3:1
(2:0)
61. R. Duda
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.10.2017 15:30

9.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chlum bodoval potřetí v řadě, tentokrát to odnesly Halámky


Branky


0

Halámky chtěly v Chlumu navázat na předchozí domácí vítězství proti Kunžaku, ale rozháraným a nekolektivním pojetím podaly zatím jeden z nejhorších výkonů sezony. Domácím k úspěchu stačila týmovost, osobní nasazení a bojovnost.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí dali hostům lekci z produktivity

První se k ohrožení dostali hosté z Halámek, když hned v 1. minutě se k dalekému míči za obranu dostal dlouho nehrající Pavel Trsek. Byl u balonu dříve než vyběhnuvší domácí gólman, ale hlavou nestačil umístit. O pár minut později se potvrdilo nedáš dostaneš a prakticky z prvního útoku z pravé strany se radovali domácí, když po přízemním centru uklízel z malého vápna Tomáš Bednář do branky 1:0. Ve 13. minutě mohlo být srovnáno, to unikl L. Slavík, předložil na zcela volného uzdraveného J. Herzoga, ale ten urychlil svou střelu a trestuhodně minul bránu domácích. V 19. minutě si oba jmenování vyměnili pozice a tentokrát těsně minul střelou po zemi vzdálenější tyč L.Slavík. Tyto tradičně zahozené šance Halámek se ukázali jako klíčové, protože v 25. minutě zaspala celá levá strana hostů včetně L. Slavíka. Jeho obránce vyvezl balon, který se postupně dostal až na malé vápno a zde již neměl problém opět Tomáš Bednář zvýšit doslova ze dvou metrů před brankářem navýšit skóre - 2:0. Do této doby nebyl Chlum lepší, pouze daleko produktivnější a přesnější v přihrávkách a využití šancí. No a když neproměnil svou šanci v 35. minutě ani M. Slavík, když zůstal po centru J. Herzoga na malém vápně úplně sám bylo jasné, že to hosté nebudou mít jednoduché. Začali se hádat na místo povzbuzení, přestali kombinovat a přenechali hru bojovným domácím. Ti působili daleko více týmověji, jezdili jeden za jednoho, lépe si přihrávali. Jejich tvrdá až důrazná hra na hranici únosnosti slavila úspěch. Výsledkem mohlo být navýšení stavu již na hrozivých 3:0, ale to by nesměl domácí matador Hájek snadno ztratit balon ve vápně hostí. Ne všichni halámští se dokázali pomalu smiřovat s osudem utkání a především agilní M. Slavík to chtěl změnit. Ve 43. minutě šel důrazně za balonem až k brankáři Valešovi, ale nijak zákeřně jej nefauloval. Ten chytil míč do rukou, měl ho pod kontrolou a přesto ve stoje přišel jeho zkrat. V přerušené hře nesmyslně pěstí srazil k zemi M. Slavíka. Rozhodčí tímto zákrokem odměnil M. Slavíka žlutou kartou a počínání Valeše správně barvou červenou. Do branky domácích tak musel náhradník a nečekaně tak nastala další šance pro hosty při hře proti deseti do druhé půle.

Domácí dokázali i v deseti lidech zvítězit

V halámské kabině nastala menší bouře, která se bohužel nedostala mezi všechny hráče a ti se tak nedokázali koncentrovat a stmelit na druhý poločas. Šanci navíc jim dával fakt, že v brance domácích nestál brankář. Stačilo trpělivou a hlavně kolektivní hrou postupně dobývat domácí branku a úspěch by jistě přišel. To se však nekonalo. Domácí i v deseti dál dřeli a mohli být odměněni po nedorozumění v obraně hostí hned ve 46. minutě. Jen se štěstím skóre zůstalo stejné. Jiskřička naděje pro hosty nastala v 61. minutě, když si kolmou přihrávku od J. Herzoga našel Romana Duda a dokázal snížit na 2:1. Štěstí si však dnes opět krutě pohrálo s hosty, když právě J. Herzog si obnovil zranění pro které stál dva zápasy a musel v 63. minutě střídat. Halámky sklízejí v tomto směru doslova kopici smůly a i přesto, že mají poměrně široký kádr, tak jejich tým připomíná lazaret. Místo toho, aby přimáčkli domácí a srovnali stav, museli změnit posty, stáhnout M. Slavíka více dozadu. Toto se bohužel okamžitě projevilo a po trestném kopu domácí v 66. minutě zvýšil Petr Eliáš na 3:1. Při tomto kopu se musel červenat i hostující brankář Záviš. Hostům se nedařilo zhola nic, začali hrát vabank, ale jejich nervozita nebrala konce a kdyby se trefil zcela osamocený Chlumský hráč v 78. minutě byl by to již debakl. V 82. minutě se po druhé žluté vyfauloval jediný střelec hostí Duda a hrálo se na obou stranách o deseti. Posledním zmarem hostů byl trestný kop L. Slavíka,k terý v 85. minutě trefil pouze tyč. Domácí tak svou bojovností, týmovou hrou urvali zasloužené vítězství.

Autor: Jiří Samec

 



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Halámky/Hranice
Jiří Samec (vedoucí mužstva): I přesto, že máme poměrně širokou soupisku, tak náš tým začíná připomínat lazaret. Jeden se zraní, druhý nastoupí po zranění a zase se zraní, další dlouho nehrál a takhle to jde pořád dokola. Dnes jsme proto nebyli opět kompletní, ale to vůbec není omluva proto co jsme předvedli. A tady pro mne přichází velké zklamání, něco si řekneme v kabině a pak si v reálu každý dělá co chce, všem je to jedno. Místo toho aby jsme fotbalovostí, kombinací, nasazením Chlum přehrávali, což rozhodně šlo, tak působíme přesně obráceně. Nehráli jsme kolektivně ,v ničem si nevyhověli, místo povzbuzení ve vlastních řadách si navzájem nadáváme. Když se nedaří herně a gólově, tak musí přijít bojovnost, která nás v minulosti za působení starších hráčů vždy zdobila. Tohle předváděl Chlum a bojoval i na hranici únosnosti. Účel svědčí prostředky a tak zaslouženě vyhrál. Takhle hrát nejde a pokud se hráči nad sebou nezamyslí, tak už do konce podzimu bodovat nebudeme. První důkladnou prověrkou bude Peč, která dle všeho hraje velmi dobře.



Sestavy


TJ Jiskra Chlum u Třeboně
S. Valeš [-] - T. Smetana [-] , J. Březina [-] , J. Hájek [-] , M. Bílek [-] (44. M. Němeček [-] ) , T. Bednář [-] , P. Eliáš [-] (87. J. Řepa [-] ) , M. Čáp [-] , O. Novák [-] , J. Matoušek [-] , L. Řepa [-]

TJ Sokol Halámky/Hranice
D. Záviš [-] - J. Macho [-] , P. Kollmann [-] , R. Duda [-] - R. Adensam [-] - T. Trsek [-] , L. Slavík [-] - M. Slavík [-] , P. Trsek [-] , P. Kubák [-] , J. Herzog [-] (63. J. Slonek [-] )

ŽK: 18. M. Bílek , 74. P. Eliáš , 83. J. Hájek , 84. O. Novák - 43. M. Slavík , 51. P. Kubák , 68. R. Duda , 83. J. Macho . ČK: 43. S. Valeš - 82. R. Duda .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: KOLLMANN Jaroslav - ROUS Zdeněk, FLAŠKA Karel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.