3:0
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.10.2018 14:30

12.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Buk znovu udeřil a po výhře nad Starou Hlínou si dál drží pohodlný náskok


Branky


26

Buk si připisuje už devátou výhru v řadě. Na domácí půdě si poradil po výsledku 3:0 se třetí Starou Hlínou a dál si drží sedmibodový náskok na druhu Peč. Výhra se ovšem nerodila snadno a dokonce za stavu 0:0 chytil domácí brankář Lukáš Vondrák pokutový kop, čímž svůj tým pravděpodobně nakopl ke skvělému výkonu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvě branky a jedna neproměněná penalta

V sobotu 27.10. 2018 zavítal tým ze Staré Hlíny na hřiště vedoucího mužstva soutěže AC Buk. Hosté vstupovali do utkání s odhodláním bodovat na půdě lídra tabulky. Od začátku utkání bylo zřejmé, že to bude nelehký úkol. Agresivní způsob hry domácích dělal hostujícímu celku velké problém v rozehrávce. Při snaze o převzetí míče a o případnou kombinaci byli hráči ze Staré Hlíny okamžitě napadáni a faulováni. K přerušování útočných akcí hostujícího týmu docházelo již v jejich zárodku na polovině hřiště. Z následných rozehrávek nedovolených zákroků se dostávala Stará Hlína střílenými centry do vápna ke slibným gólovým situacím. Domácí tým hrozil především rychlými brejky a ze standardních situací. Díky skvělému výkonu brankaře Rychlého a obětavé práci bránících hráčů bylo skóre zápasu 0:0. Ve 20. minutě byl faulován hostující Miroslav Šauer. Z následného přímého kopu orazítkoval tvrdou střelou břevno domácí branky obránce Petr Šauer. K odraženému míče se dostal kapitán Radek Chmátal a při snaze o zakončení byl faulován. Nařízeného pokutového kopu se ujal Mojmír Vonka, ale penaltu za stavu 0:0 neproměnil, což vyburcovalo domácí tým k větší aktivitě a touze po vstřelení branky. Ve 33. minutě utkání se po přihrávce do pokutového území dostal k zakončení domácí Filip Opička a střelou k tyči překvapil golmana Rychlého. Vyrovnání měl na noze Mojmír Vonka, který vystihl chybnou rozehrávku domácí obrany, zatáhl míč do pokutového území, tvrdě vystřelil, ale trefil pouze brankaře. Ve 45. minutě zápasu rozehrávalo mužstvo AC Buk rohový kop. Při hlavičkovém souboji dopadl nekontrolovaně na zem domácí hráč a zůstal ležet na hrací ploše. Hostující tým i domácí hráči se snažili míč zahrát do zámezí a tím umožnit ošetření zraněného hráče domácích. Odkopu směřujícího do autu se ujal domácí záložník, ale místo toho aby míč odehrál do zámezí pokračoval ve hře a nikým neatakovaný zatáhl míč do velkého vápna přihrál přes nehrající obranu hostů a útočník Jakub Jaroš zvýšil do odkryté brány na 2:0. Oslavy ze vstřeleného gólu se nemohl zúčastnit stále ležící spoluhráč. Zisk tří bodů v okresním přeboru je asi pro některé hráč důležitější než zdraví kamaráda. 

Buk bere tři body

Ve druhé polovině zápasu domácí tým ještě zvýšil agresivitu v osobních soubojích a tím hosty ze Staré Hlíny dostával pod tlak a vytvářel si nebezpečné situace, které s pomocí obrany likvidoval pozorný brankař Rychlý. Stará Hlína se ve druhém dějství těžko vyrovnával s tvrdou hrou domácích a k ohrožení branky se dostávala jen zřídka. Povedené akci po ose Vonka-Hrbek chybělo přesné zakončení a individuální průnik R. Chmátala vychytal domácí brankař. AC Buk v 80. minutě zápasu navýšil své vedení na 3:0, když se po přímém kopu dostal k doraženému míči Jiří Kocourek a překonal hostujícího brankaře a tím stanovil konečný výsledek zápasu. Způsob hry, který předvádí vedoucí tým okresního přeboru je pro každého soupeře velmi nepříjemný. Svou bojovností a fotbalovostí si první místo v soutěži zaslouží, ale brutální likvidační zákroky některých domácích hráčů se vymykají zdravému rozumu. Dokazovat si svoje „chlapáctví“ zákeřnými údery loktem po odehrání míče, skluzy na stojnou nohu soupeře, zákroky bez snahy hrát míč, pouze zasáhnout a zranit protihráče a vyhrožováním zlomeninou nohy či dokonce zabitím je naprosto nepřípustné. Fotbal je krásný kolektivní sport, který se hraje podle přesně určených pravidel, hráči by se měli navzájem respektovat, mít ze hry radost a především hrát v duchu fair play. 

Autor: Petr Šauer



Sestavy


AC Buk
L. Vondrák [-] - F. Opička [-] (84. P. Smrž [-] ) , P. Jaroš [-] , L. Moravec [-] , J. Kocourek [-] , Z. Březina [-] (64. L. Vondráček [-] ) , O. Schmirler [-] , M. Šenkýř [-] , J. Jaroš [-] , F. Tomšík [-] , O. Jasanský [-]

FK Stará Hlína
P. Rychlý [-] - R. Jičínský [-] , M. Šauer [-] , P. Makovička [-] , J. Meškan [-] , P. Šauer [-] - S. Valek [-] , R. Chmátal [-] , M. Vonka [-] - T. Štědrý [-] , Z. Hrabal [-] (46. J. Hrbek [-] )

ŽK: 67. J. Kocourek - 69. M. Šauer .
Hráči zápasu: L. Vondrák , J. Jaroš .
Počet diváků: 83. Rozhodčí: CHVÁLA Jan - DEVERA Radek, HAVLÍK Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2018 18:31

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2018 17:42
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Halámky/Hranice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2018 15:11
Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2018 22:30

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2018 18:22

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2018 15:45

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2018 15:13
Jan Valenta

Expert: Martin Šuba
Tip experta: výhra domácích

Domácí jsou pro mne jasný favorit. Prezentují se důraznou hrou a na svém menším hřišti jim to nese ovoce.Tudíž 1.

Automatický komentář z expert tipu     23. 10. 2018 19:31

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     23. 10. 2018 13:37

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     23. 10. 2018 12:05

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     23. 10. 2018 10:19

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     23. 10. 2018 09:11

Tip: výhra domácích