Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.05.2018 17:00

21.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. B, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Lheničtí půltuctem gólů zastavili Strunkovice


Branky


25

Strunkovičtí s pěti výhrami a pouze jednou remízou při skóre 16:2 v šesti zatím odehraných zápasech mistrovského jara vzbuzovali respekt. Ale ani Lheničtí s pěti vítězstvími a jednou prohrou nebyli na tom o mnoho hůře. A tak se očekával vyrovnaný souboj. Předzápasové prognózy však vzali za své. Lheničtí, za výhody domácího prostředí, Strunkovické smetli, a to především ve druhém poločase, v němž na hřišti kralovali. A popravdě, jejich vítězství mohlo být ještě přesvědčivější. Poučení z jediné jarní prohry s Volyní a doma k tomu, vyházeli ze zajištěné obrany a především bleskovými kontry „ničili“ soupeře.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brzké góly Tomáše Balici a Tomáše Tůmy dodaly Lhenicím klid

Vývoj utkání ovlivnily vbrzku dosažené branky domácími, kterými po úvodních 10 minutách vedli 2:0, též i tentokrát pevná lhenická defenziva, která prakticky do ničeho gólově nebezpečného hostující tým nepouštěla, kterému se navíc nedařily jindy pověstné trestné kopy především v Němečkově provedení.
Běžela teprve 7.´, kdy Mahák pronikl k šestnáctce, našel v ní Ilieva, ten následně Balicu, jehož střela skončila na tyči, odražený balón znovu poslal před branku Tůma, kde jej Balica uklidil do sítě (1:0). V 10.´se po autovém vhazování dostal míč k Beranovi, aby jím vypálený a obranou zastavený získal Tůma, co jej zblízka efektně poslal mezi tyče (2:0). Ve 29.´ mohl navýšit lhenické dvoubrankové vedení po uvolnění Mahákem Beran, ale jeho samostatný nájezd na gólmana Řezníčka zakončil střelou těsně mimo jeho branku. Ani ve 34.´ se brankový stav po Ilievově nahrávce Kolářovi neměnil, neboť ten ve výhodné střelecké pozici zamířil nad břevno, a tak Lheničtí do druhého poločasu odcházeli s dvougólovým náskokem.

Druhá polovina v plné režii domácích

Druhopoločasovou lhenickou „gólovou střelnici“, i s vyslanými projektily mířícími nejenom „do černého“, otevřel v 53.´ Mahák, když jeho dobře usměrněná hlavička z Ilievova rohového kopu skončila za Řezníčkovými zády (3:0). Strunkovičtí za tohoto pro ně nepříznivého stavu více otevřeli obranu, a to byla voda na mlýn pro lhenické rychlonohé útočníky. Především pro Ilieva, kterému tentokrát nebylo dáno zapsat se mezi střelce tohoto zápasu. V 62.´ postupoval zcela sám na Řezníčka, ale nevyzrál na něho, jako i následně ještě několikrát. V 64.´ střídající Pořádek (po několikanásobné zápasové absenci pro zranění opět nastoupil) napravil jeho nevydařené zakončení. V ataku dva na jednoho, právě s Ilievem, přesnou gólovou trefou upravil na 4:0. V 73.´se přes chybující obranu dostal k zakončení Beran a střelou od tyče do branky zvýšil na 5:0. V 67.´ hostující stoper nedůsledně odhlavičkoval míč, získal jej Iliev a ač opět sám před gólmanem Řezníčkem, nepřekonal ho. O dvě minuty později se obdobná situace opakovala, aby ze souboje Iliev versus Řezníček vzešel vítězně zase strunkovický brankář. V 78.´ vyzval Pořádek k zakončení Balicu, ten však balón, který se ocitl v síti, již netečoval, a tak v pořadí šestý gól, jenž uzavřel lhenický brankový účet, byl připsán Pořádkovi (6:0). Ještě v 83.´ útočná dvojice Pořádek – Iliev postupovala zcela osamocena na Řezníčka, ale druhého jmenovaného před zcela již odkrytou brankou zastavila píšťalka sudího pro přihrávku do postavení mimo hru.
Lheničtí překvapivým výsledkem 6:0 v utkání s ambiciózním soupeřem dosáhli na nejpřesvědčivější jejich vítězství v probíhajícím mistrovském jaře.

 

Autor článku: Jan Bumba



Ohlasy k zápasu



TJ Blaník Strunkovice
Petr Kortus, asistent trenéra: Výsledek mluví za vše. Nechci se vymlouvat, ale potýkáme se velkým počtem zraněných. Venca Páník má zlomený žebro, Roman Žurek nalomenou ruku, Martin Dvořák problémy s ramenem. Úplně fit není ani Jirka Němeček a Jirka Kureš. Odstoupit musel Ladislav Klein. Nebýt tohoto vypadalo by to jinak. Nehráli jsme dobře, dopředu jsme byli úplně neškodní. Naivní hrou jsme to Lhenicím dost ulehčili. Tím nechci snižovat soupeřovy kvality. Hráli dobře a zaslouženě vyhráli. My se pokusíme doléčit a připravit se příští týden na Lažiště.



Sestavy


SK Lhenice
J. Dvořák [-] - M. Mahák [-] , R. Iliev [-] , D. Kolář [-] (57. J. Exner [-] ) , T. Tůma [-] , J. Beran [-] , T. Balica [-] , D. Trojan [-] , D. Kiš [-] , L. Kopf [-] (70. R. Pořádek [-] ) , R. Sura [-]

TJ Blaník Strunkovice
T. Řezníček [-] - I. Šimčík [-] , L. Klein [-] (16. T. Škopek [-] ) , P. Beneš [-] , J. Němeček st. [-] , J. Němeček ml. [-] , S. Pravda [-] , J. Kureš [-] , R. Žurek [-] , M. Dvořák [-] , J. Brych [-]

ŽK: 7. R. Sura , 42. J. Beran , 54. R. Iliev , 55. J. Dvořák - 50. J. Brych , 60. T. Škopek , 84. S. Pravda .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: Hladík Pavel - KŘÍŽEK Danek, MUZIKA Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Hraničář Borová Lada | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Prachatické derby zvládnou lépe domácí

Tip: výhra domácích

Tomáš Štveráček

Expert: Jiří Raba
Tip experta: výhra domácích

Lheničtí budou chtít na napravit domácí zaváhání z Volyní a v tomto zápase zvítězí.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza