Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.06.2019 17:00

24.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Planá přišla o vítězství nad Postřekovem až v závěrečných minutách, v penaltách ale uspěla


14

Fotbalisté zachraňující se Plané nebyli proti Postřekovu daleko od plného bodového zisku. O ten je připravil až v 88. minutě gólem na 2:2 Cibotaru. Domácí tak museli vzít zavděk dvěma body za vítězství v penaltovém rozstřelu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brožíček zajistil dvěma zásahy Plané těsný náskok

Fotbalisté Plané v posledních kolech získávají důležité body a v tomto trendu chtěli pokračovat také proti Postřekovu. Hosté si sice vytvořili první náznak šance, o kterou Peroutku připravil ne zcela ideální první dotek s balónem, ale pak už se museli především bránit. Skóre utkání se poprvé měnilo v 19. minutě, kdy si po standardní situaci našel míč nabíhající Petr Brožíček, který otevřel skóre. Ve 25. minutě však bylo vyrovnáno. Chybu v rozehrávce udělal plánský brankář Švarcbek a Zdeněk Peroutka trestal. O pár minut později už však domácí opět vedli. Po rohu na krátko přišel centr, po němž uklidil míč do sítě opět Petr Brožíček. Za stavu 2:1 pro Planou se také odcházelo do šaten.

Dělbu bodů zařídil v závěru Cibotaru

Do druhého poločasu hosté nastoupili se snahou o vyrovnání. Měli tak územní převahu a častěji drželi míč na svých kopačkách. Domácí však vyráželi do nebezpečných brejků a několikrát zahrozili především Kloužek a Sláma. Pojistka však nepřišla a s blížícím se závěrem tlak Postřekova ještě zesílil. V 88. minutě hosté získali míč ve středu hřiště, následovala kolmá přihrávka na Vladislava Cibotara a ten, byť byl tísněn dvěma bránícími hráči, si se zakončením poradil – 2:2. O chvíli později byl ještě vyloučen hostující Kuželka, ale to už na dělbě bodů nic nezměnilo.

Penalty pro Planou

Pokutové kopy už zvládli lépe hráči Plané a také jejich brankář Švarcbek, který ze tří pokusů inkasoval jen jednou. To jeho spoluhráči se trefili hned čtyřikrát a získali tak do tabulky dva body.



Ohlasy k zápasu


FK Planá
Petr Slivoně (trenér): Zase zápas o šest bodů. Šli jsme tam s tím, že musíme vyhrát. Hra podle toho vypadala. Dali jsme brzy gól, pak hloupě inkasovali po chybě obrany. Ještě v prvním poločase jsme dali na 2:1. Po změně stran jsme výsledek určitě nebránili. Měli jsme naopak spoustu šancí, které jsme ale nevyužili. Pár minut před koncem jsme zbytečně ztratili balón ve středu hřiště a dostali z toho vyrovnávací gól. Na penalty jsme byli šťastnější. Dva body bereme, jsou super a jdeme dál za záchranou. Tým chce, šlape. Za to klukům děkuji. Bojovali jsme i za Pepu Pánka, bývalého vynikajícího hráče Plané, který nedávno zemřel. Chtěli jsme mu poděkovat třemi body, to se nám nepovedlo, ale doufám, že mu i ty dva body, které jsme mu do nebíčka poslali, stačí. A doufám, že na jeho památku dokážeme soutěž udržet.

TJ Sokol Postřekov
Aleš Wirt (trenér): Do zápasu jsme vstupovali s tím, že chceme zlomit takovou tu smůlu z posledních venkovních utkání. Chtěli jsme získat nějaké body. Nakonec máme jen jeden, ale myslím, že vzhledem k průběhu zápasu je to i dobré. První poločas byl z mého pohledu hodně nefotbalový. Oni hráli jednoduchý fotbal s dlouhými nakopávanými míči, s čímž jsme měli problémy a nedokázali jsme se dostat do hry. Do nějaké 20. minuty jsme se, dá se říci, jen bránili. Domácí byli všude, byli rychlejší a důraznější v soubojích. Vyústilo to v to, že jsme si špatně po standardní situaci špatně pohlídali nabíhajícího hráče a bylo to 1:0. Pak nám pomohl špatnou rozehrávkou jejich brankář, ale ještě do poločasu jsme je špatně dostoupili při rohu nakrátko. V první půli byl náš střed zálohy mimo hru. My jsme se nedokázali dostat k nějaké souvislejší kombinaci. O druhé půle jsme šli s tím, že chceme ten zápas alespoň srovnat. To hráči plnili a tak 90 % času odehráli u nich na půlce. Oni to asi chtěli hlavně ubránit a hrát na brejky. My už hráli, co jsme chtěli hrát, kombinací se dostávali k šestnáctce, ale finální řešení bylo špatné a moc jsme bránu neohrozili. V závěru jsme začali hrát na tři útočníky, což vyústilo ve vyrovnávací gól, který padl po krásné akci. Ještě bych zmínil, že už v prvním poločase jsme museli střídat zraněného stopera a byli nuceni přeskupit řady. Hráči to ale zvládli na výbornou.



Sestavy


FK Planá
R. Švarcbek [-] - D. Kloužek [-] (88. D. Sovka [-] ) , P. Sláma [-] , M. Danko [-] , J. Sloup [-] , D. Karmazin [-] (58. P. Mikota [-] ) , P. Brožíček [-] , T. Malý [-] (55. R. Miklas [-] ) , D. Sovka [-] (46. F. Kliment [-] ) , J. Kopča [-] , O. Suchý [-] (62. R. Havlíček [-] )

TJ Sokol Postřekov
K. Škopek [-] - A. Polák [-] , Z. Peroutka [-] (90. M. Cibulka [-] ) , F. Kreuz [-] , D. Karlík [-] (46. V. Cibotaru [-] ) , M. Blacký [-] , J. Závodný [-] (62. V. Královec II [-] ) , L. Ledvina [-] , K. Kuželka [-] , J. Němec [-] (17. J. Steinberger [-] ) , D. Vavřík [-]

ŽK: 90. D. Kloužek - 29. K. Kuželka , 39. D. Karlík , 75. V. Cibotaru . ČK: 89. K. Kuželka .
Hráči zápasu: P. Brožíček - K. Kuželka .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: KRAUZ Jan - JIRSA Lukáš, KOŘAN Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Hráč, Administrátor klubu, eSport - TJ Chodský Újezd | Plzeňský | Tachov

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra domácích

Planá bojuje o záchranu a v poslední době získává důležité body. Postřekov má dobré jaro, ale rozhodne větší motivace domácích.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Sokol Mrákov | Plzeňský | Domažlice

Tip: výhra hostů