro Strmilov využil, ale v 55. minutě po dlouhém nákopu trefil pouze tyč. V 70. minutě opět domácí po centru hlavičkovali znovu mimo a v 76. minutě "nalil" hostující Duda přímo útočníkovi domácích, ten však minul. Neustávající tlak domácích hosté neudrželi a po centru z pravé strany se pověsil do vzduchu vysoký Ondřej Nečeda a hlavou již proměnil 1:0.

 

Celý zápas vulgárně skandující a nekorektní domácí diváci se tedy dočkali a svému týmu dopomohli k vedení. Nutno dodat, že Strmilov si vedení zasloužil i bez tohoto zbytečného a vyhroceného napětí. Celý zápas naprosto s přehledem přitom řídila trojice velmi mladých rozhodčích v čele s přesným D. Lovětínským a nebylo žádných námitek proti jejich posuzování.

 

A to je čekala osudná 82. minuta, když naprosto zbytečně vyprovokoval domácí střídající Dudek, který byl na hřišti sotva 25 minut obrovskou šarvátku, do které se jak jinak zapojili i domácí diváci. Upozorňuji, že domácí vedli, Dudek byl faulován a domácí měli signalizovanou výhodu, tento však neudržel nervy a pěstí sestřelil hostujícího Bubala. Ten si nenechal toto líbit a oplácel stejnou mincí. A najednou se do strkanice zapojily oba týmy bez hrstky pár hráčů na obou stranách. Nechyběl domácí divák, který vlétl na hřiště a napadl hostující hráče. Toto nesmyslné jednání mělo za následek hned 3 ČK a nějaké žluté. Domácí pořadatel, který byl vidět v jednom člověku, měl co dělat.

 

Fotbal prakticky skončil a již se z povinnosti pouze dohrávalo. Strmilov ještě v poslední minutě vsítil jednu branku Martin Novák a Strmilov po zásluze vyhrál. Co dodat na závěr, zcela zbytečné neudržení nervů na obou stranách, spoustu popsaného vysvětlení v oficiálním zápisu o utkání dle shody a vyjádření všech tří rozhodčích, kteří i toto zvládli vzhledem k okolnostem, toto na fotbal nepatří.

 

Autor: Jiří Samec (zástupce hostujícího celku)

Z oficiálního zápisu rozhodčího k 82. minutě:

"Po odpískání přestupku na domácího hráče č. 10 - Ladislav Dudek došlo k vyvolání vzájemné konfrontace hráčů, kdy faulovaný hráč se ohnal po soupeři Hr. č. 6 - Martin Bubal a tohoto hráče udeřil prudce do obličeje. Udeřený hráč mu to oplatil. Následně se do potyčky přihnal domácí divák - hlavní pořadatel ihned zakročil, avšak totožnost zmíněného diváka nezjistil. Do konfrontace se zapojili ještě hráči D č. 28 - Marek Přibyl, za jehož chování byl udělen OT - ŽK. Následně přiběhnul hr. H č. 10 Pavel Novák a vzájemně do sebe strčili. Odchod všech vyloučených hráčů z hrací plochy byl bez závad."

 



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Strmilov
Zdeněk Popelka: Do zápasu proti Halámky/Hranice jsme šli s tím, že chceme navázat na vydařený vstup do jarní části a opřít se o dobrý výkon z minulého zápasu v Kunžaku, a i přesto, že Halámky mají do jarní části špatný vstup, jsme věděli, že to bude těžký zápas. Halámky hrají agresivní fotbal a to se potvrdilo hned od prvních minut, kdy hráči z Halámky/Hranice dojížděli někdy až zbytečně souboje i po odehrání balonů a byli agresivnější v soubojích a to nám dělalo ze začátku problém. Proto hostující celek měl lepší vstup do zápasu, kdy měli více ze hry a byli nebezpečnější, ale žádnou vyloženou šanci si vypracovat nedokázali. My jsme se více dostali do hry až zhruba po půl hodině hry, kdy jsme si začali vytvářet šance, asi ta největší přišla těsně před koncem poločasu, když se po centru z pravé strany ocitl sám před brankářem Tomáš Dohnal, ale špatným zpracováním nedokázal zakončit podle svých představ. Poločas tak skončil 0:0 a z pohledu fanouška byl nejspíše nudný. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji a začali jsme soupeře přehrávat a vytvářet si více šanci, ale selhávali jsme v zakončení, zhruba po hodině hry jsme při jedné z akcí trefili pouze tyč. Hosté hrozili pouze z nákopu na své útočníky. Golové radosti jsme se my i naši fanoušci dočkali až v 77. minutě, kdy se po akci ocitl před bránou náš nejlepší střelec Ondřej Nečeda a překonal s přehledem brankáře. Hosté po obdržení branky začali být nervóznější a projevilo se to i v soubojích, když po jednom ze soubojů neudržel nervy jeden z hostujících hráčů a napadl zezadu našeho hráče, který si to nenechal líbit a tím začala strkanice, do které se postupně zapojili všichni hráči obou týmů a uklidnit situaci museli až rozhodčí a pořadatelé. Rozhodčí tuto situaci zvládli nakonec dobře a po právu byli vyloučení hráči, kteří byli v téhle strkanici nejaktivnější. Ovšem tyto situace nejsou příjemné pro nikoho a do fotbalu to rozhodně nepatří. Po tomto incidentu se oba celky snažily zápas dohrát hlavně v klidu a bez dalších zbytečných soubojů, hosté dohrávali bez dvou vyloučených hráčů a na konci zápasu se nám podařilo ještě zvýšit skóre, když se Martin Novák dostal do vápna a nedal brankáři šanci a upravil tak na konečných 2:0.

TJ Sokol Halámky/Hranice
Jiří Samec (vedoucí mužstva): Fotbal se hrál pouze do zmiňované 82. minuty, kde je vše výše popsané a není to můj výmysl, nýbrž oficiální vyjádření v zápise o utkání. Nikoho nehájím a obzvlášť naše hráče, kteří měli udržet nervy na uzdě a neoplácet. Ale je to těžké, přeci si nechcete nechat namlátit. Proto už vůbec nechápu jednání domácího hráče Dudka, měl signalizovaný faul na něho, domácí vedli, ale zjevně mu to nestačilo a tak pěstí sestřelil o osm let mladšího našeho Bubala. Ten se bránil a oplácel a stejně tak ho bránili starší hráči, začala strkanice a následně vše ostatní. Domácí diváky vůbec nemá cenu více komentovat. My máme do dalších kol kupu starostí, navíc se zranil další mladíček Juráň, marodka se nám navyšuje a ještě tresty .Hostíme další rozjetý tým Starou Hlínu a budeme to mít velmi těžké. Vyzdvihl bych parádní výkon všech tří mladých rozhodčích, kteří se dokázali vypořádat bravurně s těžkou situací.



Sestavy


TJ Jiskra Strmilov
M. Přibyl [-] - T. Dohnal [-] , J. Dvořák [-] , M. Lehejček [-] , L. Fojtů [-] - M. Nesporý [-] (56. L. Dudek [-] ) , J. Kubíček [-] , J. Valda [-] (67. T. Petr [-] ) - O. Nečeda [-] (90. D. Tůma [-] ) , Z. Popelka [-] , M. Novák [-] -

TJ Sokol Halámky/Hranice
L. Koranda [-] - R. Duda [-] , K. Juráň [-] (58. M. Kliment [-] ) , P. Kollmann [-] , J. Macho [-] , M. Svoboda [-] - J. Herzog [-] , M. Slavík [-] , P. Novák [-] , M. Bubal [-] , A. Havel [-] (35. R. Brůha [-] ) -

ŽK: 71. J. Kubíček , 82. M. Přibyl - 2. K. Juráň , 48. P. Novák . ČK: 82. L. Dudek - 82. P. Novák , 82. M. Bubal .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: Lovětínský Daniel - REISNER Jiří, VICAN Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
8. 4. 2019 09:47
Tak nevím.... Jsem jeden z těch "nekorektních" fanoušků Strmilova, na zápase jsem byl, ale to co napsal pan Samec, je úplně z jiného zápasu. Pěkně si postěžoval, ale vznik incidentu z 82 minuty krásně otočil. Nevím co je sice uvedeno v oficiálním zápisu z utkání, ale vím co nekorektní fanoušci viděli, protože incident se odehrál přímo před námi. Vše vyprokoval zřejmě psychicky labilní hráč Halámek, který po osobním souboji s nejmenším hráčem na hřišti Dudkem, který prohrál a ještě při tom fauloval, neudržel nervy a Dudka napadl fackou do obličeje. Ten si to nenechal líbit a už se to mlelo. Nevím, kde v té době stál pan Samec, ale buď hodně daleko, nebo jen neunesl zaslouženou porážku a potřeboval si korektně postěžovat.
8. 4. 2019 19:47
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Halámky/Hranice | Jihočeský | Jindřichův Hradec
Pane Přibyl doporučuji aby jste si přečetl o něco výše výpis z oficiálního zápisu rozhodčího,který stál přímo u toho,viděl to a takto to bylo vše prezentováno a je to fakt pane Přibyl.A pokud tedy umíte číst,tak jsem uváděl,že Strmilov vyhrál zaslouženě i bez jiných narušených "lidí" a že to nepotřeboval.Já se držím pouze faktů pane Přibyl,který je v zápise rozhodčích...takže jste tam možná nebyl právě Vy.
8. 4. 2019 20:52
Už jen stručně. Zápis, tedy ten tady prezentovaný, jsem četl a ta věta:" ...došlo k vyvolání vzájemné konfrontace hráčů...", to je možná právě ta facka přes celou hubu, kterou dostal jako první hráč Strmilova Dudek. A jak sám dále píšete:".... přeci si nechcete nechat namlátit." Souhlasím s Vámi v tom, že toto na hřiště nepatří, ale v takto vyhrocených zápasech se to někdy může stát. A za vyhrocenou atmosféru rozhodně nemohou diváci, ale nekorektní až zákeřná hra hostujících útočníků s čísly 10 a 11, často rozhodčími přehlížená. A jen poznámka k oficiálnímu zápisu. Z kuolárních informací jsem zaslechl, že u psaní zápisu asistovalo několik hráčů a funkcionářů Halámek, ale to vy jistě víte lépe, pane Samec.
8. 4. 2019 21:05
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Halámky/Hranice | Jihočeský | Jindřichův Hradec
Také naposledy,u zápisu jako vedoucí jsem byl pouze já a postupně dva zástupci domácích,pro mně přišel nervózní řidič auta v 19hod a to již byl zápis napsán... myslím,že přesila 3 rozhodčích kteří se na všem shodli a zápis psali oni NIKOLIV já pane Přibyl,byla jasná.Dále právě naše č.10 bylo vyloučeno, naprosto zbytečně a nemyslím si že domácí hráči hráli zrovna tak v rukavičkách.A fakt je ten,že my prohráli protože jsme nic nevyužili a domácí ano,ale to jsem také uváděl.Takže já porážku unesl,nikoliv však chování našich hráčů a domácích diváků,kterou jsem vůbec nepochopil.Jak vůbec si mohou dovolit vtrhnout na plochu?Ale kdo někdy ve Strmilově byl,tak se nediví.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Halámky/Hranice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér - FC Peč | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Fotograf - TJ Kunžak | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Věřím Strmilovu, i když Halámky měli vydařený podzim, tak myslím, že Strmilov vyhraje.

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj - AC Buk | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů