Týn vybojoval důležitý záchranářský bod, Borek na jaře poprvé ztratil


Branky


70. V. Švík - 41. J. Frank
18

Týn nad Vltavou – Fotbalisté Týna remizovali v utkání 22. kola III. třídy proti prvnímu Borku 1:1. V duelu dvou rozdílných poločasů se hosté dostali v tom prvním po trefě Franka zaslouženě do vedení, z tlaku domácích po změně stran nakonec rezultoval pouze vyrovnávací gól Švíka. Náskok prvního Borku se tak ztenčil pouze na tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté po poločase spokojenější

Borek jel do Týna s vědomím toho, že domácí hrají o záchranu a pravděpodobně budou posíleni o nějaké hráče z áčka. To se potvrzovalo prakticky celý zápas. Domácí ani v nejmenším nepřipomínali mančaft s nejhorší obranou v soutěži. Hned v úvodu si vytvořili několik slibných šancí z nichž ani ty největší nedokázali proměnit. Borek hru postupem času vyrovnal a také začal zlobit. Dobré příležitosti měl Tasy, Hanžl a hlavně Horejš, který sám proti brankáři neuspěl. Ve 41. minutě už se, ale skóre měnilo. To když Hanžl zatáhl míč po lajně zpětnou přihrávkou hledal Horejše ten ještě pustil míč mezi nohama na Jakuba Franka, který se trefil parádně od břevna do brány 0:1. Do poločasu se už nic zajímavého nestalo.

Domácí vybojovali hodně cennou remízu

I druhý poločas byl dost vyrovnaný a šance byli vidět na obou stranách. Až v 70. minutě se domácí dočkali vyrovnání. Střílený balon před bránu nedokázali borečtí odvrátit a domácí s velkou dávkou štěstí dostali balon za brankovou čáru 1:1. V posledních deseti minutách Borek opět přidal a vítězství na svojí stranu mohl strhnou Hanžl, ale místo přihrávky na volného Vaníka branku přestřelil. Další šance měl Kantor hlavou a Tasy střelou z vápna orazítkoval břevno. Následná dorážka Hanžla se mezi tyče opět nevešla. Poslední šanci zápasu si chystal domácí Týn, když sudí zápas ukončil. Nutno říci, že s tímto týmem by domácí nehráli o záchranu, ale o přední příčky tabulky. Kaňkou na utkání je pozápasové napadení Radka Koloucha místním fanouškem. Za týden nás čeká šlágr kola s Novými Hrady. Děkujeme za podporu.

Autor: Radek Horejš



Ohlasy k zápasu


FK Olympie Týn nad Vltavou B
Jaroslav Brom (hráč): Naše postavení v tabulce nám velí bodovat v každém zápase, abychom měli jistotu záchrany. I tak jsme ovšem s body z utkání proti lídrovi tabulky příliš nepočítali. Hned v úvodu jsme si ale dokázali, že s prázdnou odejít nemusíme. David Maruška měl ale po centru místo "bekhendu" volit levaso a Luca Pony bohužel neustál gólový souboj na brankové čáře, což matador Leština poněkud zbytečně (na hráče jeho kalibru) glosoval "Proč jsi jako nedal gól?". Borek prokazoval, že má vyšší kvalitu než většina soutěže a vytvořil si řadu šancí. Něco čapnul Feďa, něco trestuhodně hosté zahodili střelami mimo. I my jsme měli solidní možnosti, do kabin si ale náskok nakonec nesli hosté, když jsme nepohlídali velmi dobře hrajícího Franka. Ve druhé půli se nám podařilo soupeře zmáčknout, z tlaku jsme ale dlouho nedokázali zahrozit. Až po Ponyho akci dotlačil míč za čáru bombarďák Vlasta Švík. Pomezní z Borku sice signalizoval, že balon čáru nepřešel, rozhodčí Stach ovšem po důkladné analýze branku naštěstí uznal. Závěrečnou čtvrthodinu jsme protrpěli, síly docházely a Borek nás válcoval. S velkým štěstím jsme uhájili remízu, máme bod, s nímž jsme nepočítali. Borek ztratil poprvé od října, myslím, že nečekali, že zrovna od nás si odvezou jen remízu. Ještě krátká glosa k panu sudímu Stachovi - když rozhodčí neumí pískat a chová se hulvátsky k hráčům na hřišti, nemůže se divit, že dostane po zápase kouř. Tupost v kombinaci s arogancí je hrozná věc.




Sestavy


FK Olympie Týn nad Vltavou B
J. Švejda [-] - J. Maruška [-] , M. Procházka [-] , L. Stoklasa [-] , L. Ponec [-] , V. Švík [-] , J. Brom [-] , D. Maruška [-] , L. Lagron [-] , J. Meidl [-] , A. Novotný [-]

FK Borek
J. Žemlička [-] - L. Kolouch [-] , M. Votruba [-] , J. Endlicher [-] , M. Leština [-] , P. Schandl [-] - J. Frank [-] , O. Hanžl [-] , P. Vajgel [-] , D. Eliáš [-] - R. Horejš [-] -

ŽK: 56. M. Šálený , 73. V. Švík , 90. J. Maruška , 90. L. Ponec . ČK: 90. L. Lagron .
Hráči zápasu: L. Ponec , T. Houska - J. Frank .
Počet diváků: 137. Rozhodčí: STACH Josef - HUDEČEK Antonín (N), PETERKA Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
20. 5. 2019 17:39
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Funkcionář, Předseda klubu - TJ Sokol Štěpánovice | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra hostů

Jan Valenta

Expert: Radek Lukáš
Tip experta: výhra hostů

0:5. Borek je lídrem soutěže a neměl by mít problémy ani s tímto soupeřem.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů