Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.08.2016 16:30

2.kolo, Vysočina | Pelhřimov | III. třída , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dramatická přestřelka v Jiřicích bez vítěze


Branky


0

Ve druhém kole III. třídy zajížděli Hořepničtí do Jiřic, kde si chtěli napravit reputaci po týden starém výprasku v Novém Rychnově. Zápas opět nabídl hodně branek a jen potvrdil, že Hořepník to letos ve III. třídě nebude mít vůbec jednoduché. Hosté se sice dostali do rychlého vedení, poté však vyklidili hřiště a častá okénka v hořepnické obraně domácí nemilosrdně trestali. V závěru se však Hořepničtí nadechli k mohutné ofenzívě, ze které nakonec málem vytěžili tři body. Remíza je ale spravedlivým výsledkem zajímavé a útočně laděné bitvy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Znamenitý úvod Hořepník do sedla nedostal, Jiřice včas zareagovaly

Hořepník chtěl v Jiřicích odehrát úplně jiný zápas než před týdnem v Rychnově, a tak se od začátku do svého soupeře zakousl. Hned ve čtvrté minutě přinesl velký tlak hostů úvodní branku zápasu, kdy se ve vápně s míčem otočil Honza Jelínek a nekompromisně poslal balón pod víko. I další minuty se hrály pod taktovkou Hořepníka, domácí se do tempa dostávali o poznání pomaleji. Ve 13. minutě ale Jiřičtí dokázali z nenápadné akce vyrovnat, když centr z pravé strany odvracel hostující Luděk Havlín tak nešťastně, že při odkopu nastřelil tyč vlastní brány, od tyče odražený míč pak pohodlně dopravil do sítě nepokrytý David Čepl.

 

Po vyrovnávací brance se hra vyrovnala, když každý z týmů měl až do konce zápasu světlé i slabší chvilky. Domácí se mohli do vedení dostat ve dvacáté minutě, branku Jiřic však pro odmávaný ofsajd sudí Blažek správně neuznal. Jiřičtí si gólovou radost mohli naplno užít ve 34. minutě, kdy jeden z domácích hráčů se dostal k míči dříve než vyběhnuvší brankář Šonka a jeho přihrávku před prázdnou bránu doklepl do sítě Jiří Rohovec.

 

Zkoprnělá hořepnická obrana se dalšího faux pas dopustila ve 37. minutě, unikající matador Hložek však místo přihrávky na volného spoluhráče volil zakončení, rozměry brány ale byly v tomto případě nevyhovující. S blížícím se koncem poločasu vystrčili několikrát růžky také hosté, kteří se nechtěli smířit s jednobrankovým mankem. Ve 43. minutě jejich útočná aktivita slavila úspěch, když po chytrém uvolnění Honzy Jelínka postupoval sám na bránu Vojta Filip, jenž udělal brankáři Beránkovi blafák a zakončoval do prázdné - 2:2.

Hořepničtí z kraje druhé půle znovu ukázali, jak snadno dokáží inkasovat. V 51. minutě ztratil zbytečně míč rozevlátý mladíček Roman Filip, následný rychlý brejk středem hřiště využil Jiří Rohovec bravurně, když v samostatném nájezdu opil Šonku rohlíkem a povedenou akci zakončil střelou do prázdné. Domácí Jiří Rohovec byl i nadále při chuti. V 62. minutě na domácího útočníka hořepnická obrana opět pozapoměla, čehož Rohovec využil k zkompletování hattricku, když z hranice šestnáctky prostřelil Šonku.

 

Tento gól jako by hořepnické probral z letargie. O chvíli později to vzal na sebe Honza Jelínka, který si z domácích hráčů udělal tréninkové kužely a následná střela měla gólové parametry - 4:3. V poslední čtvrthodince už ale hráli pouze Hořepničtí. Ti dostali jiřické pod permanentní tlak, časté průniky Martina Jelínka, jakož i střely Pavla Moravce či Ondry Petrů k vyrovnání nevedly. Hostující hráči buď mířili nepřesně nebo jejich střelecké pokusy přitahoval gólman Beránek, jenž jakoby měl v rukavicích magnet.

 

Pořádné drama pak přinesly závěrečné minuty zápasu. Nejprve měl po rohovém kopu na hlavě vyrovnání Pavel Dlouhý, gólem neskončil ani následný závar, domácí míč v poslední chvíli odvrátili na roh. Právě z něj ale hosté následně udeřili. Centr Martina Jelínka našel hlavu Tomáše Jelínka, jenž nechytatelně zavěsil. Pro Jiřické to byla pohroma, ale mohlo být ještě hůře. O pár vteřin později měl na hlavě vítězný gól Martin Jelínek, sám před Beránkem však Zíkovu gólovou pobídku nezužitkoval, stejně se vedlo i V. Filipovi, jenž v posledních sekundách mohl taktéž přiklopit mističky vah na hořepnickou stranu. Remíza je však vzhledem k průběhu zápasu a předvedené hře tím nejspravedlivějším možným výsledkem.

 

AUTOR: Tomáš Dlouhý



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Hořepník
Tomáš Dlouhý (nehrající kapitán): Tentokrát jsme předvedli o něco lepší výkon než minule, bylo to dáno jednak sílou soupeře a také tím, že hrály opory Pavel Moravec s Honzou Jelínkem, kteří minule citelně chyběly. Ale pořád je v naší hře hodně nepřesností a vzadu to je strašně chaotické, snadno inkasujeme. Sice jsme v závěru sahali po vítězství, ale bod vzhledem k průběhu zápasu určitě bereme. Myslím si, že remíza je spravedlivá.



Sestavy


SK Jiřice B
O. Beránek [-] - P. Maděra [-] , J. Zadek [-] , P. Hložek [-] , M. Hájek [-] , M. Novák [-] , F. Jiřík [-] , M. Petřík [-] , J. Rohovec [-] , P. Novák [-] , D. Čepl [-]

TJ Sokol Hořepník
Z. Šonka [-] - R. Filip [-] , P. Moravec [-] , J. Jelínek [-] , L. Havlín [-] , M. Jelínek [-] , T. Jelínek [-] , O. Petrů [-] , P. Zíka [-] , P. Dlouhý [-] , V. Filip [-]

ŽK: 70. M. Hájek - 37. P. Dlouhý .
Hráči zápasu: J. Rohovec - J. Jelínek .
Počet diváků: 45. Rozhodčí: BLAŽEK Jiří - SADSKÝ Stanislav (N), JELÍNEK František (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.