0:1
(0:1)
25. D. Kneys
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.06.2019 13:30

24.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Planá venku umí! Vyzrála na třetí Lhenice


Branky


25. D. Kneys
20

Lheničtí po prohře Nové Vsi v páteční předehrávce v Trhových Svinech (1:0) nevyužili možnosti případnou výhrou doma s Planou navrátit se na druhou tabulkovou příčku. Druhou jarní porážkou a zároveň i druhou na svém hřišti (v té první s FK Lažiště) se o ni připravili. SK Planá je kvalitním, zkušeným týmem a jím zvolená taktika, vycházející ze zajištěné obrany, nedovolující soupeři přecházet do rychlých brejků a za výškové převahy prosazovat se proti němu v hlavičkových soubojích s vyčkáváním možností k zaútočení, na Lhenické platila. Na zápase fotil Jan Klein.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Lhenický tým se v závěru soutěže potýká s početným zraněním hráčů ze základního kádru a tak tomu bylo i v tomto zápase. Ani Planá ale nehraje zdaleka kompletní, obejít se musí třeba bez Romana Lengyela. Byli to domácí, kteří si jako první vytvořili již v 6.´ gólovou možnost po Balicově přihrávce Ilievem, který však v zakončení trefil gólmana Hotového, aby se ve 12.´, po dlouhém nákopu gólmana Dvořáka a Mahákově prodloužení hlavou v brankové příležitosti ocitl znovu, tentokrát za nepřesné jeho střelecké koncovky. Ve 14.´ zase nebezpečně zahrozili Dvořákově brance hosté, a to z trestného kopu, který jen těsně minul její konstrukci. Ve 21.´ se po rozehrané standardce k ohrožení Hotového branky prosadili domácí, a to po Balicově  nabití Beranovi, jehož střelu stačil jeden z beků zblokovat. Ve 25.´ již gólově udeřilo a jak se ukázalo, pro výsledek tohoto utkání rozhodujícím způsobem. Po autovém vhazování Lheničtí v šestnáctce důsledně nepokryli Kneyse,  co krásnou trefou nedal Dvořákovi v brance šanci a poslal Planou do vedení (0:1).

 

Hned ve 30.´ mohli domácí pro ně nepříznivý stav srovnat při gólové „ložence“ Ilieva, do které ho vyslal nádhernou uličkou do šestnáctky Pokorný, ten však ač sám před gólmanem poslal balón do tyče. V blížícím se konci poločasu si lhenický tým vypracoval dvě slibné pozice k vyrovnání, nejprve ve 42.´ po Balicově nebezpečném předložení míče do šestnáctky, zůstalo ale nevyužito, poté (ve 44.´) zase po úniku Ilieva Balicou, s jehož slabou střelou si gólman Hotový snadno poradil.

Druhý poločas

A tak Plánští šli do druhého poločasu s jednogólovým náskokem, který pozornou defenzivou zodpovědně hájili a domácím toho „gólového“ mnoho nedovolili. Ti ve 49.´zahrávali Chromým trestný kop, z něhož tečovaný balón hlavou skončil nad břevnem branky Plané a v 63.´opět v provedení Chromého, kdy dobře mířený k tyči tentokrát z brankové čáry vyhlavičkoval jeden z obránců. Lhenickým nešlo ubrat snahu po vyrovnání, ale v křečovitosti, nepřesnosti ve finálních přihrávkách a střelecké koncovce se jim to nedařilo. A tak zůstaly postupně nevyužity střely Ilieva z otočky, kterou gólman vyrazil, další Mahákova z úhlu co minula cíl, Beranova po obejití protihráče a Lukačova ze střední vzdálenosti skončily  mimo prostor branky.

 

S blížícím se závěrem mače, za oboustranně navyšující se nervozity a napětí, Lheničtí v ofenzivní snaze více otevřeli hru (hráli jen na tři beky a to i za prostřídání Kopfa, Dav.Kiše a Pokorného pro zranění, když i z tohoto důvodu do zápasu vůbec nezasáhli Bumba, Trojan, Dom.Kiš, Schön a již dlouhodobě i Tůma), aby v jejich úsilí po zplichtění se otevřenější obranou dostal v únicích do několika šancí i hostující tým, ale gólové navýšení z jeho strany, stejně jako smazání rozdílového gólu stran domácího celku, se nekonalo. A tak Planá nejtěsněji zvítězila v utkání, kterému by více slušela remíza.

 

AUTOR: JAN BUMBA



Ohlasy k zápasu


SK Lhenice
Ivo Čech (trenér): „Bohužel jsme měli s kádrem ještě větší problémy než minulý víkend. Přesto jsme od začátku byli nebezpečnější a vypracovali si dobré příležitosti ke vstřelení branky, ale do vedení se dostali naopak po ojedinělé akci a krásné střele hosté. Druhý poločas se sice hrál prakticky na jednu bránu, ale neměli jsme tolik kvality, abychom alespoň vyrovnali. V některých minulých zápasech jsme bodovali, i když soupeři byli o něco lepší, v tomto utkání tomu bylo naopak a nějaký ten bodík bychom si zasloužili. Horší ale je, že jsme kvůli zranění museli nuceně dvakrát střídat a ta poslední dvě kola to budeme těžko skládat dohromady.“

SK Planá
Jan Pintér (hrající trenér): "Chtěl bych všem hráčům poděkovat za to, co ve Lhenicích předvedli. Přesně tohle byl týmový výkon, kdy na hřišti každý nechal vše. Co jsme si stanovili, tak přesně to jsme na hřišti odvedli. Zabojujeme o co nejlepší umístění."



Sestavy


SK Lhenice
J. Dvořák [-] - L. Kopf [-] (75. D. Lukač [-] ) , F. Funda [-] , M. Mahák [-] , D. Kiš [-] (59. P. Prenner [-] ) - T. Balica [-] , M. Chromý [-] , J. Málek [-] , J. Beran [-] - R. Iliev [-] , J. Pokorný [-] (84. L. Burda [-] )

SK Planá
J. Hotový [-] - O. Hotový [-] , S. Bukharin [-] (89. P. Vobořil [-] ) , L. Balogh [-] (75. L. Kitzler [-] ) , T. Plojhar [-] , J. Pintér [-] , D. Kneys [-] , Z. Lexa [-] , P. Šteyer [-] , T. Pintér [-] , J. Carda [-]

ŽK: 39. M. Mahák , 61. J. Beran , 64. R. Iliev .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Valeš Radek - CIGÁŇ Roman, VICAN Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Jakub Pospíchal
Tip experta: výhra domácích

Lhenice doma zvítězí 2:1.

Tip: výhra hostů